Φρίκη στο Ναύπλιο – Ιδιοκτήτης κυλικείου καταδικάστηκε για παρενόχληση σε μαθήτριες Γυμνασίου
Το μεσημέρι της Τρίτης 7 Μαΐου καταδικάστηκε από το τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Μυτιλήνης, ένας επιχειρηματίας κυλικείου σε Γυμνάσιο της Μυτιλήνης, για σεξουαλική παρενόχληση σε κορίτσια του Γυμνασίου, ηλικίας 14 και 12,5 ετών.

Ο δράστης καταδικάστηκε τελεσίδικα σε ποινή φυλάκισης δυο ετών με αναστολή, από το τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Μυτιλήνης.

Το δικαστήριο με την απόφαση του αυτή, που ελήφθη κατά πλειοψηφία, επικύρωσε την πρωτόδικη απόφαση. Στη δίκη κατέθεσε και η ανήλικη τότε παρενοχληθείσα μαθήτρια, που πλέον έχει ενηλικιωθεί.

Η υπόθεση ξεκίνησε το μακρινό 2011 όταν τρεις μητέρες προσέφυγαν στη δικαιοσύνη, καταγγέλλοντας τον ιδιοκτήτη κυλικείου στο Γυμνάσιο όπου φοιτούσαν οι κόρες τους, ότι παρενοχλούσε σεξουαλικά τα κορίτσια.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες των γονέων που επιβεβαίωσαν οι τότε μαθήτριες, ο κατηγορούμενος παρενοχλούσε και τηλεφωνούσε στα κορίτσια ή τους έστελνε μηνύματα σεξουαλικού περιεχομένου, τις χάιδευε ή τις φιλούσε.

Πρωτόδικα μία από τις τρεις υποθέσεις, αυτή που η κατ’ έφεση εκδίκασή της έγινε χθες, εκδικάστηκε τον Ιανουάριο του 2017.

Παρόλο που οι υπόλοιπες μπήκαν στο αρχείο βάσει του νόμου για την αποσυμφόρηση των δικαστηρίων για υποθέσεις που επισύρουν ποινές κάτω του ενός έτους, η δημοσιοποίηση του θέματος έφερε την επέμβαση του Άρειου Πάγου.

Η Εισαγγελία του ανώτατου δικαστηρίου διέταξε τη διενέργεια επείγουσας προανάκρισης, η οποία κατέληξε στην άσκηση δίωξης σε βάρος του γυμνασιάρχη για παράβαση καθήκοντος κατά συρροή, θεωρώντας ότι δεν έπραξε τίποτα από όσα έπρεπε από το 2012. Ο δράστης απομακρύνθηκε από το πόστο

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ΜΠΕ)

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook