Επίθεση του Ρουβίκωνα σε δικηγορικό γραφείο – Συνελήφθη ηγετικό στέλεχος (video)
Μέλη της αντιεξουσιαστικής οργάνωσης «Ρουβίκωνας» εισέβαλαν με πυροσβεστήρες σε δικηγορικό γραφείο στο κέντρο της Αθήνας, προκαλώντας πολλές υλικές ζημιές, ενώ απείλησαν και τους υπαλλήλους.

Τη στιγμή που επιχείρησαν να φύγουν, αστυνομικοί τους καταδίωξαν και κατάφεραν να συλλάβουν ένα άτομο το οποίο ανήκει στον ηγετικό πυρήνα της αναρχικής ομάδας και έχει πάρει μέρος σε πολλές από τις επιθέσεις της. Σε βάρος του σχηματίζεται δικογραφία.

«Δεν νομίζουμε ότι χρειαζόταν εμάς το δικηγορικό γραφείο Κάρολος Χανικιάν για να συνειδητοποιήσει τον ρόλο του. Και κατά συνέπεια δεν θα περιμέναμε ότι η προηγούμενη παρέμβασή μας θα το οδηγούσε σε κάποια κρίση συνείδησης ώστε να σταματήσει να ταλαιπωρεί φτωχούς να ξεπληρώσουν τράπεζες και funds . Άλλωστε οι νουθεσίες και μερικές αόριστες απειλές συνιστούν μεν κίνδυνο για απελπισμένους δανειολήπτες αλλά δεν ιδρώνουν το αυτί όσων τους τηλεφωνούν. Για όποιον δουλεύει ως μπράβος της νόμιμης μαφίας, είναι λογικό να κάνει γρήγορα εκτίμηση κινδύνου. Κι από πρώτη άποψη το να θεωρήσεις ότι δεν θα πέσει δεύτερη οβίδα στο ίδιο σημείο είναι αναμενόμενο συμπέρασμα για έξυπνους ανθρώπους.

Όχι και τόσο έξυπνους όπως αποδείχθηκε, αφού ξαναπήγαμε.

Κι αυτό είναι ένα δίδαγμα που μας δίνουν οι ίδιες οι εισπρακτικές. Δεν αρκεί ένα τηλέφωνο για να πειστεί ο «μη-άριστος» προλετάριος να ξεχρεώσει τους στυλοβάτες της ελληνικής και παγκόσμιας οικονομίας. Χρειάζεται και δεύτερο τηλέφωνο, πιο σαφές, πιο αποφασιστικό. Να δίνει την αίσθηση ότι σφίγγουν τα λουριά. Το ίδιο χρειάζεται και ο μπράβος της νόμιμης μαφίας λοιπόν. Μια δεύτερη επίσκεψη, πιο σαφή, πιο αποφασιστική.

Αυτό κάναμε», αναφέρουν σε ανάρτησή τους τα μέλη της συλλογικότητας.

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook