Με εντάσεις, κατά τη διάρκεια υποβολής ερωτήσεων από την υπεράσπιση, έκλεισε η κατάθεση του Παναγιώτη Φύσσα, η οποία θα συνεχιστεί την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου, οπότε και κλήθηκαν να καταθέσουν η μητέρα και η αδελφή του Παύλου Φύσσα.

Οι τόνοι ανέβηκαν πολλές φορές, όταν οι συνήγοροι υπεράσπισης πολλών εκ των κατηγορουμένων για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα έθεταν ερωτήματα στον μάρτυρα.

«Σέβομαι τον πόνο σας», του είπε μια από τις συνηγόρους των κατηγορουμένων, για να λάβει αμέσως απάντηση από τον Παναγιώτη Φύσσα: «Μην παίζεις με μένα. Δεν σέβεσαι. Αν σεβόσουν δεν θα ήσουν εδώ». Μάλιστα, στο σημείο αυτό παρενέβη η πρόεδρος της έδρας, η οποία είπε στον μάρτυρα «σας παρακαλώ κύριε μάρτυρα κάντε υπομονή. Θα σας ρωτήσουν όλοι, τη δουλειά τους κάνουν».

Ωστόσο, λίγο αργότερα ο πατέρας του δολοφονημένου μουσικού εκνευρίστηκε και πάλι, όταν ο συνήγορος του Γιώργου Ρουπακιά ξεκίνησε να υποβάλλει ερώτηση λέγοντας «με κάθε σεβασμό». Αμέσως ο Παναγιώτης Φύσσας απάντησε «άρχισαν και οι ειρωνείες».

Ένταση, επίσης, προκλήθηκε όταν συνήγορος υπεράσπισης, βασιζόμενος στον ισχυρισμό του Παναγιώτη Φύσσα πως ο γιος του στοχοποιήθηκε εξαιτίας των αντιφασιστικών του στίχων, είπε «μόνο αντιφασιστικά δεν ήταν τα τραγούδια αυτά». Ακούστηκαν φωνές από φίλους του Παύλου Φύσσα οι οποίοι αποχώρησαν από την αίθουσα λέγοντας «τι λέει ο καραγκιόζης, άντε ρε».

Με την αποχώρηση του δικαστηρίου η μητέρα, Μάγδα Φύσσα, φώναξε ότι οι δολοφόνοι του παιδιού της είναι 5,5-6%, ενώ ο πατέρας πιάνοντάς την προσέθεσε «120 είναι εδώ μέσα», εννοώντας τους κατηγορούμενους και τους συνηγόρους τους.

Νωρίτερα, αίτημα προκειμένου να κατατεθεί στο δικαστήριο το ηχητικό με την πρόσφατη δήλωση του αρχηγού της Χρυσής Αυγής περί ανάληψης της πολιτικής ευθύνης «για την δολοφονία στο Κερατσίνι» υπέβαλαν στο δικαστήριο οι συνήγοροι της Πολιτικής Αγωγής.

«Η δήλωση του κατηγορούμενου και αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης ΧΑ, Ν. Μιχαλολιάκου σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στις 17.9.201 ότι η ΧΑ αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη της ανθρωποκτονίας του Π. Φύσσα σχετίζεται με την εκδικαζόμενη υπόθεση και πρέπει να ληφθεί υπόψη και να αξιολογηθεί δικαστικά.

Επειδή δεν υπέπεσε μέχρι τώρα στην αντίληψή μας αυτεπάγγελτη αναζήτηση του υλικού της συνέντευξης εκ μέρους του δικαστηρίου και της εισαγγελίας ζητάμε να παραγγελθεί το σχετικό CD από τον ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm ώστε να συμπεριληφθεί στα αναγνωστέα της δικογραφίας», ανέφερε η Πολιτική Αγωγή στο δικαστήριο.

«Τα χέρια του Νίκου Μιχαλολιάκου είναι βαμμένα με το αίμα του γιου μου» κατέθεσε νωρίτερα ο Παναγιώτης Φύσσας, κατά τη διάρκεια εξέτασής του από την πολιτική αγωγή στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Ο κ. Φύσσας υποστήριξε στην κατάθεσή του ότι η δολοφονία του γιου του ήταν σχεδιασμένη και ότι θεωρεί βέβαιο πως υπήρξε τηλεφωνική εντολή για να σκοτώσουν το παιδί του. «Δεν κάνουν κάτι χωρίς εντολή, εδώ για να σηκωθούν από την καρέκλα τους χρειάζεται το Εγέρθητι» είπε χαρακτηριστικά.

Ο μάρτυρας ρωτήθηκε από συνήγορο της πολιτικής αγωγής εάν ο αρχηγός της δολοφονικής οργάνωσης ενημερώθηκε, βάσει όσων γνωρίζει ο κ. Φύσσας, μετά τη δολοφονία του 34χρονου μουσικού. Η πρόεδρος, εν μέσω αντιδράσεων από τους συνηγόρους υπεράσπισης, απαγόρευσε την ερώτηση ζητώντας μάλιστα να διευκρινιστεί ποιον εννοεί ο συνήγορος.

Στο σημείο αυτό παρενέβη ο μάρτυρας, απαντώντας στην πρόεδρο: «Τον Μιχαλολιάκο. Είναι τα χέρια του βαμμένα με το αίμα του γιου μου» ενώ σε άλλη ερώτηση της πολιτικής αγωγής, εάν τον «γαλήνεψε» η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης ο κ. Φύσσας απάντησε: «Όχι βέβαια». Και στην ερώτηση αυτή η πρόεδρος, Μαρία Λεπενιώτη, επισήμανε ότι δεν αφορά το δικαστήριο μεταγενέστερη δήλωση και ότι επίσης η ερώτηση σχετίζεται με την κατηγορία της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης για την οποία η πολιτική αγωγή δεν μπορεί να υποβάλει ερωτήσεις σε ό,τι αφορά την ηγετική ομάδα.

Ο κ. Φύσσας εξέφρασε την πεποίθησή του πως τα γεγονότα της επίμαχης νύχτας θα είχαν άλλη τροπή αν είχε κινητοποιηθεί η αστυνομία. «Πιστεύω πως αν είχε παρέμβει η αστυνομία θα είχε αποφευχθεί ο φόνος. Έστω και μία πιστολιά στον αέρα αν έριχναν».

«Είμαι ο πατέρας του δολοφονηθέντος Παύλου Φύσσα» ήταν η πρώτη φράση του Παναγιώτη Φύσσα κατά κατά την έναρξη της διαδικασίας, στη σημερινή επανέναρξη της δίκης για τα κατηγορούμενα μέλη της Χρυσής Αυγής.

Ο πατέρας του Φύσσα, συγκλόνισε από τη πρώτη στιγμή με τα λόγια του, καθώς περίεγραφε στιγμή προς στιγμή τις στιγμές που έζησε λίγο πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την άγρια, «επαγγελματική» όπως χαρακτηριστικά είπε, δολοφονία του γιού του.

«Ο γιός μου ήταν κυρίως άνεργος, δεν είχε τακτική δουλειά», συνέχισε ο Παναγιώτης Φύσσας, ενώ απαντώντας στη πρόεδρο της έδρας για το αν μετείχε σε κάποια οργάνωση ο ίδιος αρνήθηκε κάτι τέτοιο («δεν μετείχε ιδιαίτερα σε κάποια οργάνωση»).

Ανακαλώντας τη μνήμη του από το βράδυ της 18ης Σεπτεμβρίου του 2013, ο πατέρας του Φύσσα άρχισε να περιγράφει: «Με ρώτησε ο γιός μου αν θα δούμε μαζί το παιχνίδι. Του είπα πως δεν μπορώ. Μετά πέρασε τυχαία από Αμφιάλη στην καφετέρια “Το Κοράλλι”. Δεν ήξερα πως είναι άντρο Χρυσαυγιτών. Αν το ήξερα θα του έλεγα να μην πάει. Κάθισε λοιπόν εκεί με την κοπέλα του και έναν φίλο του και ήταν η τελευταία φορά που μιλήσαμε στο τηλέφωνο. Κατά τις 11 το βράδυ. Κατόπιν πήγα να κοιμηθώ και κάποια στιγμή χτύπησε το τηλέφωνο. Ήταν ο αδερφός μου είπε: “Τρέχα στην Τσαλδάρη, μαχαίρωσαν το παιδί”.

Έφτασα εκεί , άκουγα σειρήνες, είχε κίνηση. Είδα τη Χρύσα να κάθεται στο πεζοδρόμιο και να έχει τον Παύλο στα χέρια της ακίνητο. Δεν υπήρχαν πολλά αίματα στην αρχή και δεν ανησύχησα. Του φώναξα κοντά στο αυτί για να συνέλθει. Πλησίασε ένας αστυνομικός. Η Χρύσα του φώναξε “Ρε καθίκι, τώρα ήρθες εσύ; Πριν που σου φώναζα έκανες πως δεν άκουγες” Ήταν περίπου 10 αστυνομικοί εκείνη την ώρα. Ξαναγυρίζω προς το παιδί, το έβαλαν στο ασθενοφόρο, είχα την εντύπωση πως ήταν ζωντανός.  Τους ακολούθησα και μου έκανε εντύπωση που δεν έβαλαν σειρήνα. Τρόμαξα. Ο γιατρός προσπαθούσε να τον συνεφέρει, αλλά δεν γινόταν, βγάζει τη μάσκα μου λέει: “Το παιδί έφυγε”.

Τον ρώτησα αν δεν τον προλάβανε επειδή άργησε το ασθενοφόρο, όχι μου λέει ήταν πολύ επαγγελματικό το χτύπημα.

Μετά προσπαθούσα να βρω τ μητέρα του Παύλου, έλειπε απ’ το σπίτι. Μιλούσα στο γιό μου “πως θα το πω στη μάνα σου μες στη νύχτα;” Την πήρα τηλέφωνο, στην αρχή της είπα πως γλίστρησε και έπεσε. Μετά ήρθε στο νοσοκομείο και έμαθε την αλήθεια απ’ τους γιατρούς. Όταν ακολουθούσα ασθενοφόρο ρώτησα τη Χρύσα τι έγινε, είπε πως πήρε φίλους του να δούνε μπάλα, τους έβριζαν πριν 6 άτομα έξω απ’ το μαγαζί. Τους πλησίασε ένα άτομο και τους είπε, μην κάνετε φασαρία θα μιλήσω εγώ και θα φύγουν. Η Χρύσα είπε πως ήταν Χρυσαυγίτες από αυτά που φόραγαν και έλεγαν. Δίπλα ακριβώς από Χρυσαυγίτες ήταν πριν 6 άτομα της ομάδας Δίας. Γιατί δεν ήταν από την πλευρά των παιδιών για να τα προστατεύσουν; Η παρέα του Παύλου άρχισε να απομακρύνεται και 20 Χρυσαυγίτες τους κυνήγησαν. Ο Παύλος σταμάτησε να τρέχει, πήγαιναν ανά 2 και τον χτυπούσαν.

Δεν μπορούσε να απομακρυνθεί, τον είχαν στριμώξει μέχρι που εμφανίζεται π επαγγελματίας δολοφόνος Ρουπακιάς. Τον είδα στο βίντεο να παρατηρεί το γιό μου από μακριά. Μπαίνει στο αμάξι του και μπαίνει στο αντίθετο ρεύμα αλλά δεν φαίνεται από εκεί και πέρα τι ακριβώς έκανε. Ο γιατρός είπε πως ήταν επαγγελματικό χτύπημα άρα πιστεύω πως αφού τον μαχαίρωσε έστριψε κιόλας το μαχαίρι».

Στο σημείο αυτό διέκοψε η πρόεδρος ρωτώντας τον Παναγιώτη Φύσσα αν πήγε το μυαλό του σε κάποιους: «Ναι πήγε στη Χρυσή Αυγή γιατί τους ενοχλούσε ο Παύλος με τα τραγούδια του», τόνισε ο ίδιος ενώ στην επόμενη ερώτηση της για το αν είχε προηγηθεί άλλο περιστατικό μεταξύ τους, ο κ. Φύσσας απάντησε πως «δεν γνωρίζει».

Με πληροφορίες από το @GoldenDawnWatch

SHARE


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
To altsantiri.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις εφόσον εντοπίζονται θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Αφήστε το σχόλιό σας