Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, παρέστη σήμερα Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση, στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων, που πραγματοποιήθηκαν στην Τρίπολη.

Ο ΑΝΥΕΘΑ σε δήλωσή του τόνισε τα ακόλουθα:

«Γιορτάζουμε σήμερα την ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων. Γιορτάζουμε τις ιστορικές μάχες που έδωσαν μαζί με το λαό και συγχρόνως προσπαθούμε ώστε πάντοτε να είναι έτοιμες, στο βαθμό που θα χρειαστεί και ελπίζουμε ότι δεν θα χρειαστεί, να προασπίσουν την Πατρίδα. Μαζί όμως με το καθήκον της αποτροπής που έχουν οι Ένοπλες Δυνάμεις, προσπαθούν να βρεθούν και εκεί όπου η κοινωνία πάσχει. Βρεθήκαμε στους μεγάλους σεισμούς, βρεθήκαμε στις πλημμύρες, βρεθήκαμε στις προσφυγικές ροές με στόχο να εξυπηρετήσουμε τον άνθρωπο, γιατί οι Ένοπλες Δυνάμεις την ανθρωπιά την έχουν πάρα πολύ ψηλά. Σε αυτή την κατεύθυνση τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, το στρατιωτικό και το πολιτικό προσωπικό, μοχθούν κάθε μέρα και αυτός είναι ο πλούτος των Ενόπλων Δυνάμεων και σε αυτή την κατεύθυνση και η πολιτεία προσπαθεί να κάνει τα μέγιστα, σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς».

Σε ερώτηση για το αν το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Τρίπολης θα πρέπει να γίνει και πολιτικό ο ΑΝΥΕΘΑ απάντησε: «Είναι ένα θέμα που το εξετάζουμε στο σύνολο των διαδικασιών που αφορούν τα αεροδρόμια. Ξέρω ότι υπάρχει από την Περιφέρεια και από τον Δήμο σχετικό αίτημα. Σε αυτή την κατεύθυνση θα δούμε τι θα κάνουμε».

Σε ερώτηση για το αν υπάρχουν προβλήματα στην κυβερνητική πλειοψηφία απάντησε: «Ας μην ξεγελιέται κανένας. Είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε γιατί ο κεντρικός μας στόχος είναι να σταθεροποιήσουμε την οικονομία και να προασπίσουμε την κοινωνία. Είναι αρραγής η ενότητά μας αλλά και αποφασιστική η διάθεσή μας, ώστε να ολοκληρώσουμε αυτό το έργο».

Σε ερώτηση σχετική με τα προβλήματα των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, απάντησε: “Στην τελευταία πενταετία τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων έχουν υποστεί τις πιο δραματικές περικοπές. Καταλαβαίνουμε και την αγωνία και τον πόνο τους. Είναι πάρα πολύ σημαντικό, ότι στον νέο προϋπολογισμό, που κατατέθηκε χθες στη Βουλή, δεν προβλέπεται και δεν πρόκειται να γίνει καμία περικοπή. Από την άλλη μεριά έχουν αρχίσει και συγκεντρώνονται τα χρήματα για την κάλυψη των εκκρεμοτήτων που υπάρχουν, ενώ ήδη το επίδομα παραμεθορίου έχει δοθεί κατά ένα μέρος. Επίσης, είμαστε σε συνεννόηση, ώστε να προχωρήσουν δύο πολύ σημαντικά πράγματα: να λύσουμε ζητήματα που αφορούν τη μέριμνα αλλά και να αναγνωρίσουμε, με τον πιο θεσμικό και τον πιο επίσημο τρόπο, το δικαίωμα των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων σε ένα επίπεδο συγκρότησης τους σε σωματεία και σε ομοσπονδίες”.

Σε ερώτηση για το αν θα υπάρχει ελληνική εμπλοκή στον πόλεμο κατά των τζιχαντιστών απάντησε: «Κατ´ αρχήν και η Ελλάδα στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα επιδείξει την αλληλεγγύη της, ώστε να εξαλειφθεί η τρομοκρατική οργάνωση του Ισλαμικού Κράτους. Αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει, όπως έχουμε τονίσει επανειλημμένα, τόσο εγώ όσο και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, ότι η Ελλάδα θα εμπλακεί σε αεροπορικές, χερσαίες και από θαλάσσης επιχειρήσεις. Υπάρχουν τρόποι να δείξουμε την αλληλεγγύη μας και να δείξουμε συγχρόνως ότι είμαστε αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε στην τρομοκρατία να επιδράσει στη ζωή μας. Σε αυτό το επίπεδο δεν θα πρέπει να συνδυάσουμε αυτό το γεγονός με τις προσφυγικές ροές. Αντίθετα θα πρέπει να το απομονώσουμε από τα ζητήματα θρησκευτικού συναισθήματος, για να μπορέσουμε και να το νικήσουμε. Σε αυτή την κατεύθυνση, το να ορθώνουμε εσωτερικά τείχη σε μια Ευρώπη της δημοκρατίας και του πολιτισμού, νομίζω ότι δεν είναι ένα θετικό γεγονός».

Τα μηνύματα του Προέδρου της Δημοκρατίας και του υπουργού Άμυνας

“Σήμερα τιμούμε την ανεκτίμητη διαχρονική προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων στην ένδοξη πορεία του Έθνους και του λαού μας. Ιδίως τώρα στη δίνη μιας γενικευμένης και βαθιάς οικονομικής,αλλά και ανθρωπιστικής κρίσης που πλήττει καιρίως και τη χώρα μας, οφείλουμε να ομολογήσουμε και να διακηρύσσουμε ότι: οι Ένοπλες Δυνάμεις διαπνεόμενες από ακμαίο δημοκρατικό φρόνημα υπερασπίζονται με αυτοθυσία και εξαιρετική αποτελεσματικότητα τα κυριαρχικώς καθοριζόμενα από εμάς σύνορα μας που είναι και σύνορα της ΕΕ, υπό όρους που πληρούν τις ανθρωπιστικές αρχές και αξίες του ελληνικού και κατά συνέπεια του ευρωπαϊκού πολιτισμού”. Τη σχετική δήλωση έκανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, αμέσως μετά την κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, με την ευκαιρία του σημερινού εορτασμού της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων.

paylopoulos

Π. Καμμένος: Πυλώνας της εθνικής κυριαρχίας οι Ένοπλες Δυνάμεις

Από την πλευρά του ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Πάνος Καμμένος δήλωσε ότι σήμερα είναι ημέρα γιορτής των Ενόπλων Δυνάμεων και γιορτής της Υπερμάχου Στρατηγού που είναι ο Προστάτης τους. Παράλληλα, εξέφρασε την ευχή η Υπερμάχος Στρατηγός να έχει υπό τη σκέπη της όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, μόνιμους και εφέδρους, για να συνεχίσουν να υπερασπίζονται την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας.

KAMMENOS

Ο κ. Καμμένος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους ήρωες που έπεσαν υπέρ της πατρίδας σε καιρό πολέμου και σε καιρό ειρήνης αλλά και στις οικογένειες των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων που, όπως επισήμανε, διαδραματίζουν το δικό τους ρόλο για να διατηρούν σε υψηλό επίπεδο την πίστη προς το καθήκον, το φρόνημα και τον επαγγελματισμό τους για να είμαστε όλοι ασφαλείς.

Στο πλαίσιο του εορτασμού το πρωί έγινε η επίσημη έπαρση της εθνικής σημαίας στον ιερό βράχο της Ακρόπολης και ακολούθησε η πανηγυρική δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτη παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής ‘Αμυνας, εκπροσώπων κομμάτων, ξένων διπλωματικών αντιπροσωπειών, κλπ.

Την Κυριακή, στο πλαίσιο του εορτασμού, οι στρατιωτικές ορχήστρες των Ενόπλων Δυνάμεων θα δώσουν συναυλία στις 12 το μεσημέρι στον υπαίθριο χώρο μπροστά από την είσοδο του σταθμού ΜΕΤΡΟ «ΣΥΝΤΑΓΜΑ», στην πλατεία Συντάγματος.Η εκδήλωση είναι ανοικτή στο κοινό.

Μεϊμαράκης: Τιμούμε και ευγνωμονούμε τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, για την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Τη μέρα της μεγάλης χριστιανικής γιορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου, οι Έλληνες την αφιερώσαμε στις Ένοπλες Δυνάμεις της Πατρίδας μας. Τιμούμε τους αξιωματικούς, τους υπαξιωματικούς, τους οπλίτες, τους αεροπόρους, τους ναύτες. Τιμούμε τους άνδρες και τις γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων. Ευχαριστούμε τον καθένα και την καθεμιά χωριστά γιατί μας κάνουν υπερήφανους. Τους ευγνωμονούμε γιατί κάτω από αντίξοες συνθήκες κρατούν ψηλά το αξιόμαχό τους, εγγυώνται την ασφάλεια της πατρίδας μας και αποτελούν παράδειγμα για όλους.»

SHARE


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
To altsantiri.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις εφόσον εντοπίζονται θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Αφήστε το σχόλιό σας