Για ανθρωποκτονία από πρόθεση διώκεται ο σύζυγος της 32χρονης που στραγγαλίστηκε στη Σητεία

  • Η γυναίκα φέρεται πως έφυγε από τη ζωή από τα χέρια του ίδιου του εν διαστάσει συζύγου της
  • Το απόγευμα της Τρίτης ο άνδρας οδηγήθηκε στα δικαστήρια Νεάπολης όπου πήρε προθεσμία για να απολογηθεί
  • Στον φερόμενο δράστη ασκήθηκε από τον εισαγγελέα ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βαθμό κακουργήματος, έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο

Η Κρήτη παραμένει συγκλονισμένη από το στυγερό έγκλημα, με θύμα μια 32χρονη μητέρα δύο παιδιών στη Σητεία.

Η γυναίκα φέρεται πως έφυγε από τη ζωή από τα χέρια του ίδιου του εν διαστάσει συζύγου της την ώρα που τα παιδιά τους έξι και 18 μηνών βρίσκονταν μέσα στο σπίτι.

Το απόγευμα της Τρίτης ο άνδρας οδηγήθηκε στα δικαστήρια Νεάπολης.

Όπως αναφέρει το neakriti.gr, στον φερόμενο δράστη ασκήθηκε από τον εισαγγελέα ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βαθμό κακουργήματος, έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο, επίσης του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος, καθώς βρέθηκε στην κατοχή του μικροποσότητα ναρκωτικών.

Στο δικαστήριο ο 36χρονος πήγε χωρίς συνήγορο και ζήτησε προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Παρασκευή το πρωί.

Η απολογία του, μάλιστα, ξεκίνησε με καθυστέρηση, καθώς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα στις τέσσερις το απόγευμα και αρνήθηκε να απαντήσει σε οποιαδήποτε ερώτηση, ενώ όταν του απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες οδηγήθηκε ξανά από τους αστυνομικούς στα κρατητήρια.

Σε αυτό το σπίτι τη σκότωσε

Οπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα η κοπέλα περνούσε δύσκολες στιγμές δίπλα στον άντρα της καθώς η παράφορη ζήλια του δημιουργούσε προβλήματα στο ζεύγος αλλά και την ίδια, ενώ η Κατερίνα είχε πέσει και στο παρελθόν θύμα ενδοοικογενειακής βίας από τον 36χρονο…

Η 32χρονη την περίοδο των Χριστουγέννων συνειδητοποίησε ότι δεν μπορούσε να συνεχίσει άλλο αυτή τη ζωή. Πήρε τα παιδιά της, εγκατέλειψε τον σύζυγό της και πήγε στο σπίτι της μητέρας της.  Μάλιστα σε αυτό το σπίτι, που βρίσκεται στην Απάνω Γειτονιά της Σητείας, βρήκε τον θάνατο.

Σύνδεσμος μελών Γυναικείων σωματείων Ηρακλείου και νομού Ηρακλείου: «Άλλο ένα έγκλημα ενδο-οικογενειακής βίας στη Σητεία»

Σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος μελών Γυναικείων σωματείων Ηρακλείου και νομού Ηρακλείου επισημαίνει τα εξής:

«Λίγες μέρες πριν την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας προστίθεται άλλο ένα θύμα στη μακρά λίστα των θυμάτων της ενδο-οικογενειακής/ενδοσυντροφικής βίας, θυμίζοντας μας πόσο βαθιά ριζωμένο είναι ένα τόσο νοσηρό κοινωνικό φαινόμενο που ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να έχει θέση στη σύγχρονη κοινωνία…

Η πολυετής λειτουργία του Κέντρου Συμβουλευτικής & Ψυχολογικής Υποστήριξης και του ξενώνα «Κακοποιημένης Γυναίκας & Παιδιού», δομές που λειτουργεί ο Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου & Ν. Ηρακλείου καθώς και η συνεργασία του με Ευρωπαϊκούς Οργανισμούς που ασχολούνται με το ίδιο φαινόμενο του δίνει την ευρεία αντίληψη και γνώση της «αθέατης βίας» που υφίστανται πολλές γυναίκες από το σύζυγό/σύντροφό τους, ανεξαρτήτου κουλτούρας, θρησκείας, μορφωτικού ή οικονομικού επιπέδου.

Με βασικές παραμέτρους την «αδυναμία» εφαρμογής της ειδικής νομοθεσίας, τη συγκάλυψη, την ατιμωρησία, την αποσιώπηση και την οικονομική εξάρτηση της γυναίκας, η βία στον τόπο μας, και όχι μόνον, αποτελεί δυστυχώς μια από τις σιωπηλές πτυχές της καθημερινής  ζωής.

Κι επειδή η κακοποίηση των γυναικών είναι γέννημα της κοινωνίας, είναι ανάγκη όλοι εμείς να ευαισθητοποιηθούμε και επιτέλους να συνειδητοποιήσουμε πως η εξάλειψη της βίας είναι υπόθεση ΟΛΩΝ ΜΑΣ…γιατί η ΣΙΩΠΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΡΥΣΟΣ!!!»


Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook