Με τα χρώματα της Γαλλίας φωτίστηκαν κτίρια σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας ως ένδειξη συμπαράστασης στο γαλλικό λαό για τις τρομοκρατικές επιθέσεις που στοίχησαν τη ζωή σε  129 ανθρώπους.

Αθήνα:Στα χρώματα της γαλλικής σημαίας το Δημαρχείο

Στα χρώματα της Γαλλίας ντύθηκε το Δημαρχείο της Αθήνας ως ένδειξη συμπαράστασης στην τραγωδία που σήμαναν οι συντονισμένες τρομοκρατικές επιθέσεις και είχαν αποτελέσμα 129 άνρθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και εκατοντάδες ακόμη να τραυματισθούν.

 

dimarxeio1

dimarxeio3

dimarxeio2

Θεσσαλονίκη: Μπλε, κόκκινος και άσπρος ο Λευκός Πύργος

Η Θεσσαλονίκη τιμά τα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι και ο Λευκός Πύργος φωτίστηκε στα χρώματα του μπλε, του λευκού και του κόκκινου, τα χρώματα της γαλλική σημαίας, αποτίοντας τον ελάχιστο φόρο τιμής.

image (1)

Καβάλα: Το δημαρχιακό μέγαρο της πόλης φωτίστηκε με εθνικά χρώματα της Γαλλίας

Με τα εθνικά χρώματα της γαλλικής σημαίας φωτίστηκε σήμερα το βράδυ το ιστορικό κτίριο του δημαρχείου της Καβάλας, τιμώντας έτσι ο Δήμος Καβάλας με αυτόν τον τρόπο τα δεκάδες αδικοχαμένα θύματα της παράλογης τρομοκρατίας στην καρδιά του Παρισιού.

Σε ανάρτηση στην επίσημη σελίδα του facebook ο Δήμος Καβάλας αναφέρει: «Οι σκέψεις και οι προσευχές όλων των Καβαλιωτών είναι στραμμένες στα αδικοχαμένα θύματα της παράλογης τρομοκρατίας στο Παρίσι. Ο Θεός να αναπαύει τις ψυχές τους και να δίνει δύναμη και κουράγιο σε όλους».

Η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ σημείωσε πως η πρωτοβουλία αυτή είναι μόνο ένα μικρό δείγμα σεβασμού στη μνήμη όλων εκείνων που χάθηκαν τόσο άδικα. Η Καβάλα ανέκαθεν είχε στενούς δεσμούς με την Γαλλία, μάλιστα το καλοκαίρι υποδεθήκαμε 42 νέους Γάλλους ηλικίας από 18 έως και 25 ετών που αποφάσισαν να κάνουν ένα όνειρο τους πραγματικότητα και να ζήσουν μια ταξιδιωτική περιπέτειας διασχίζοντας 10.000 χλμ, με συνολικά δώδεκα αυτοκίνητα, μεταφέροντας ένα μήνυμα αλληλεγγύης, ανθρωπιάς και συνεργασίας αποκομίζοντας ταυτόχρονα εμπειρίες και γνώσεις για τα μέρη απ’ όπου πέρασαν και τους ανθρώπους που συνάντησαν και επικοινώνησαν μαζί τους. Η προσπάθεια αυτή των νέων από τη Γαλλία είχε ένα όνομα που υποδηλώνει την επιδίωξή τους να συνδέσουν ευρωπαϊκούς λαούς και πολιτισμούς. Europ ‘ Raid».

«Νιώσαμε λοιπόν την ανάγκη», συνέχισε η δήμαρχος, «μέσα από αυτή την πρωτοβουλία να στρέψουμε τη σκέψη μας στους ευρωπαίους συμπολίτες μας στη Γαλλία και να τους δηλώσουμε πως είμαστε στο πλευρό τους».

Χανιά: Με τα χρώματα της γαλλικής σημαίας φωτίστηκε ο φάρος στο παλιό λιμάνι

Με τα χρώματα της γαλλικής σημαίας φωτίζει ο Δήμος Χανίων τον φάρο που βρίσκεται στο παλιό λιμάνι των Χανίων ως ένδειξη συμπαράστασης στο γαλλικό λαό για τα θύματα των χθεσινοβραδινών τρομακρατικών επιθέσεων.

Όπως ανακοινώθηκε ο Δήμος , συμπαραστεκόμενος στον λαό της Γαλλίας και συμμετέχοντας στο πένθος του, αποφάσισε να φωτίσει το σύμβολο της πόλης μας, τον Φάρο του Ενετικού Λιμένα, με τα χρώματα της γαλλικής σημαίας κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας.
Ο δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, σε δήλωσή του αναφέρει: «Το πένθος του γαλλικού λαού είναι και δικό μας πένθος. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε στη μισαλλοδοξία και στα σκοτεινά συμφέροντα να επιτύχουν τους στόχους τους, πλήττοντας τις ίδιες τις έννοιες της ελευθερίας και της δημοκρατίας, οι οποίες γεννήθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και εκφράστηκαν και μέσα από τον γαλλικό διαφωτισμό.

Οι ευρωπαϊκές χώρες θα πρέπει να εξακολουθήσουν να είναι ανοικτές κοινωνίες, να κατανικήσουν τον φόβο και να μην επιτρέψουν στον τυφλό φανατισμό να κυριαρχήσει».

Τρίπολη: Στα χρώματα της Γαλλικής σημαίας το Μαλλιαροπούλειο Θέατρο

Η Τρίπολη αλληλέγγυα, συμπαρίσταται στο Παρίσι και το Γαλλικό λαό, που δοκιμάστηκε σκληρά χθες βράδυ, από την επίθεση των τρομοκρατών.

Σήμερα το Μαλλιαροπούλειο Δημοτικό Θέατρο, σήμα κατατεθέν της Αρκαδικής πρωτεύουσας, φωτίζεται στα χρώματα της Γαλλικής σημαίας με φόντο τον πύργο του ‘Αιφελ.

Ταυτόχρονα στο εσωτερικό του Θεάτρου πραγματοποιείται εκδήλωση Γαλλοφωνίας από την Οργανωτική Επιτροπή Διεκδίκησης της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης TRIPOLIS ARCADIA 2021.

Μύκονος: Στα χρώματα της Γαλλίας και το δημαρχείο της Μυκόνου

Με εντολή του δημάρχου Κωνσταντίνου Κουκά το δημαρχείο του νησιού φωτίζεται τις τελευταίες ωρες σε μπλε, λευκο και κόκκινο χρωμα.

Tαυτόχρονα με επιστολή του στον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας ο Δήμαρχος Μυκόνου εκφράζει τις ανησυχίες του που προμηνύουν για το μέλλον της Ευρώπης τα τραγικά γεγονότα που συνέβησαν χθες στο Παρίσι.

«Η Δημοκρατία πρέπει να προστατεύσει τον εαυτό της, ενισχύοντας την πίστη στον διάλογο και την πολιπολιτισμικότητα, απομονώνοντας βίαιες συμπεριφορές που προσβάλλουν την αξία του ανθρώπου-πολίτη. Η Δημοκρατία πρέπει να ζήσει και θα ζήσει» σημειώνει μεταξυ άλλων.

mykonos-gallia-2

mykonos-gallia-1

«Σκοτάδι» στην Γέφυρα Ριου-Αντιρρίου 

H γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου θα σβήσει για απόψει τα φώτα της, ακολουθώντας τον Πύργο του Άιφελ, συμμετέχοντας με αυτόν τον τρόπο στην παγκόσμια αλληλεγγύη στα θύματα και τον Γαλλικό λαό.

Όπως σημειώνει με ανακοίνωση της η εταιρία που έχει την εκμετάλλευσή της: «Κατόπιν των γεγονότων της χθεσινής νύχτας στο Παρίσι, η Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου «Χαρίλαος Τρικούπης» ευθυγραμμίζεται με άλλα σημαντικά εθνικά τοπόσημα, που στέλνουν συμβολικά μηνύματα συμπαράστασης στη γαλλική πρωτεύουσα.

rdr001 rdr002

Βόλος: Στα χρώματα της γαλλικής σημαίας «ντύθηκε» το δημαρχείο 

Το δημαρχείο Βόλου φωταγωγήθηκε απόψε στα χρώματα της γαλλικής σημαίας, αποτίοντας με αυτόν τον τρόπο φόρο τιμής στα θύματα των αιματηρών τρομοκρατικών επιθέσεων που σημειώθηκαν προχτές στο Παρίσι.

Μεσίστιες κυματίζουν οι σημαίες της Γαλλίας, της Ελλάδος, του Βόλου και της Ε.Ε. έξω από το εμβληματικό δημαρχιακό μέγαρο στην πλατεία Ρήγα Φεραίου.

Απόψε, μετά τα μεσάνυχτα, όταν η ποδοσφαιρική ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου φθάσει από το Ηράκλειο της Κρήτης, θα μεταβεί στο Δημαρχείο, προκειμένου να αφήσουν οι ποδοσφαιριστές λουλούδια κάτω από την γαλλική σημαία και να αποτίσουν φόρο τιμής στα θύματα των πολύνεκρων επιθέσεων.

Σημειώνεται πως τα μέτρα ασφαλείας γύρω από το Γαλλικό Προξενείο στον Βόλο είναι αυξημένα και η παρουσία της αστυνομίας είναι διακριτική. Το ίδιο συμβαίνει και σε γαλλικά Ιδρύματα του Βόλου.

Επίσης, θα τελεσθεί κοινή επιμνημόσυνη δέηση μπροστά στο Δημαρχείο του Βόλου την Τετάρτη στις 17.00, από τον μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνάτιο και τον καθολικό πάστορα του Βόλου πατέρα Πάολο. Θα παραβρεθεί και ο πρόξενος της Γαλλίας στον Βόλο Ρολάντ Φίσερ και σύσσωμη η γαλλική κοινότητα του Βόλου.

5deef0a90483063db4b2250f9a512e18-696x464.jpg.pagespeed.ce.344VjJRDhZ

Πειραιάς: Φωταγώγηση του Δημοτικού Θεάτρου με τα χρώματα της γαλλικής σημαίας

Με τα χρώματα της γαλλικής σημαίας φωταγωγήθηκε το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, ως ένδειξη συμπαράστασης προς τον λαό της Γαλλίας, έπειτα από τις τρομοκρατικές πολύνεκρες επιθέσεις στο Παρίσι.

Ο Δήμος Πειραιά, επέλεξε να φωταγωγήσει την πρόσοψη του πλέον εμβληματικού μνημείου της πόλης, το οποίο και αποτελεί σύμβολο πολιτισμού.

O δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης δήλωσε:

«Συμπαραστεκόμαστε στον Γαλλικό λαό και στη Γαλλία, όπως και σε κάθε άλλη χώρα στον πλανήτη που έρχεται αντιμέτωπη με τρομοκρατικές ενέργειες οι οποίες αφήνουν πίσω τους αθώα θύματα. Ο τρόμος και ο φόβος δεν θα περάσουν».

dfc6abf393e6c43364fac7cbcb05f0a2-696x464.jpg.pagespeed.ce.IZ1HMMjOVW

SHARE


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
To altsantiri.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις εφόσον εντοπίζονται θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Αφήστε το σχόλιό σας