Φρίκη από τις αποκαλύψεις για το μακελειό στον Κορυδαλλό – «Έκοψαν την καρωτίδα του»

  • Φοβερή και άγριας έντασης η συμπλοκή στον Κορυδαλλό υποστηρίζει ο πρόεδρος της ομοσπονδίας σωφρονιστικών υπαλλήλων
  • «Ο νεκρός κρατούμενος έχει δεχθεί χτύπημα στα πλευρά και είναι κομμένη η καρωτίδα του» προσθέτει
  • Τι προειδοποιεί για την κατάσταση των φυλακών

Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας σωφρονιστικών υπαλλήλων Σπύρος Καρακίτσιος, αναφερόμενος στα επεισόδια της Πέμπτης 7 Μαρτίου στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού , τα οποία κόστισαν τη ζωή σε έναν κρατούμενου και έστειλαν άλλους οκτώ στο νοσοκομείο  τόνισε πως ήταν «φοβερής και άγριας έντασης».

«Από ό,τι μου είπαν οι γιατροί ο νεκρός κρατούμενος έχει δεχθεί χτύπημα στα πλευρά και είναι κομμένη η καρωτίδα του» είπε.

Για τους τραυματίες είπε ότι «ο ένας είναι σοβαρά ενώ ο αρχιφύλακας έχει υποστεί κάταγμα στο χέρι».

«Είχαμε προειδοποιήσει ότι μια αποσυμφόρηση μέσω του νόμου Παρασκευόπουλου δεν θα προσφέρει τίποτα. Μέχρι πριν από δύο χρόνια έγινε μια τεράστια προσπάθεια για να φτιαχτεί η φυλακή, αλλά είδαμε μια στροφή στην πολιτική ηγεσία όσον αφορά τη φυλακή που έχει τέτοια αποτελέσματα σαν τα χθεσινά» είπε.

Και πρόσθεσε: «Όσο δεν έχουμε ένα στρατηγικό σχεδιασμό για το σωφρονιστικό σύστημα και απουσιάζει η πολιτική παρέμβαση στην κατεύθυνση της αξιοπρεπούς διαβίωσης κρατουμένων και εργαζομένων στις φυλακές οι ελληνικές φυλακές θα προσομοιάζουν στις φυλακές της Κολομβίας και της Βενεζουέλας» είπε ο κ. Καρακίτσιος.

Ο πρόεδρος των σωφρονιστικών υπαλλήλων έκανε τη δυσοίωνη πρόβλεψη ότι «είναι μαθηματικώς βέβαιο ότι θα μιλήσουμε για το ίδιο θέμα ξανά σύντομα». Επιτέθηκε, τέλος, στο υπουργείο Δικαιοσύνης λέγοντας «μας κατηγορούν για fake news, ας βγουν οι κύριοι από το υπουργείο Δικαιοσύνης να μας πουν πού λέμε ψέματα».

«Το περιμέναμε» λένε οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι 

«Το περιμέναμε», λένε  σωφρονιστικοί υπάλληλοι που συνεχίζουν να καταγγέλλουν την αδυναμία τους, λόγω έλλειψης προσωπικού, να ελέγξουν την κατάσταση, για την αιματηρή συμπλοκή στις φυλακές Κορυδαλλού.

(Με πληροφορίες από Θεμα 104,6)


Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook