Με τους πολύτεκνους εκπαιδευτικούς θα εξομοιωθούν οι εκπαιδευτικοί που τυγχάνουν γονείς ενός ανάπηρου τέκνου με ποσοστό αναπηρίας 67%, και κατά συνέπεια θα έχουν την ίδια αντιμετώπιση που επιφυλάσσει για τους πολύτεκνους ο σχετικός νόμος 3848/2010. Αυτό προβλέπει διάταξη τροπολογίας που κατέθεσε το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού.

Επιπλέον, στην τροπολογία συμπεριλαμβάνεται ρύθμιση με την οποία επαναφέρεται η δυνατότητα της τρίτης ανάθεσης σε εκπαιδευτικούς για τη διδασκαλία μαθημάτων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Στην αιτιολογική έκθεση, τονίζεται ότι η ανάθεση θα πραγματοποιείται με βάση επιστημονικά και παιδαγωγικά κριτήρια.

Με άλλη διάταξη, παρέχεται η δυνατότητα στους μόνιμους εκπαιδευτικούς του κλάδου ΠΕ73 να μετατεθούν στα Ισλαμικά Ιεροσπουδαστήρια της Θράκης, εφόσον κατέχουν τα αναγκαία τυπικά προσόντα. Επίσης, προβλέπεται και παράταση της θητείας των σχολικών συμβούλων έως τις 27 Φεβρουαρίου του 2017.

Στην τροπολογία περιλαμβάνονται και διατάξεις που αφορούν θέματα της γενικής γραμματείας Δια Βίου Μάθησης, της Έρευνας, της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και της Σιβιτανιδείου Δημόσιας Σχολής.

Ειδικότερα, όσον αφορά την δια βίου μάθηση, διάταξη προβλέπει τη δημιουργία τμήματος Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Καταστημάτων Κράτησης. Επίσης, ρυθμίζεται το θέμα της ασφάλισης των εκπαιδευτών ενηλίκων των Κέντρων Δια Βίου Μάθησης αρμοδιότητας της γενικής γραμματείας και επιτρέπεται η συγκρότηση και λειτουργία ξενόγλωσσων τμημάτων από δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς κατάρτισης και εκπαίδευσης. Παράλληλα, προβλέπονται αλλαγές στα προσόντα του διευθυντή και του υποδιευθυντή των ΙΕΚ, της ΣΔΕ και των Κέντρων Δια Βίου Μάθησης, ώστε να δίνεται η δυνατότητα σε μόνιμους εκπαιδευτικούς ιδιαίτερα αυξημένων προσόντων να συμμετέχουν στη διοίκηση των ανωτέρω δομών.ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
To altsantiri.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις εφόσον εντοπίζονται θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Αφήστε το σχόλιό σας