Με την υλοποίηση του έργου «ηλεκτρονικές υπηρεσίες καταστημάτων κράτησης», οι φυλακές της χώρας θα είναι πλέον ηλεκτρονικά συνδεδεμένες με το υπουργείο Δικαιοσύνης, την Ελληνική Αστυνομία, τα δικαστήρια της χώρας, την Ελληνική Στατιστική Αρχή και την Επάνοδο.

Μέσω του συστήματος αυτού, το υπουργείο Δικαιοσύνης θα έχει τη δυνατότητα να αντλήσει οποιαδήποτε πληροφορία χρειάζεται για κάθε ένα από τους κρατούμενους, το προσωπικό των φυλακών, τη διαχείριση της φυλακής, αλλά και για άλλα ζητήματα. Πιο συγκεκριμένα, θα μπορεί να έχει την εικόνα της ποινικής κατάστασης των κρατουμένων, τις μεταγωγές, τις άδειες, τους ιατρικούς φακέλους, τις πειθαρχικές ποινές, τα οχήματα κάθε φυλακής.

Το συνολικό κόστος του έργου, που ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2014 και θα παραδοθεί στο υπουργείο Δικαιοσύνης στις 16 Νοεμβρίου του 2015, ανήλθε στα 3.067.973 ευρώ και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο.

Κατά την σημερινή παρουσίαση του έργου, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, ανέφερε ότι «το συγκεκριμένο σύστημα δεν είναι η υλοποίηση του συγκεντρωτισμού αλλά η υλοποίηση της διαφάνειας» και επισήμανε ότι σε αυτή τη δεύτερη φάση διακυβέρνησης, στόχος του υπουργείου Δικαιοσύνης είναι η αναβάθμιση των δομών.

Ο γενικός γραμματέας αντεγκληματικής πολιτικής του υπουργείου Δικαιοσύνης Ευτύχης Φυτράκης χαρακτήρισε το έργο ως «τη σημαντικότερη τομή στη σωφρονιστική διοίκηση», επισημαίνοντας εφεξής ότι ο κάθε διευθυντής και η κάθε υπηρεσία των φυλακών, όπως επίσης το υπουργείο, η ΕΛΑΣ και οι λοιποί συνδεδεμένοι με το σύστημα φορείς, θα έχουν πλήρη εικόνα για το κάθε σωφρονιστικό κατάστημα σε πραγματικό χρόνο.

SHARE


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
To altsantiri.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις εφόσον εντοπίζονται θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Αφήστε το σχόλιό σας