Τεράστια ανταπόκριση βρήκε στο ΑΠΘ το κάλεσμα του Κέντρου Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του πανεπιστημίου για τη δημιουργία ασύρματων δικτύων στα κέντρα υποδοχής προσφύγων, καθώς 110 εθελοντές δήλωσαν το ενδιαφέρον τους.

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι την πρώτη μέρα της πρόσκλησης που απηύθυνε το Κέντρο ανταποκρίθηκαν 65 άτομα. «Οι εθελοντές αυτοί απάντησαν το ερωτηματολόγιο που εστάλη στα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας του ΑΠΘ, στο πλαίσιο της σχετικής πρωτοβουλίας που ξεκίνησε μέσω στελεχών και συμβούλων του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων», επισημαίνει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο τεχνικός διευθυντής του Κέντρου Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του ΑΠΘ, Γιάννης Σαλματζίδης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «το επόμενο χρονικό διάστημα θα προσδιοριστούν οι δράσεις στις οποίες θα συνδράμουν εθελοντές που έχουν εμπειρία στο εν λόγω αντικείμενο και είναι φοιτητές προπτυχιακού ή μεταπτυχιακού επιπέδου σε σχετικά τμήματα της πολυτεχνικής σχολής ή της σχολής θετικών επιστημών». Παράλληλα θα επιδιωχθεί να υπάρξει συντονισμός των δράσεων αυτών με άλλες εθελοντικές προσπάθειες που γίνονται σε εθνικό επίπεδο.

Σε ό,τι αφορά τις ενέργειες που θα σχεδιαστούν και θα υλοποιηθούν, ο κ. Σαλματζίδης επισημαίνει ότι θα περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τη διατύπωση προτάσεων για την εξεύρεση τεχνολογικών λύσεων, τη μελέτη ανάπτυξης ασύρματων υποδομών, τον προσδιορισμό της αρχιτεκτονικής των υποδομών αυτών, τη διενέργεια αυτοψίας σε χώρους φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, το στήσιμο, τη λειτουργία και τη συντήρηση των δικτύων. «Σε κάθε περίπτωση ο στόχος είναι η διευκόλυνση της επικοινωνίας όσων φιλοξενούνται στα κέντρα αυτά», προσθέτει.

Υπενθυμίζει, εξάλλου, ότι αντίστοιχες πρωτοβουλίες για διαφορετικές όμως δραστηριότητες εθελοντών έχουν ληφθεί με επιτυχία από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

SHARE


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
To altsantiri.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις εφόσον εντοπίζονται θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Αφήστε το σχόλιό σας