Διευκρινίσεις από το ΣΕΒ ζητάει η ΓΣΕΕ για το ποιες είναι οι θέσεις του για τα εργασιακά, καθώς, όπως αυτές διατυπώθηκαν στο οικονομικό δελτίο του Συνδέσμου, βρίσκονται, όπως υποστηρίζει η Συνομοσπονδία, σε πλήρη αντίθεση με τα όσα οι εκπρόσωποι των Βιομηχάνων συνυπέγραψαν στην πρόσφατη συμφωνία ΓΣΕΕ και εργοδοτικών φορέων. Ειδικότερα αναφέρει η ΓΣΕΕ:

«Αυτές που υπέγραψε στις 3/2/2012 στην κοινή μας επιστολή στον τότε πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, στη Γενεύη το 2014 και στο Ζάππειο το 2015 υπό το ILO, στο υπουργείο Εργασίας πριν από λίγες μέρες ή αυτές που κοινοποιεί τώρα προς τα μέλη του και όχι μόνον;».

Όπως ξεκαθαρίζει η ΓΣΕΕ, προσήλθε στη συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας και τις εργοδοτικές οργανώσεις, με γνώμονα την υπεράσπιση του συλλογικού συμφέροντος των εργαζομένων της χώρας. Όπως αναφέρει η Συνομοσπονδία, η συμφωνία με τις εργοδοτικές οργανώσεις περιλαμβάνει κατ’ ελάχιστον, μη απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, μη επαναφορά λοκ-άουτ, επαναφορά διαδικασίας περιεχομένου και καθολικότητας της Εθνικής Γενικής ΣΣΕ, επεκτασιμότητα Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Η ΓΣΕΕ καλεί τους άμεσα εμπλεκόμενους να αναλάβει ο καθένας την ευθύνη που του αναλογεί σημειώνοντας, ότι, η ίδια έχει τις πάγιες συμφωνηθείσες θέσεις της, χωρίς αστερίσκους ή όψιμες διαφοροποιήσεις. Στην ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ επισυνάπτει ολόκληρο το πλαίσιο των θέσεων της για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, για τον κατώτατο μισθό, για τις ομαδικές απολύσεις, την απεργία – ανταπεργία και τον συνδικαλιστικό νόμο.

 

ΣΕΒ: Προσυπογράφουμε το κείμενο γενικών αρχών αλλά εξειδικεύουμε τις πάγιες θέσεις μας μέσω παρεμβάσεων

«Προσυπογράφουμε το κείμενο γενικών αρχών και κατευθύνσεων των κοινωνικών εταίρων και, ταυτόχρονα, εξειδικεύουμε στις παρεμβάσεις μας, ως οφείλουμε με υπευθυνότητα, διαφάνεια και εποικοδομητικό πνεύμα τις πάγιες θέσεις μας σε όλα τα κρίσιμα εργασιακά ζητήματα που επηρεάζουν άμεσα την προσέλκυση επενδύσεων και την αύξηση της απασχόλησης», επισημαίνει ο ΣΕΒ σε ανακοίνωσή του για τα εργασιακά απαντώντας στα ερωτήματα που θέτει η ΓΣΕΕ.

Επίσης, ο Σύνδεσμος τονίζει: «Στο πεδίο των εργασιακών, το ζητούμενο για τον ΣΕΒ είναι να οικοδομήσουμε ένα σύστημα που θα είναι απαλλαγμένο από τις ατέλειες και τα σφάλματα του παρελθόντος, που θα ευθυγραμμίζεται με τις δυναμικές ευρωπαϊκές οικονομίες ως προς τους στόχους, τις προοπτικές και τα εργαλεία πολιτικής».

 ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
To altsantiri.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις εφόσον εντοπίζονται θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Αφήστε το σχόλιό σας