Γιατρός από την Κρήτη δήλωσε εξάμηνη απουσία για να πάει… στο Survivor του Αφγανιστάν (εικόνα)
Ο γιατρός στον Άγιο Νικόλαο, ενημερώνει τον Ιατρικό Σύλλογο Λασιθίου, ότι για τους επόμενους 6 μήνες θα απουσιάζει στο Αφγανιστάν για τις ανάγκες γυρίσματος του Survivor.

Το θέμα ωστόσο, σύμφωνα με το ekriti, μετά από την αρχική έκπληξη που προκαλεί, αρχίζει και σοβαρεύει, καθώς υπάρχουν υπόνοιες, ότι ο γιατρός έγραψε το συγκεκριμένο σημείωμα, για να αποφύγει να παρουσιαστεί στον ιατρικό σύλλογο και να δώσει εξηγήσεις για καταγγελίες σε βάρος του, για αντιεπαγγελματική συμπεριφορά. Πάντως, σύμφωνα με το ekriti, ο γιατρός που έστειλε το σημείωμα, λειτουργεί κανονικότατα το ιατρείο του και… δεν είναι στο Αφγανιστάν.

Η επίθεση και οι απειλές του γιατρού

Ο συγκεκριμένος γιατρός (αποστολέας της επιστολής) φέρεται να εμπλέκεται σε σοβαρή υπόθεση επίθεσης, απειλών και εξύβρισης. Τα θύματα του, φαίνεται, όπως προκύπτει και από σχετικό έγγραφο του ΕΟΠΥΥ, να καταγγέλλουν τον γιατρό για ανάρμοστη συμπεριφορά.

Πριν από μερικές εβδομάδες ακόμα ένα περιστατικό με φερόμενο ως δράστη τον γιατρό έλαβε χώρα στον Άγιο Νικόλαο και θύμα συνοδό ασθενούς αυτή τη φορά. Ο Ιδιώτης ιατρός, συμβεβλημένος με τον ΕΟΠΥΥ, φέρεται να άσκησε λεκτική και σωματική βία όπως καταγγέλθηκε, σε γυναίκα συνοδό ασθενούς και μάλιστα ηλικίας άνω των 60 ετών όταν ζήτησε απόδειξη για τα χρήματα που κατέβαλε, μετά την εξέταση!

Για το περιστατικό υπάρχει καταγραφή και στο Αστυνομικό τμήμα του Αγίου Νικολάου, στο οποίο και προσήχθη ο γιατρός. Την αποκάλυψη έκανε από την ραδιοφωνική του εκπομπή «ΠΥΞΙΔΑ» στο Ράδιο Κρήτη 101,5 ο δημοσιογράφος Κώστας Συλιγάρδος την προηγούμενη εβδομάδα.

Μάλιστα σημείωσε ότι και ο ίδιος έπεσε θύμα εξύβρισης και απειλής από τον ίδιο γιατρό, στην προσπάθεια του να διερευνήσει το περιστατικό και την καταγγελία: «Επικοινώνησα ως όφειλα άμεσα με τον ιατρό προκειμένου πριν δημοσιοποιήσω το περιστατικό για το οποίο υπάρχει αρκετό υλικό, στο πλαίσιο της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, να καταγράψω για τις ανάγκες του ρεπορτάζ την δική του θέση και την άποψη του για ένα περιστατικό που κηλιδώνει τον ιατρικό κόσμο και γεννά ερωτήματα κατά πόσο είναι το πρώτο ή το τελευταίο περιστατικό. Στις 24/5/18 στις 14:31 επικοινώνησα μαζί του. Στα 0:56 sec που διήρκησε η συνομιλία μας και αφού άκουσε το όνομα και την ιδιότητα μου με εξύβρισε με τον πλέον χυδαίο τρόπο, εννοείται χωρίς καν να θελήσει να αναφέρει οτιδήποτε για την καταγγελία και το περιστατικό εις βάρος του».

Η υπόθεση γνωστοποιήθηκε άμεσα στην διοίκηση του ΕΟΠΥΥ τοπικά, αλλά και κεντρικά, στην ΥΠΕ Κρήτης και ο ιατρός έχει κληθεί σε απολογία. Στην εκπομπή του Κώστα Συλιγάρδου μίλησε ο πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου Λασιθίου κ. Κωνσταντίνος Νικολαράκης, ο οποίος ήταν ξεκάθαρος ότι η υπόθεση θα φτάσει στο τέλος.

Πηγή: ekriti.gr

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook