Μεταφορά των διοικητών των δύο ελλήνων στρατιωτικών που συνελήφθησαν στην Τουρκία

Μετατέθηκαν από τα πόστα τους οι διοικητές των δύο ελλήνων στρατιωτικών που συνέλαβαν οι Τούρκοι στον Έβρο.

Αναλυτικότερα, ο διοικητής της 16ης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού και ο επικεφαλής της 3ης Ορεινής Ταξιαρχίας «Ρίμινι» πήραν φύλλο πορείας για άλλες μονάδες.

Όπως μεταδίδει το onalert.gr, ο υποστράτηγος Μπονώρας, από την 16η Μηχανοκίνητη Μεραρχία Πεζικού Διδυμοτείχου θα αναλάβει πόστο στον Δ’ Κλάδο του Γενικού Επιτελείου Στρατού, με πιθανότερη την αξιοποίησή του στη Διεύθυνση Αμυντικού Σχεδιασμού και Προγραμματισμού. Από την άλλη, ο Ταξίαρχος Ανδρέας Φλωράτος θα αφήσει τη διοίκηση της 3ης Mηχανοκίνητης Ορεινής Ταξιαρχίας ”ΡΙΜΙΝΙ” και θα πάρει στα χέρια του τα ηνία της Σχολής Πεζικού στη Χαλκίδα.

Υπουργείο Εθνικής Άμυνας: Πρόκειται για προγραμματισμένες κρίσεις

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Alpha, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας γνωστοποίησε πως πρόκειται για προγραμματισμένες κρίσεις των ενόπλων δυνάμεων και του στρατού ξηράς. Σε αυτές τις κρίσεις, μετακινήθηκαν 90 ανώτατοι αξιωματικοί, ταξίαρχοι και υποστράτηγοι. Μεταξύ αυτών είναι και ο μέραρχος και ο ταξίαρχος της περιοχής όπου έγινε το περιστατικό. Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο στρατηγός μεταφέρεται στο Γενικό Επιτελείο Στρατού, σε νευραλγικό πόστο για την εθνική άμυνα.

Δείτε Επίσης