Να μην συνεχίσουν τον διάλογο με την κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο επί της ελληνικής πρότασης για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού, γνωστοποίησε το Συντονιστικό των Επιστημονικών Φορέων και των Ελευθέρων Επαγγελματιών της χώρας με κοινή επιστολή προς τον Γενικό Γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων του Υπουργείου Εργασίας Νίκο Φράγκο.

Σύμφωνα με τους επιστημονικούς και επαγγελματικούς φορείς, το Υπουργείο απευθύνει πρόσκληση για συνέχιση του διαλόγου για το Ασφαλιστικό των επιστημόνων – ελευθέρων επαγγελματιών, η οποία συνοδεύεται απλώς από ένα πίνακα εκπτώσεων στις υπέρογκες αυξήσεις των ασφαλιστικών εισφορών, όπως αυτές αποτυπώνονται στο προσχέδιο νόμου της Κυβέρνησης.

Οι επιστημονικοί και επαγγελματικοί φορείς τονίζουν ότι:

· δεν παρέχεται καμία περαιτέρω διευκρίνιση για το χρόνο ισχύος τους

· δεν παρέχεται καμία περαιτέρω διευκρίνιση για τη βάση υπολογισμού τους

Οι επιστημονικοί και επαγγελματικοί φορείς σημειώνουν ότι έχουν διατυπώσει επανειλημμένα στις διμερείς συναντήσεις με το Υπουργείο την πάγια θέση τους για παροχή συγκεκριμένων στοιχείων και ειδικότερα:

· αναλογιστικές μελέτες

· ποσοτικοποιημένα στοιχεία με αριθμό επιστημόνων ανά εισοδηματική κατηγορία

· ποσοτικοποιημένα στοιχεία άλλων μέτρων ή άλλες σχετικές μετρήσεις

· τους προς επίτευξη ποσοτικοποιημένους στόχους που οδηγούν στη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος των επιστημόνων – ελευθέρων επαγγελματιών

Η παροχή ή ανακοίνωση τέτοιων στοιχείων δεν έχει υλοποιηθεί μέχρι σήμερα από την πλευρά του Υπουργείου, τονίζουν οι επιστημονικοί και επαγγελματικοί φορείς, «συνεπώς η συνέχιση ενός διαλόγου χωρίς στοιχεία, μελέτες και ποσοτικά δεδομένα δεν έχει κανένα νόημα, διότι δεν οδηγεί σε κανένα αποτέλεσμα».

«Εμείς από την αρχή καλοπροαίρετα, προσήλθαμε στο διάλογο, μολονότι εσείς δεν μας είχατε καλέσει σε τέτοιο πριν την δημοσιοποίηση του προσχεδίου νόμου, με την πεισματική άρνησή σας για την χορήγηση δεδομένων και στοιχείων, θεωρούμε ότι δεν μπορούμε με αυτούς τους όρους να συνεχίσουμε να συμμετέχουμε σε ένα τέτοιο διάλογο.

Θα επανέλθουμε στο τραπέζι της διαβούλευσης μόλις μας δοθούν τα παραπάνω στοιχεία», σημειώνεται χαρακτηριστικά στην κοινή επιστολή των επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων της χώρας.

Να σημειωθεί ότι η κοινή ανακοίνωση των Επιστημονικών Φορέων και των Ελευθέρων Επαγγελματιών, έρχεται ως απάντηση στην πρόσκληση του Γ.Γ. του υπουργείου Εργασίας για συνάντηση σήμερα, Παρασκευή, και συνέχιση του διαλόγου.

SHARE


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
To altsantiri.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις εφόσον εντοπίζονται θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Αφήστε το σχόλιό σας