Καρέ καρέ η μεταφορά του Ριχάρδου στις φυλακές Ναυπλίου – Αναμονή για εξελίξεις στην αποφυλάκισή του
  • Ο γνωστός ιδιοκτήτης αλυσίδας ενεχυροδανειστηρίων μεταφέρθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης στις φυλακές Ναυπλίου από τη ΓΑΔΑ
  • Φωτογραφίες – ντοκουμέντα από τη μεταγωγή του
  • Καταγγελίες Κούγια: Παράνομη η κράτησή του

Στη μεταφορά του γνωστού ενεχυροδανειστή Ριχάρδου στις φυλακές Ναυπλίου προχώρησαν τα ξημερώματα της Τετάρτης οι Αρχές, μέχρι να ξεκαθαρίσει τι ακριβώς θα συμβεί με το αίτημα αποφυλάκισης του γνωστού ιδιοκτήτη αλυσίδας ενεχυροδανειστηρίων.

Αναλυτικότερα, η ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση να ενημέρωσε ότι οι κρατούμενοι στην υπόθεση λαθρεμπορίας πρέπει να απολυθούν υπό τα νέα δεδομένα, «διότι δεν συντρέχουν πλέον οι λόγοι προσωρινής κράτησης», όπως αναφέρει στο έγγραφό της, αλλά οι αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές δεν έχουν ακόμα προτείνει επί του θέματος.

Οι επόμενες ώρες είναι κρίσιμες καθώς ο συνήγορος του, Αλέξης Κούγιας προσφεύγει στην ανακρίτρια ζητώντας την άρση της προσωρινής κράτησης του εντολέα του υποστηρίζοντας παράλληλα ότι η γνώμη του εισαγγελέα που διαφωνεί δεν είναι δεσμευτική. Ωστόσο, νομικοί κύκλοι εκτιμούν ότι λύση στο θέμα που έχει προκύψει θα δώσει το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο το οποίο και θα αποφανθεί για την αποφυλάκιση ή όχι των οκτώ κατηγορουμένων.

Καταγγελίες Κούγια: Παράνομη η κράτησή του

Επισημαίνοντας ότι η κράτηση του κατηγορούμενου ενεχυροδανειστή είναι «εντελώς παράνομη» και ότι διαπράττονται ποινικά αδικήματα, το δικηγορικό γραφείο του εκ των συνηγόρων του, Αλέξη Κούγια γνωστοποιεί με δελτίο τύπου ότι θα προσφύγει στην ανακρίτρια της υπόθεσης εξαγωγής χρυσού ζητώντας την άρση της κράτησής του.

Με το δελτίο Τύπου ο κ. Κούγιας και οι συνεργάτες του καλούν τους συναδέλφους τους που εκπροσωπούν τους άλλους επτά προσωρινά κρατούμενους για την φερόμενη οργάνωση λαθρεμπορίας χρυσού «να ακολουθήσουν την ίδια δικονομική οδό, για να αποφύγουμε τη χρονοβόρα διαδικασία της προσφυγής ενώπιον του Δικαστικού Συμβουλίου».

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook