«Φέσια» στην εφορία ένας στους δύο φορολογούμενους, σύμφωνα με την ΑΑΔΕ
Οφειλές στην εφορία έχει ένας στους δύο φορολογούμενους, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα την Τετάρτη η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Ο λόγος για τουλάχιστον τέσσερα εκατομμύρια φορολογούμενους, ενώ ο ελεγκτικός μηχανισμός έχει τη δυνατότητα να επιβάλλει αναγκαστικά μέσα είσπραξης σε 1,7 εκατ. εξ αυτών.

Άλλωστε, είναι χαρακτηριστικό πως η εφορία προχώρησε σε κατασχέσεις μισθών, συντάξεων και ακινήτων σε περισσότερους από 17.500 φορολογουμένους τον Ιανουάριο του 2018. Την ίδια ώρα, διενεργούνταν καθημερινά 711 κατασχέσεις από τα δικαστικά τμήματα των εφοριών σε όσους χρωστούν στο Δημόσιο ποσά άνω των 500 ευρώ.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, τον μήνα  Ιανουάριο τα ληξιπρόθεσμα χρέη ανήλθαν στα 767 εκατ. ευρώ. Από αυτά, οι φόροι που δεν κατάφεραν να πληρώσουν τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις ανέρχονται στα 693 εκατ. ευρώ.

Έτσι, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές, δηλαδή αυτές που δημιουργήθηκαν τον Ιανουάριο και οι παλαιές οφειλές, έχουν ανέλθει στο ποσό των 102,1 δισ. ευρώ.

Πάντως, τον Ιανουάριο, οι εφορίες διενήργησαν 2.100 μερικούς ελέγχους και 513 πλήρεις ελέγχους. Το Κέντρο Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων, 47 ελέγχους (μόνο 1 όμως στο μέτωπο πλήρους ελέγχου φρέσκων υποθέσεων) και το Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου, 14 ελέγχους.

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook