Κατάθεση Αραβαντινού στη δίκη Ζαφειρόπουλου – «Μου είχε πει πως ο Φλώρος κινδυνεύει από δικηγόρους»
  • Κατάθεση-φωτιά του Αραβαντινού στη δίκη για τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου
  • Τι του είπε ο ποινικολόγος τρεις ώρες πριν δολοφονηθεί
  • Τι ανέφερε ο αρχιφύλακας για την κατάσταση μέσα στις φυλακές

Στη δίκη για τη δολοφονία του ποινικολόγου, Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, κατέθεσε σήμερα, Τρίτη, ο γνωστός αρχιφύλακας Αντώνης Αραβαντινός.

«Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος μου είχε πει πως ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τον Αριστείδη Φλώρο δεν προέρχεται μέσα από τις φυλακές αλλά δυστυχώς από συναδέλφους του δικηγόρους…»., αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων στην κατάθεσή του ο Αντώνης Αραβαντινός.

Ο μάρτυρας ισχυρίστηκε πως ο ποινικολόγος, σε συζήτηση που είχε μαζί του την ημέρα της δολοφονίας του, όταν είχε πάει στις φυλακές για να δει τον εντολέα του Άρη Φλώρο, τού είχε αναφέρει πως ο επιχειρηματίας κινδύνευε από άλλους δικηγόρους που έλεγχαν τους Αλβανούς κρατούμενους που τον απειλούσαν.

Σύμφωνα με τον κ. Αραβαντινό, ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος του ανέφερε πως στην υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας του Γ. Αντωνόπουλου, «γινόταν παζάρι» και ότι κάποιοι δικηγόροι ζητούσαν από τον κ. Φλώρο 3 εκατομμύρια ευρώ, για να αλλάξουν οι καταθέσεις Αλβανών κρατουμένων που κατονόμαζαν τον έγκλειστο επιχειρηματία ως ηθικό αυτουργό της απόπειρας δολοφονίας του δικηγόρου του ΛΑΓΗΕ Γιώργου Αντωνόπουλου.

Επικαλούμενος τη συζήτηση με τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο, ο μάρτυρας κατέθεσε πως, του είχε πει χαρακτηριστικά ότι «αν δεν επέμεναν οι δικηγόροι δεν θα επέμεναν και οι Αλβανοί».

Ο αρχιφύλακας κατέθεσε πως ο ποινικολόγος, τού είπε τα ονόματα των συναδέλφων του που ζητούσαν χρήματα, πλην όμως ο κ. Αραβαντινός δεν τα είπε στο δικαστήριο.

Ο αρχιφύλακας είπε επίσης ότι και ο ίδιος είχε δεχθεί απειλές από τον φερόμενο ως αρχηγό της «μαφίας των φυλακών», που είναι κατηγορούμενος στην παρούσα δίκη. Ο βαρυποινίτης, σύμφωνα με τον μάρτυρα, τον απειλούσε γιατί πίστευε πως ο αρχιφύλακας ευθυνόταν για την κράτηση του κ. Φλώρου στο ψυχιατρείο των φυλακών, χώρο που δεν μπορούσε να προσεγγίσει.

Οι ισχυρισμοί του κ. Αραβαντινού προκάλεσαν πολλές φορές την αντίδραση του κατηγορούμενου, τον οποίο ο αρχιφύλακας χαρακτήρισε «άνθρωπο χωρίς μέτρο, εκδικητικό, μανιακό που θέλησε να ηγεμονεύσει στο μεγαλύτερο κομμάτι της παρανομίας».

Μάλιστα κάποια στιγμή, ενώ ο μάρτυρας αναφερόταν στις απειλές που δέχθηκε ο ίδιος, ο κατηγορούμενος του φώναξε «Όλα εγώ τα έχω κάνει; Δεν υπάρχει άλλος. Όλα εγώ».

Όταν ο αρχιφύλακας τον ρώτησε «Δεν μου είπες ότι θα σου χρωστάω τα λεφτά εγώ;», ο βαρυποινίτης απάντησε «Πλάκα μου κάνεις! Εγώ είμαι στη φυλακή κρατούμενος και είμαι παραπάνω από εσένα;».

Αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στις φυλακές, ο κ. Αραβαντινός ανέφερε πως «οι κρατούμενοι κυκλοφορούν με τα handsfree στους διαδρόμους» και ότι είναι τόσα τα κινητά μέσα στα καταστήματα, που οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας συναγωνίζονται ποια θα έχει τους πιο πολλούς συνδρομητές.
Η δίκη θα συνεχιστεί στις 21 Μαΐου.

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook