19-09-2019 | 21:15

«Γρίφος» για δυνατούς λύτες η υπόθεση βιασμού του ταξιτζή από τον ηθοποιό – Το χρονικό κενό και οι δύο εκδοχές

  • Οι δύο αντικρουόμενες απόψεις και το «κενό» στην υπόθεση
  • «Είμαι θύμα παραποιημένων γεγονότων», υποστηρίζει ο 29χρονος φερόμενος ως βιαστής του οδηγού ταξί
  • Τι υποστηρίζει, από την πλευρά του, ο 24χρονος ταξιτζής
  • Με τα καλύτερα λόγια εκφράζονται φίλοι και συνεργάτες του 29χρονου που κρατείται στις φυλακές Τριπόλεως

Σε κουίζ για δυνατούς λύτες έχει μετατραπεί η υπόθεση του βιασμού οδηγού ταξί από νεαρό ηθοποιό ο οποίος κρατείται στις φυλακές Τριπόλεως.

Ουσιαστικά την υπόθεση κάνει ακόμα δυσκολότερη το γεγονός πως έρχονται σε αντιπαράθεση δύο αντικρουόμενες εκδοχές. Από τη μία πλευρά, ο οδηγός του ταξί, που είναι το θύμα, και από την άλλη η άποψη του ηθοποιού ο οποίος φέρεται να είναι ο δράστης.

Όμως, ο «γρίφος» είναι ιδιαίτερα περίπλοκος καθώς όλες οι διαστάσεις τις υπόθεσης δεν είναι ακόμα πλήρως διακριτές. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Το χρονικό

Η ΕΛΑΣ έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες του 29χρονου, ο οποίος συνελήφθη στις 13 Νοεμβρίου στους Αμπελόκηπους για υπόθεση βιασμού, καθώς κατηγορείται για ασελγείς πράξεις σε βάρος ενός 24χρονου οδηγού ταξί.

Ο 29χρονος, Γιώργος Καρκάς, κάλεσε ταξί μέσω γνωστής πλατφόρμας, επιλέγοντας μάλιστα και τον οδηγό. Ο πελάτης επιβιβάστηκε και κάθισε στη θέση του συνοδηγού. Από εκεί και πέρα δεν έχει διευκρινιστεί τι συνέβη. Στις 21:30 ωστόσο ο οδηγός του ταξί, χωρίς να είναι γνωστό κάτω από ποιες συνθήκες, βρέθηκε μαζί με τον πελάτη του στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο.

Βγαίνοντας τότε από το αυτοκίνητο, ο οδηγός άρχισε να αισθάνεται περίεργα. Είπε στους γιατρούς ότι ένιωθε έντονη δυσφορία, έκανε εμετό και σωριάστηκε λιπόθυμος. Οι γιατροί του έδωσαν τις πρώτες βοήθειες και τον συνέφεραν, ενώ εκείνος καθώς ανέκτησε τις αισθήσεις του, είπε στους γιατρούς ότι αισθάνεται μούδιασμα σε χέρια και πόδια.

Έπειτα από λίγη ώρα κι αφού κατάφερε να σηκωθεί, επιτέθηκε στον ηθοποιό με γροθιές και κλωτσιές.

Πάντως, ο ιατροδικαστής ο οποίος εξέτασε τον οδηγό ταξί διαπίστωσε ότι έχει κακοποιηθεί σεξουαλικά.

Αριστούχος του θεάτρου Κουν

Ηθοποιός και μάλιστα αριστούχος του θεάτρου Κουν είναι ο Γιώργος Καρκάς με τους συναδέρφους του να μιλούν με τα καλύτερα λόγια. Χαρακτηριστικά, ο Σπύρος Μπιμπίλας φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Μαζί σου» και μίλησε για τον 29χρονο που γνωρίζει χρόνια τόσο τον ίδιο όσο και την οικογένειά του.

«Είμαι πολύ στενοχωρημένος γιατί πρόκειται περί οικογενειακών φίλων και αυτή τη στιγμή η οικογένειά του περνάει ένα πολύ μεγάλο δράμα και είμαι κοντά τους. Δεν μπορώ να μιλήσω εύκολα γιατί είμαι συναισθηματικά φορτισμένος για έναν ηθοποιό που ξέρω από πολύ νεαρή ηλικία».

Τι υποστηρίζει ο 29χρονος

Στις φυλακές Τρίπολης βρίσκεται πλέον ο ηθοποιός που κατηγορείται ότι κακοποίησε σεξουαλικά τον 24χρονο οδηγό ταξί.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί, ο 29χρονος ηθοποιός νάρκωσε τον οδηγό ρίχνοντας στον καφέ του το ναρκωτικό και φέρεται ότι έθεσε σε εφαρμογή το σχέδιό του.

Μιλώντας στην εκπομπή «Μαζί σου» με την Τατιάνα Στεφανίδου ο 29χρονος ηθοποιός περιέγραψε τα γεγονότα από τη δική του πλευρά. «Δεν μπορώ να διακρίνω τον σκοπό όλου αυτού του πράγματος που γίνεται», λέει ο ηθοποιός, τονίζοντας πως ό,τι βρέθηκε μέσα στην τσάντα του ήταν για ένα ραντεβού που είχε μετά.

«Το ραντεβού που είχε μπορεί να πιστοποιηθεί και από τις επαφές στο κινητό του», λέει ο ηθοποιός για να αποδείξει ότι δεν είχε σκοπό να κάνει κάποια πράξει σαν κι αυτή για την οποία κατηγορείται.

Όπως ισχυρίζεται κάποιος που είχε σκοπό να προβεί σε βιασμό δεν θα καλούσε διαδικτυακά ένα ταξί.

Στην τσάντα του ηθοποιού, εκτός από το επίμαχο σπρέι, οι αστυνομικοί βρήκαν:

  • μεταμφεταμίνες,
  • το ναρκωτικό sisha,
  • χάπια με άγνωστη ουσία,
  • σεξουαλικά βοηθήματα,
  • εργαλείο διάνοιξης κόλπου,
  • ένα μπουκάλι με υγρό που είχε την ονομασία ‘jungle juice’, τα οποία έχουν ήδη σταλεί για εξέταση DNA στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου να διαπιστωθεί εάν ο ηθοποιός τα είχε χρησιμοποιήσει.

Από πού ψώνισε

Στην κατάθεση του ο 29χρονος υποστήριξε πως τα αγόρασε από ένα sex shop στο κέντρο της Αθήνας, όπως και το «σπρέι βιασμού».

Σε ό,τι αφορά το «jungle juice», πρόκειται για ένα επικίνδυνο «ποτό», το οποίο ξυπνά τα ζωώδη ένστικτα. Συγκεκριμένα προκαλεί συμπτώματα μέθης, ενώ ο χρήστης πέφτει σε hangover το οποίο μπορεί να διαρκέσει αρκετές ώρες.

Η παραδοχή του ότι προμηθεύτηκε από ένα μαγαζί σε πολυσύχναστη περιοχή της Αθήνας το ισχυρό ναρκωτικό κινητοποίησε τις Αρχές, που άρχισαν έρευνες, καθώς αυτό σημαίνει ότι η δημόσια ασφάλεια βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο.

Η άλλη εκδοχή

Παράλληλα, ο οδηγός του ταξί, στην κατάθεσή του υποστήριξε πως ο ηθοποιός του είπε: «Πάμε στου Γκύζη να πάρουμε την παρέα μου πρώτα και θα συνεχίσουμε».

Όταν το ταξί φτάνει, σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενά του, συναντούν τρία – τέσσερα άτομα τα οποία του πρότειναν συμμετοχή σε ερωτική συνεύρεση. Ωστόσο, εκείνη τη στιγμή ο οδηγός φεύγει πατώντας γκάζι.

Ωστόσο, δεν διευκρινίζεται στην κατάθεση το εάν υπήρξε περαιτέρω στιχομυθία με τον ηθοποιό επί της ερωτικής πρότασης. Όπως ισχυρίζεται, λίγες στιγμές αργότερα, σταμάτησαν για να αγοράσουν ένα σουβλάκι και καφέ. Μάλιστα, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, εκεί σταματά να γράφει το ταξίμετρο, το οποίο δεν ενεργοποιήθηκε στη συνέχεια.

Έτσι, η εφαρμογή διέκοψε τη λειτουργία της, αφού είναι συνδεδεμένη με το ταξίμετρο και εκλαμβάνεται από το σύστημα ως ιδιωτική μετακίνηση.

Στην κατάθεσή του, οι δυο τους επανεμφανίζονται στο Ιπποκράτειο περίπου μία ώρα μετά τη στάση για τον καφέ και το σουβλάκι. Το «κενό» είναι κομβικό.

Λίγο αργότερα, οι γιατροί του νοσοκομείου πέφτουν επάνω στον 29χρονο για να τον συνεφέρουν, αλλά σχεδόν ταυτόχρονα ο οδηγός του ταξί καταρρέει.

Οι γιατροί προσφέρουν ξανά τις πρώτες βοήθειες και τον υποβάλουν στις απαραίτητες εξετάσεις. Ο οδηγός συνέρχεται και αρχίζει να γρονθοκοπεί τον ηθοποιό. Επεμβαίνουν οι γιατροί και στη συνέχεια καλούν την ασφάλεια του νοσοκομείου. Εκείνοι με τη σειρά τους ζητούν την παρέμβαση της αστυνομίας.

Τι δηλώνει ο πατέρας του κατηγορούμενου

Ο πατέρας του κατηγορούμενου ηθοποιού μιλώντας στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίου στο ΣΚΑΪ είπε μεταξύ άλλων«Δεν αισθανόμαστε καλά, φυσικά, σαν οικογένεια. Αυτό που έγινε ήταν σαν κεραυνός εν αιθρία. Οι καταθέσεις του κατήγορου έχουν πολλά κενά… Όλα αυτά που λέγονται, αμυντικά φερόμενοι, το αντιμετωπίζουμε σαν καλαμπουράκι. Επειδή έχει πέσει η δουλειά, στήσαμε έναν βιασμό για να βγει στα κανάλια και να έρθει κόσμος στο μαγαζί…».

Στην εκπομπή μίλησε και ο Σπύρος Μπιμπίλας, που είχε συνεργαστεί με τον ηθοποιό και ο οποίος δηλώνει εμβρόντητος από την εξέλιξη αυτή, αφού γνωρίζει καλά τον ίδιο και την οικογένειά του: «Μας έχει προκαλέσει μεγάλο σοκ αυτό που συμβαίνει. Ένα παιδί που το ξέρουμε ως έναν ονειροπόλο ηθοποιό και έναν διαβασμένο άνθρωπο να έχει αυτή τη διπλή προσωπικότητα σε κάνει λίγο να χάνεσαι… Έχει μια πάρα πολύ καλή οικογένεια, από οικογένεια με λεφτά, δεν είναι “αλήτικο” όπως άκουσα. Ίσως παραστράτησε και έκανε κάτι που εμείς δεν το γνωρίζουμε».

Μιλώντας στην εκπομπή της Ζήνας Κουτσελίνη, στον τηλεοπτικό σταθμό Star, ο πατέρας του 29χρονου πρόσθεσε: «Είμαι ο πατέρας του και χαίρομαι γι΄αυτό. Όταν τον πήγαν στο κρατητήριο, πήρε τη μάνα του τηλέφωνο ν΄αγοράσει πιτζάμες για τον συγκρατούμενό του που δεν είχε. Γελοιοποίησαν την όλη κατάσταση. Από ένα σημείο και μετά της διαδρομής, στήθηκε μια κατάσταση. Μπήκε ευάλωτος μέσα στο ταξί και άρχισε ο ταξιτζής να τον πηγαίνει γύρω γύρω. Κέρασε το σουβλάκι του, έκλεισε την ταρίφα του και πηγαίνανε όπου να ‘ναι. Είναι στημένο και κάποια στιγμή θα αποκαλυφθεί. Τότε να βγάλετε και τον ταξιτζή έτσι. Δεν υπάρχει περίπτωση να έκανε κάτι τέτοιο. Δεν το λέω μόνο εγώ αλλά όλη η κοινωνία που τον ξέρει. Δεν υπάρχει περίπτωση να πειράξει μυρμήγκι ο Γιώργος. Αν είναι δυνατόν. Τι σημασία είχε αν είχε εθισμό στις ουσίες; Μια φορά το δίμηνο, περιστασιακά. Αυτό δεν είχε να κάνει με τον ταξιτζή».

