Νέες δράσεις ευαισθητοποίησης της κοινωνίας της Θεσσαλονίκης πάνω στο ζήτημα εμπέδωσης της διαφάνειας και πάταξης της διαφθοράς αναλαμβάνουν να υλοποιήσουν από κοινού το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και η «Διεθνής Διαφάνεια-Ελλάς» (ΔΔ-Ε), που σήμερα Τρίτη επιβεβαίωσαν τα θετικά αποτελέσματα της συνεργασίας που ξεκίνησαν πριν από δύο χρόνια, υπογράφοντας την ανανέωσή της για τα επόμενα τρία χρόνια.

Το μνημόνιο συναντίληψης και συνεργασίας υπέγραψαν ο πρύτανης του ΠΑΜΑΚ καθηγητής Αχιλλέας Ζαπράνης και ο πρόεδρος της Διεθνούς Διαφάνειας-Ελλάδος, Κωνσταντίνος Μπακούρης, παρουσία του επικεφαλής του Παραρτήματος Θεσσαλονίκης της ΔΔ-Ε, Λευτέρη Χατζόπουλου.

«Αποτελεί τιμή μας να έχουμε αυτή τη συνεργασία, η οποία ανανεώνεται για τρία ακόμη χρόνια», δήλωσε ο κ. Ζαπράνης, εκτιμώντας ότι μέσα από τη συνεργασία των δύο προηγούμενων ετών προσφέρθηκαν πολλά στην ευαισθητοποίηση της φοιτητικής κοινότητας και μέσω αυτής και της κοινωνίας της Θεσσαλονίκης για τα πολύ σημαντικά θέματα που σχετίζονται με τη διαφάνεια.

«Στο επόμενο μνημόνιο έχουμε σκοπό να συνεργαστούμε, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες και ενέργειες, οι οποίες θα βοηθήσουν στη συνεχή εμπέδωση του θέματος της διαφάνειας, διότι η κοινωνία μας πάσχει, έχουμε χάσει πολλές από τις αξίες μας και επομένως εκείνο που χρειάζεται είναι να της ξαναδώσουμε αυτές τις αξίες», τόνισε ο κ. Μπακούρης, εξηγώντας ότι στην προσπάθεια αυτή «ο πανεπιστημιακός χώρος είναι το “κλειδί”, καθώς αν βοηθήσουμε, ώστε η nνεολαία και οι φοιτητές να είναι καλύτεροι πολίτες στο μέλλον, αυτό θα βοηθήσει όλη την κοινωνία».

Εκτός από τις δράσεις ευαισθητοποίησης φοιτητών και πολιτών, το μνημόνιο συνεργασίας προβλέπει την υλοποίηση κοινών ερευνητικών δράσεων σε όλους τους τομείς που άπτονται του ενδιαφέροντος της Διεθνούς Διαφάνειας-Ελλάδος, τη διοργάνωση εκδηλώσεων, καθώς και τη δυνατότητα απασχόλησης φοιτητών του ΠΑΜΑΚ, σε εθελοντική βάση, σε ερευνητικά έργα και δραστηριότητες της Διεθνούς Διαφάνειας Ελλάδος.

SHARE


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
To altsantiri.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις εφόσον εντοπίζονται θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Αφήστε το σχόλιό σας