«Φωτιά» το κατηγορητήριο για τους αστυνομικούς στην υπόθεση Ζακ Κωστόπουλου

  • Ο ανακριτής συνδέει τον θάνατό του με τα χτυπήματα των αστυνομικών
  • Του προκάλεσαν σωματική βλάβη «η οποία ήταν αυξημένη λόγω της κατάστασης στην οποία είχε περιέλθει»
  • Οι τέσσερις αστυνομικοί ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν στις 12 Δεκεμβρίου 2018
  • Ποια αναμένεται να είναι η υπερασπιστική τους γραμμή

«Κόλαφος» είναι το κατηγορητήριο που συντάχθηκε για τους τέσσερις αστυνομικούς που κατηγορούνται στην υπόθεση θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου και οι οποίοι θα απολογηθούν τελικά στις 12 Δεκεμβρίου.

Αναλυτικότερα, στους κατηγορούμενους αστυνομικούς αποδίδεται ότι συνέβαλαν με κλωτσιές και χτυπήματα στον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου, έξω από το κοσμηματοπωλείο στην οδό Γλάδστωνος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ανακριτής αποδίδει στους αστυνομικούς ότι έπληξαν τον θανόντα με κλωτσιά, με παρατεταμένο πάτημα του χεριού, με πάτημα στο πόδι του, προκαλώντας του σωματική βλάβη «η οποία ήταν αυξημένη λόγω της κατάστασης στην οποία είχε περιέλθει»

Μάλιστα, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Συνεπεία των κακώσεων αυτών ήτοι των προκληθέντων πολλαπλών και διάσπαρτων τραυμάτων που οφείλονται στη συγκλίνουσα συμπεριφορά τόσο δική σου, όσο και όλων των συγκατηγορουμένων σου και του μηχανισμού στρες, δηλαδή της αντίδρασης του οργανισμού του θύματος, προκειμένου να αντιμετωπίσει αυτά, προκλήθηκαν ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις του μυοκαρδίου οι οποίες συνδέονται αιτιωδώς με τα ανωτέρω τραύματα και οδήγησαν στο θάνατο του ανωτέρω».

Οι τέσσερις αστυνομικοί παρουσιάστηκαν σήμερα, Δευτέρα ενώπιον του 23ου τακτικού ανακριτή και ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν στις 12 Δεκεμβρίου 2018.

Ποια αναμένεται να είναι η υπερασπιστική τους γραμμή

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κατηγορούμενοι αστυνομικοί αναμένεται να υποστηρίξουν ότι ενήργησαν στο πλαίσιο των καθηκόντων τους καθώς είχαν λάβει σήμα για ληστεία, ενώ στη συνέχεια ο «δράστης» που κρατούσε αιχμηρό αντικείμενο, προσπάθησε να διαφύγει.

Παράλληλα, υποστηρίζουν ότι δεν βιαιοπράγησαν σε βάρος του Ζακ Κωστόπουλου.

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook