Κοινή δράση αναλαμβάνει η Περιφέρεια Αττικής για την αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος, αποστέλλοντας επιστολή προς τους θεσμούς της Ε.Ε.

«Οι Περιφέρειες της Ευρώπης μπορούν να είναι μέρος μιας κοινής ευρωπαϊκής ολοκληρωμένης λύσης» στο προσφυγικό, τονίζουν μεταξύ άλλων στην κοινή επιστολή τους οι Περιφερειάρχες Ρένα Δούρου (Αττική), Rosario Crocetta (Σικελία) και Nicola Zingaretti (Λάτσιο).

Η επιστολή, που απευθύνεται προς το Συμβούλιο, την Κομισιόν, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αναδεικνύει το ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο θέμα και υπογραμμίζει την ανάγκη ενίσχυσης από την ΕΕ του ρόλου των περιφερειακών και τοπικών αρχών στην αντιμετώπιση του προσφυγικού / μεταναστευτικού φαινομένου.

Συγκεκριμένα, ύστερα από σχετική πρωτοβουλία της Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου, στο πλαίσιο των πρόσφατων επαφών της στη Ρώμη, επιχειρείται να τεθούν οι βάσεις προκειμένου οι Τοπικές και Περιφερειακές αρχές της Ευρώπης και κυρίως εκείνες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης του προσφυγικού / μεταναστευτικού, να αποκτήσουν τα κατάλληλα μέσα / εργαλεία ούτως ώστε να παίξουν αποτελεσματικά το ρόλο που τους αναλογεί στο πλαίσιο μιας κοινής, ευρωπαϊκής μεταναστευτικής πολιτικής.

«Οι Περιφέρειες μας θα συνεχίσουν να διασώζουν, να υποδέχονται και να περιθάλπουν τους βασανισμένους ανθρώπους, όπως πράττουν μέχρι τώρα, αντιμετωπίζοντας με λίγα μέσα αλλά με μεγάλη αποφασιστικότητα αυτή την πρωτόγνωρη, για τα ευρωπαϊκά δεδομένα, κατάσταση. Τον αγώνα όμως αυτό οι Περιφέρειες μας δεν μπορούν να συνεχίσουν να τον δίνουν μόνες τους. Γιατί πρόκειται για αγώνα που αφορά, όχι μία Περιφέρεια, μία χώρα, ή έναν θεσμό. Αφορά τα θεμελιώδη ιδεώδη της ΕΕ και ευρύτερα το μέλλον του κοινού ευρωπαϊκού εγχειρήματος το οποίο σήμερα έχει απομειωθεί, ειδικά στα μάτια των νέων», αναφέρουν χαρακτηριστικά στην κοινή τους επιστολή οι Περιφερειάρχες Αττικής, Σικελίας και Λάτσιο.

SHARE


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
To altsantiri.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις εφόσον εντοπίζονται θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Αφήστε το σχόλιό σας