Τι δήλωσαν μητέρα και αδερφή

«Εγώ ακόμα κι εκεί που είναι ο γιος μου, είμαι περήφανη για τον γιο μου. Ξέρω τι παιδί έχω. Το πώς έχει εξελιχθεί η κατάσταση, αργά η γρήγορα θα αποδειχτεί. Οι ίδιοι οι αστυνομικοί και οι φύλακες, γύρισαν και του είπαν “όχι ρε Γιώργο, εσύ την έχεις πατήσει”. Δεν είναι δυνατόν να έχει διαπράξει κάτι τέτοιο. Είναι στις φυλακές της Τρίπολης. Μας ενδιαφέρει πάνω απ΄όλα αν είναι καλά το παιδί μας. Ο γιος μας ήταν πάνω σε πανικό. Ένας άνθρωπος που έχει κινδυνεύσει δεν παίρνει αυτόν που έχει νιώσει την απειλή να τον πάει στο νοσοκομείο, τον πάει στην αστυνομία», είπε η μητέρα του 29χρονου στην εκπομπή του Star.

«Δεν αμφισβήτησα ποτέ το τι είναι ο αδερφός μου και ούτε πρόκειται να το κάνω. Ξέρω πολύ καλά ότι δεν θα έβλαπτε ποτέ κανέναν. Έχω επικοινωνήσει μαζί του, προσπαθεί να είναι καλά. Είναι πολύ δυνατό παιδί. Έχει τη συνείδησή του καθαρή», σχολίασε η αδερφή του 29χρονου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παπαγγελόπουλος για Novartis: Πρωτοφανής απόπειρα εκδικητικής πολιτικής δίωξης

Σκληρή γλώσσα για τηνεμπλοκή του στην υπόθεση για τους χειρισμούς της έρευνας Novartis χρησιμοποιεί σε δήλωσή του ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγγελόπουλος...

Ο Μπάμπης Παπαδημητρίου βρίσκει το νερό… απαράδεκτα φθηνό! (video)

Μια δήλωση, που μόνο κυνική και κοινωνικά ανάλγητη θα μπορούσε να χαρακτηριστεί, έκανε ο βουλευτής της ΝΔ, Μπάμπης Παπαδημητρίου, σε Υποεπιτροπή της Βουλής για...

Παγκόσμιος συναγερμός για το Zantac: Τέλος η διανομή – Ελέγχεται συστατικό πιθανώς καρκινογόνο

Ανησυχία έχει προκαλέσει η είδηση πως στο γνωστό φάρμακο για το στομάχι Zantac πιθανώς να περιέχεται ένα καρκινογόνο συστατικό. Όπως μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έγκυος η Τάμτα; Ο Κασιδόκωστας πόσταρε μία φωτογραφία όλο νόημα

Η Τάμτα και ο Πάρις Κασιδόκωστας είναι ζευγάρι τα τελευταία χρόνια και πολύ ερωτευμένο. Η τραγουδίστρια έχει αποκτήσει από τον πρώτο της γάμο μία κόρη...

Η Ειρήνη Καζαριάν στο θεατρικό σανίδι – Οι προκλητικές δηλώσεις και η ειρωνεία στους δημοσιογράφους (video)

Η περσινή νικήτρια του «Greece’s next top model» Ειρήνη Καζαριάν ετοιμάζεται να παίξει στην παράσταση «Κούκλες» του Ίψεν. Άφησε για λίγο τις πασαρέλες και...

Βερύκιος σε Τσιμτσιλή: Βγαίνεις και λες πράγματα και αν δεν είναι κανένας εκεί να σε μαζέψει… (video)

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Happy Day» ο Δήμος Βερύκιος έκανε τις παρατηρήσεις του στη Σταματίνα Τσιμτσιλή. «Θέλεις ένα χεράκι ξύλο γιατί λες πράγματα πολλές...

Δείτε πώς αντέδρασε ο Γιάννης Μπέζος όταν έμαθε πως η Καζαριάν θα παίξει Ίψεν (video)

Η Ειρήνη Καζαριάν προκάλεσε συζητήσεις με την απόφασή της να ανέβει στο θεατρικό σανίδι. Μετά τις δηλώσεις της που δημιούργησαν συζητήσεις ο Γιάννης Μπέζος...

Ξέσπασε ο Λιάγκας μετά τις δηλώσεις της Καζαριάν: Αυτή είναι η κατάντια της κοινωνίας μας (video)

Ο Γιώργος Λιάγκας κατά τη διάρκεια της εκπομπής τoυ βλέποντας της δηλώσεις της Ειρήνης Καζαριάν έγινε έξαλλος. Η νικήτρια του περσινού «Greece’s next top...

Δείτε πώς αντέδρασε ο Τσιμιτσέλης όταν η Τσιμτσιλή τον ρώτησε για τη Λασκαράκη (video)

Ο Γιάννης Τσιμιτσέλης ήταν καλεσμένος στην πρεμιέρα της εκπομπής «Happy Day» το πρωί της Δευτέρας. Ο ηθοποιός πήγε στην εκπομπή με αφορμή την πρεμιέρα της...

Το τραπέζι της Μπακογιάννη σε Παπανδρέου, Κατρούγκαλο – Τι μαγείρεψε

Ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, βρέθηκε πριν από μερικές ημέρες στο σπίτι της οικογένειας Μητσοτάκη στη Γλυφάδα, όπου παρέθεσε δείπνο η Ντόρα Μπακογιάννη. Το δείπνο...

Ευθύμης Ζησάκης: Αγνώριστος ο ηθοποιός – Έχασε 14 κιλά

Ο Ευθύμης Ζησάκης είναι πραγματικά αγνώριστος. Ο ηθοποιός έχασε πολλά κιλά και τρομάξαμε να τον αναγνωρίσουμε. «Έχω χάσει πολλά κιλά και αυτά τα κιλά με...

Ο Πάνος Ζάρλας είχε κάνει πρόταση γάμου στη Μιζεράκη τη μοιραία βραδιά; (video)

Η Στέλλα Μιζεράκη αναφέρθηκε στο μοιραίο βράδυ πριν το δυστύχημα του Πάνου Ζάρλα και κλήθηκε να απαντήσει αν ισχύει πως της είχε κάνει πρόταση...

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγε στη Μύκονο για φωτογράφηση και προκάλεσε πανικό με τις πόζες της

Το γνωστό μοντέλο επισκέφθηκε τη Μύκονο για φωτογράφηση και ξετρέλανε τον ανδρικό πληθυσμό. Επιστρατεύτηκε μέχρι και ελικόπτερο για το κόνσεπτ ενώ κράτησε ώρες πολλές. Μπήκε...

Βροχές και στην Αττική την Παρασκευή – Ραγδαία επιδείνωση του καιρού

Ο καιρός σημειώνει ήδη επιδείνωση από τα δυτικά της χώρας. Βροχές και καταιγίδες, που κατά τόπους θα είναι ισχυρές και σε ορισμένες περιπτώσεις θα...

Συναγερμός στη Γερμανία – Άνδρας κρατά όμηρο μωρό 

Επί ποδός βρέθηκαν οι Αρχές της πόλης Βίσμαρ στη Γερμανία, όταν ήρθε σήμα πως ένας άνδρας κρατά όμηρο ένα μωρό. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως...

Τα «μαζεύει» ο Παπαδημητρίου για το νερό – «Δεν υπάρχει θέμα αύξηση της τιμής»...

Μετά το σάλο που ξέσπασε με τις προκλητικές δηλώσεις του Μπάμπη Παπαδημητρίου για το «απαράδεκτα φθηνό» νερό, ο βουλευτής της ΝΔ προσπάθησε να δώσει...

Η Τουρκία παρουσίασε ένα μη επανδρωμένο επιθετικό αεροσκάφος (video)

Στην κατασκευή ενός μη επανδρωμένου επιθετικού αεροσκάφους (UAV) με το όνομα «Αkinci» προχώρησε η Τουρκία. Αυτό το αεροσκάφος αναμένεται να ξεκινήσει τις πρώτες δοκιμαστικές...