Η δραματική διάσωση της γυναίκας που πέρασε 20 ώρες στη θάλασσα πάνω σε στρώμα (εικόνες)

Δραματική ήταν η διάσωση μιας 55χρονης από τη Ρωσία, η οποία έμεινε 20 ώρες στη θάλασσα, ανοιχτά της ακτής του Ρεθύμνου, επειδή το θαλάσσιο στρώμα της είχε παρασυρθεί από τα ρεύματα. Οι εικόνες που δημοσίευσε σήμερα η Frontex συγκλονίζουν.

Το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης τα ίχνη της γυναίκας χάθηκαν. Τελευταία φορά την είδαν στην πισίνα του ξενοδοχείου να παίρνει το στρώμα θαλάσσης και να κατευθύνεται προς την παραλία. Κανείς δεν είδε ξανά την γυναίκα ενώ στην παραλία βρέθηκαν η πετσέτα της και προσωπικά της αντικείμενα.

Είκοσι ώρες αργότερα και μετά από αγωνιώδη αναζήτηση από το λιμενικό που απέβη άκαρπη, η γυναίκα βρέθηκε τελικά γύρω στα 7 ναυτικά μίλια μακριά από την ακτή από ένα πιλότο της Frontex, ο οποίος περιπολούσε την περιοχή για λέμβους παράνομων μεταναστών.

Ο πιλότος έδωσε το στίγμα στο Λιμενικό και αμέσως έσπευσε στο σημείο σκάφος του λιμεναρχείου Χανίων που συμμετείχε στις έρευνες και στο οποίο επιβιβάστηκε η τουρίστρια.

Η 55χρονη γιατρός, από το Ζελένογκραντ κοντά στη Μόσχα, έκανε τις διακοπές της στο Ρέθυμνο μαζί με τον 59χρονο σύζυγο της Όλεγκ και την 28χρονη κόρη τους Γιούλια. Εκείνοι ήταν που ειδοποίησαν τις αρχές όταν η 55χρονη δεν επέστρεψε στο ξενοδοχείο μετά το απογευματινό της μπάνιο στη θάλασσα.

Όσο για την 55χρονη, αφού επέπλεε στη θάλασσα με το στρώμα της για τόσες ώρες, έπαθε σοβαρά εγκαύματα αφού πέρασε αρκετό χρόνο κάτω από τον καυτό ήλιο χωρίς καμία προφύλαξη. Σύμφωνα με το cretalive, νοσηλεύεται καθώς η έκθεσή της στον ήλιο της προκάλεσε επιπλέον και καρδιολογικά προβλήματα.

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook