Καταδρομική επίθεση Ρουβίκωνα στο σπίτι του αμερικανού πρέσβη – Εννέα προσαγωγές
  • Οι δράστες έφτασαν στο σημείο λίγο μετά τις 04:00 και αφού πέταξαν μπογιές διέφυγαν με μεγάλη ταχύτητα
  • Ο Ρουβίκωνας ανέλαβε την ευθύνη
  • Έχουν γίνει εννέα προσαγωγές
  • Για «παιδαριώδη βανδαλισμό» κάνει λόγο ο Πάιατ

Επίθεση με μπογιές στο σπίτι του αμερικανού πρέσβη, Τζέφρι Πάιατ, που βρίσκεται στην πρεσβεία των ΗΠΑ, σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε ο Ρουβίκωνας, λέγοντας ότι πραγματοποιήθηκε για την άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα. Μάλιστα, ανήρτησαν και σχετικό βίντεο σε γνωστή σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Οι δράστες, που επέβαιναν σε πέντε δίκυκλα, έφτασαν στο σημείο λίγο μετά τις 04:00 και αφού πέταξαν μπογιές διέφυγαν με μεγάλη ταχύτητα.

Στην περιοχή έσπευσαν αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης, ενώ έχουν γίνει εννέα προσαγωγές.

«Παιδαριώδης βανδαλισμός», λέει ο Πάιατ

«Καλημέρα, σήμερα ξύπνησα με έναν παιδαριώδη βανδαλισμό έξω από το σπίτι μου και θα συνεχίσω να εργάζομαι με τις ελληνικές αρχές για να τιμωρηθούν οι ένοχοι σύμφωνα με τον νόμο. Η καταστροφή της ιδιοκτησίας δεν είναι ειρηνική διαμαρτυρία», έγραψε χαρακτηριστικά ο αμερικανός πρέσβης στον προσωπικό του λογαριασμό του στο Twitter.

ΥΠΕΞ: Απαράδεκτη και ανεύθυνη ενέργεια
Την καταδίκη του «με τον εντονότερο τρόπο» εκφράζει το υπουργείο Εξωτερικών «για το σημερινό περιστατικό βανδαλισμού στην κατοικία του πρέσβη της φίλης χώρας, των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής».

«Πρόκειται για απαράδεκτη και ανεύθυνη ενέργεια, η οποία ωστόσο δεν θα πλήξει τη φιλία και την ολοένα διευρυνόμενη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών μας. Μια συνεργασία που βασίζεται σε κοινές αρχές κι αξίες, προς όφελος και των δύο λαών μας», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Παράλληλα επισημαίνεται ότι «οι αρμόδιες ελληνικές Αρχές προβαίνουν ήδη σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου οι δράστες να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη».

Για το περιστατικό, όπως δήλωσαν διπλωματικές πηγές στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αμερικανό πρέσβη Τζέφρι Πάιατ, στον οποίο εξέφρασε την συμπαράσταση της ελληνικής πλευράς και τον ενημέρωσε για όλες τις άμεσες ενέργειες στις οποίες προέβησαν οι ελληνικές Αρχές.

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook