Ιστορίες που συγκλονίζουν για τους ανθρώπους που «έφυγαν» από τη φονική κακοκαιρία στη Χαλκιδική

  • Ο δήμαρχος Νέας Προποντίδας Μανώλης Καρράς μίλησε τον ρώσο άνδρα που σκοτώθηκε μαζί το παιδί του, αλλά και τη γυναίκα από τη Ρουμανία, που χάθηκε με τον γιο της
  • «Η γυναίκα χώθηκε κάτω από το τραπέζι για να προστατευτεί, κρατούσε και το παιδάκι. Αυτό της ξέφυγε από τα χέρια, βγήκε από το κιόσκι, το παρέσυρε ο αέρας και το χτύπησε σε τζαμαρία»

Συγκλονιστικές ιστορίες κρύβονται πίσω από τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους από τη φονική κακοκαιρία στη Χαλκιδική. Ιστορίες που αφορούν τους ίδιους και τις οικογένειές τους.

Λεπτομέρειες αποκάλυψε έδωσε στο ραδιόφωνο «ΘΕΜΑ 104,6» ο δήμαρχος Νέας Προποντίδας Μανώλης Καρράς, ο οποίος μίλησε τον ρώσο άνδρα που σκοτώθηκε μαζί το παιδί του, αλλά και τη γυναίκα από τη Ρουμανία, που χάθηκε με τον γιο της. Με το παιδάκι να της ξεφεύγει από τα χέρια της και τελικά να το ρίχνει ο δυνατός αέρας πάνω σε μια τζαμαρία.

Για τον Ρώσο και τον 2χρονο γιο του, που καταπλακώθηκαν από δένδρο, τόνισε: «Η ιστορία είναι τραγική. Η πενταμελής οικογένεια την ώρα της κακοκαιρίας πήγε να προφυλαχθεί στο ξενοδοχείο όπου διέμενε. Η μητέρα με τα δύο παιδιά μπήκαν από τη ρεσεψιόν και δεν έπαθαν τίποτα. Ο πατέρας με το τρίτο παιδί της οικογένειας πήγαν έξω από την κεντρική είσοδο του ξενοδοχείου και εκεί έπεσε το δέντρο πάνω τους». Είναι χαρακτηριστικό πως στον συγκεκριμένο χώρο ένα δένδρο έπεσε και αυτό σκότωσε τους δυο συγκεκριμένους ανθρώπους.

Ο κ. Καρράς περιέγραψε και πώς έχασε τη ζωή της η 54χρονη Ρουμάνα και ο 8χρονος γιος της σε ταβέρνα της περιοχής: «Αυτή η γυναίκα βρισκόταν κάτω από το κιόσκι, χώθηκε κάτω από το τραπέζι για να προστατευτεί, κρατούσε και το παιδάκι. Αυτό της ξέφυγε από τα χέρια, βγήκε από το κιόσκι, το παρέσυρε ο αέρας και το χτύπησε σε τζαμαρία με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα».

Σχολιάζοντας τη σφοδρότητα των φαινομένων σε συνδυασμό με την παρουσία αρκετών επισκεπτών στην περιοχή ο κ. Καρράς είπε ότι «μπροστά στα γεγονότα που συνέβησαν θα μπορούσαν να γίνουν πολλά περισσότερα. Όλες οι παραλίες ήταν γεμάτες κόσμο. Ο καιρός είχε αρχίσει να χαλάει μισή ώρα νωρίτερα και ο κόσμος εξακολουθούσε να είναι στις παραλίες».

«Όλα έγιναν σε 15 λεπτά. Η κατάσταση ήταν τρομακτική, κανείς δεν θα μπορούσε να αντιδράσει ψύχραιμα αν βρισκόταν στην παραλία με αποτέλεσμα ο ανεμοστρόβιλος να πετάει τους ανθρώπους και για αυτό είχαμε πολλούς τραυματίες», είπε, περιγράφοντας τις σκηνές που έζησε η Νέα Προποντίδα το βράδυ της Τετάρτης (10/07).

«Δεν φανταζόμασταν ποτέ ότι θα είχαμε τόσο ακραία φαινόμενα στην περιοχή μας» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά. Όσον αφορά την επόμενη ημέρα, ο κ. Καρράς έκανε λόγο για τρία βασικά προβλήματα: «Η ηλεκτροδότηση που αποκαθίσταται σταδιακά, η υδροδότηση που αποκαθίσταται με πιο αργούς ρυθμούς, και η καθαριότητα».

Σύμφωνα με την αίσθηση που έχει αποκομίσει, υπογράμμισε, ακόμα: «Οι μεγάλες τουριστικές μονάδες δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα. Υπήρξαν κάποιες αναχωρήσεις επισκεπτών από την περιοχή αλλά πληροφορούμαι ότι όσοι ήταν να έρθουν το Σαββατοκύριακο δεν ακυρώνουν».

Συγκλονίζει και η ιστορία των δυο ηλικιωμένων ανθρώπων από την Τσεχία, που ερχόντουσαν συνέχεια στη Χαλκιδική με το τροχόσπιτό τους και έχασαν τη ζωή τους στη Σωζόπολη. Με τον 40χρονο γιο τους και τον 19χρονο εγγονό τους να τραυματίζονται. Οι δυο τελευταίοι ήρθαν στη χώρα μας από την Τσεχία με μηχανές.

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook