Εξαρθρώθηκε κύκλωμα παράνομων υιοθεσιών – Πωλούσαν 12.000 ευρώ το κάθε βρέφος
Ένα οργανωμένο κύκλωμα που εμπλέκεται σε παράνομες υιοθεσίες βρεφών, εξάρθρωσαν χθες, Πέμπτη, οι αστυνομικές Αρχές.

Έως 12.000 ευρώ χρέωνε την αγορά βρέφους το κύκλωμα από τη Βουλγαρία, το οποίο εξάρθρωσε η ΕΛ.ΑΣ. στην Αλεξανδρούπολη.

Στο κύκλωμα εμπλέκονταν μεταξύ άλλων δύο άνδρες και δύο γυναίκες, Έλληνες υπήκοοι, οι οποίοι και συνελήφθησαν σε Έβρο και Ξάνθη. Σύμφωνα με τις αρχές από τα 12.000 ευρώ, τα 4.000 με 5.000 ευρώ κατέληγαν στις εγκυμονούσες γυναίκες από τη Βουλγαρία τις οποίες εκμεταλλεύονταν τα μέλη του κυκλώματος.

Οι διακινητές εμπλέκονται σε τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις υιοθεσίας βρεφών οι οποίες κατέληξαν σε δύο οικογένειες από τη βόρεια Ελλάδα, μία εκ των οποίων έχει μετακομίσει στο εξωτερικό. Σύμφωνα με τα στοιχεία των Αρχών, τα μέλη της σπείρας, υπό την καθοδήγηση του φερόμενου ως «αρχηγού» του κυκλώματος, μετέφεραν εγκυμονούσες γυναίκες από τη Βουλγαρία στην Ελλάδα, προκειμένου να γεννήσουν.

Μετά τον τοκετό και με τη διαμεσολάβηση των μελών της σπείρας, πραγματοποιούνταν υιοθεσίες των νεογνών, έναντι αμοιβής σε ζευγάρια στην Ελλάδα, οι μητέρες επέστρεφαν στη Βουλγαρία, λαμβάνοντας περίπου 5.000 ευρώ ως αμοιβή. Στο κύκλωμα φέρεται να εμπλέκονται ακόμη έξι άτομα, τρεις άνδρες και τρεις γυναίκες, οι οποίοι είναι αλλοδαποί.

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook