Προβλήματα κυρίως στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα εντοπίζονται από το κύμα της κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα από το απόγευμα της Κυριακής, στον απόηχο των επιπτώσεων από τα ακραία καιρικά φαινόμενα της Κυριακής, που είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός άνδρα στις Σέρρες.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, για σήμερα Δευτέρα τα φαινόμενα εξαπλώνονται στις πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας, με την θερμοκρασία να καταγράφει αρνητικό πρόσημο στην βόρεια Ελλάδα, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ισχυροί έντασης από 7 μέχρι και 8 μποφόρ.

Νεφώσεις με βροχή, χιονόνερο και στα ορεινά χιονοπτώσεις προβλέπονται για την Αττική όπου βαθμιαία θα χιονίσει στα ημιορεινά, στα βόρεια προάστια και πιθανόν πρόσκαιρα στο κέντρο της πόλης.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 6 βαθμούς κελσίου, χαμηλότερη κατά 2 με 3 βαθμού στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά 6 με 7 και πρόσκαιρα έως 8 μποφόρ.

Αναλυτικότερα η πρόγνωση του καιρού:

Θεσσαλονίκη

Καιρός: νεφώσεις με χιονόνερο η χιονοπτώσεις. Βαθμιαία ύφεση των φαινομένων από το βράδυ.
Ανεμοι: βορειοδυτικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από τις βραδινές ώρες.
Θερμοκρασια: από -01 (μείον ένα) έως 04 βαθμούς κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: νεφώσεις με χιονοπτώσεις και στα παραθαλάσσια χιονόνερο. Από το μεσημέρι στη δυτική Μακεδονία και από το βράδυ στις υπόλοιπες περιοχές τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: βόρειοι 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από τη νύχτα.
Θερμοκρασία: από -03 (μείον τρία) έως 04 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με χιονοπτώσεις σε όλα τα ορεινά – ημιορεινά καθώς και στα πεδινά της Ηπείρου και της Στερεάς. Βροχές η χιονόνερο και σποραδικές καταιγίδες στο Ιόνιο και την Πελοπόννησο. Από το βράδυ στην Ήπειρο ο καιρός θα βελτιωθεί, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 03 έως 10 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια νεφώσεις με χιονοπτώσεις σε όλα τα ορεινά – ημιορεινά και χιονόνερο σε πεδινές και παραθαλάσσιες περιοχές. Στην Πελοπόννησο βροχές, καταιγίδες και στα ορεινά – ημιορεινά χιονοπτώσεις. Εξασθένηση των φαινομένων από το βράδυ.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά 7 και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 02 έως 08 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: νεφώσεις με χιονοπτώσεις στα ορεινά – ημιορεινά και βροχές η χιονόνερο στα υπόλοιπα. Σποραδικές καταιγίδες στις νότιες Κυκλάδες και την Κρήτη.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 7 και στη Κρήτη τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 05 έως 11 βαθμούς κελσίου .

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: νεφώσεις με χιονόνερο η χιονόπτωση στα βόρεια και βροχές η σποραδικές καταιγίδες στα νότια. Βαθμιαία ύφεση των φαινομένων από τη νύχτα.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 7 με 8 και στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: στα βόρεια από 00 έως 06 και στα νότια από 06 έως 13 βαθμούς κελσίου.

Δείτε τις εξελίξεις, όπως διαμορφώθηκαν από το πρωί της Δευτέρας: 

13:15 Φωτογραφικά στιγμιότυπα από τον Χορτιάτη στη Θεσσαλονίκη

Εκχιονιστικό μηχάνημα καθαρίζει δρόμο στον Χορτιάτη μετά την ισχυρή χιονόπτωση. Θεσσαλονίκη, Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016. . Σε κλοιό κακοκαιρίας βρίσκεται η χώρα, με βροχές, ισχυρούς ανέμους και χιόνια σε αρκετές περιοχές της χώρας. Προβλήματα προκάλεσε ο χιονιάς σε πολλές περιοχές, ενώ ένα άτομο ανασύρθηκε νεκρό από ΙΧ που έπεσε σε χείμαρρο στο Σιδηρόκαστρο, στις Σέρρες. Κλειστά τα σχολεία σήμερα σε Λαγκαδά, Ωραιόκαστρο και Φλώρινα. Σε κατάσταση επιφυλακής ο Έβρος. Κανονικά πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων. Κλειστή παραμένει η γραμμή Κυλλήνη-Κεφαλονιά. ΑΠΕ ΜΠΕ/PIXEL/ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ
Εκχιονιστικό μηχάνημα καθαρίζει δρόμο στον Χορτιάτη μετά την ισχυρή χιονόπτωση. Θεσσαλονίκη, Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016.
Στα άσπρα ντύθηκε ο Χορτιάτης από την ισχυρή χιονόπτωση. Θεσσαλονίκη, Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016. . Σε κλοιό κακοκαιρίας βρίσκεται η χώρα, με βροχές, ισχυρούς ανέμους και χιόνια σε αρκετές περιοχές της χώρας. Προβλήματα προκάλεσε ο χιονιάς σε πολλές περιοχές, ενώ ένα άτομο ανασύρθηκε νεκρό από ΙΧ που έπεσε σε χείμαρρο στο Σιδηρόκαστρο, στις Σέρρες. Κλειστά τα σχολεία σήμερα σε Λαγκαδά, Ωραιόκαστρο και Φλώρινα. Σε κατάσταση επιφυλακής ο Έβρος. Κανονικά πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων. Κλειστή παραμένει η γραμμή Κυλλήνη-Κεφαλονιά. ΑΠΕ ΜΠΕ/PIXEL/ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ
Στα άσπρα ντύθηκε ο Χορτιάτης από την ισχυρή χιονόπτωση. Θεσσαλονίκη, Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016.
Σκυλάκια σε χιονισμένο δρόμο στον Χορτιάτη από την ισχυρή χιονόπτωση. Θεσσαλονίκη, Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016. . Σε κλοιό κακοκαιρίας βρίσκεται η χώρα, με βροχές, ισχυρούς ανέμους και χιόνια σε αρκετές περιοχές της χώρας. Προβλήματα προκάλεσε ο χιονιάς σε πολλές περιοχές, ενώ ένα άτομο ανασύρθηκε νεκρό από ΙΧ που έπεσε σε χείμαρρο στο Σιδηρόκαστρο, στις Σέρρες. Κλειστά τα σχολεία σήμερα σε Λαγκαδά, Ωραιόκαστρο και Φλώρινα. Σε κατάσταση επιφυλακής ο Έβρος. Κανονικά πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων. Κλειστή παραμένει η γραμμή Κυλλήνη-Κεφαλονιά. ΑΠΕ ΜΠΕ/PIXEL/ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ
Σκυλάκια σε χιονισμένο δρόμο στον Χορτιάτη από την ισχυρή χιονόπτωση. Θεσσαλονίκη, Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016.

12:45 Χειμωνιάτικο το σκηνικό και στο Ναύπλιο

Η χιονισμένη κορυφή του όρους Αρτεμίσιο στην ορεινή Αρκαδία όπως φαίνεται από την παραλία του Ναυπλίου, Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016.
Η χιονισμένη κορυφή του όρους Αρτεμίσιο στην ορεινή Αρκαδία όπως φαίνεται από την παραλία του Ναυπλίου, Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016.

12:35 Φωτορεπορτάζ από τη χιονισμένη Λέσβο

Χιονισμένο τοπίο στο χωριό Σκαλοχώρι της Λέσβου, τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016. Σε κλοιό κακοκαιρίας βρίσκεται η χώρα, με βροχές, ισχυρούς ανέμους και χιόνια σε αρκετές περιοχές της χώρας. Προβλήματα προκάλεσε ο χιονιάς σε πολλές περιοχές, ενώ ένα άτομο ανασύρθηκε νεκρό από ΙΧ που έπεσε σε χείμαρρο στο Σιδηρόκαστρο, στις Σέρρες. Κλειστά τα σχολεία σήμερα σε Λαγκαδά, Ωραιόκαστρο και Φλώρινα. Σε κατάσταση επιφυλακής ο Έβρος. Κανονικά πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων. Κλειστή παραμένει η γραμμή Κυλλήνη-Κεφαλονιά.ΑΠΕ- ΜΠΕ/ ΑΠΕ-ΜΠΕ /ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΙΚΕΛΛΗΣ
Χιονισμένο τοπίο στο χωριό Σκαλοχώρι της Λέσβου, τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016.
Χιονισμένο τοπίο στο χωριό Αμπελικό της Λέσβου, τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016. Σε κλοιό κακοκαιρίας βρίσκεται η χώρα, με βροχές, ισχυρούς ανέμους και χιόνια σε αρκετές περιοχές της χώρας. Προβλήματα προκάλεσε ο χιονιάς σε πολλές περιοχές, ενώ ένα άτομο ανασύρθηκε νεκρό από ΙΧ που έπεσε σε χείμαρρο στο Σιδηρόκαστρο, στις Σέρρες. Κλειστά τα σχολεία σήμερα σε Λαγκαδά, Ωραιόκαστρο και Φλώρινα. Σε κατάσταση επιφυλακής ο Έβρος. Κανονικά πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων. Κλειστή παραμένει η γραμμή Κυλλήνη-Κεφαλονιά.ΑΠΕ- ΜΠΕ/ ΑΠΕ-ΜΠΕ /ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΛΑΓΙΑΝΝΗΣ
Χιονισμένο τοπίο στο χωριό Αμπελικό της Λέσβου, τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016.
Χιονισμένο τοπίο στο χωριό Φίλια της Λέσβου, τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016. Σε κλοιό κακοκαιρίας βρίσκεται η χώρα, με βροχές, ισχυρούς ανέμους και χιόνια σε αρκετές περιοχές της χώρας. Προβλήματα προκάλεσε ο χιονιάς σε πολλές περιοχές, ενώ ένα άτομο ανασύρθηκε νεκρό από ΙΧ που έπεσε σε χείμαρρο στο Σιδηρόκαστρο, στις Σέρρες. Κλειστά τα σχολεία σήμερα σε Λαγκαδά, Ωραιόκαστρο και Φλώρινα. Σε κατάσταση επιφυλακής ο Έβρος. Κανονικά πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων. Κλειστή παραμένει η γραμμή Κυλλήνη-Κεφαλονιά.ΑΠΕ- ΜΠΕ/ ΑΠΕ-ΜΠΕ /ΝΙΚΟΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ
Χιονισμένο τοπίο στο χωριό Φίλια της Λέσβου, τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016.

12:10 Σε κλοιό χιονιά και ο νομός Λάρισας

11:44 Χιονίζει σχεδόν σε όλη τη Λέσβο – Κλειστά τα σχολεία

11:29 Χωρίς προβλήματα η κυκλοφορία στη Φθιώτιδα, παρά την έντονη χιονόπτωση

10:00 Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στον Πολύγυρο

09:20 Με αντιολισθητικές αλυσίδες η κυκλοφορία σε Αχαΐα και Ναυπακτία

08:55 Στα λευκά η Χαλκιδική – Πού χρειάζονται αλυσίδες

08:30 Η κακοκαιρία κρατά κλειστά τα σχολεία σε Λαγκαδά, Ωραιόκαστρο και Φλώρινα

08:24 Βόλος: Χιόνι ακόμα και στο κέντρο της πόλης

08:20 Κανονικά τα δρομολόγια των πλοίων – Κλειστή η γραμμή Κυλλήνης – Κεφαλλονιάς

08:14 Θεσσαλονίκη: Χιονισμένο τοπίο στα ορεινά – Με καθυστερήσεις η κυκλοφορία των οχημάτων

 

SHARE


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
To altsantiri.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις εφόσον εντοπίζονται θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Αφήστε το σχόλιό σας