Επίθεση στην πανεπιστημιούπολη στου Ζωγράφου – Μαχαίρωσαν φύλακα

Επίθεση πολυμελούς ομάδας στο τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος, στην πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου, που είχε ως επακόλουθο τον σοβαρό τραυματισμό ενός υπαλλήλου, καταγγέλλει ο Ευθύμης Λέκκας.

Ο καθηγητής και πρόεδρος του συγκεκριμένου τμήματος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, σε ανακοίνωσή του, περιγράφει το περιστατικό και εκφράζει την θλίψη και τον αποτροπιασμό του.

«Σήμερα 8/12/2018 στις 02:00 π.μ. στο Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος (Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου) πολυμελής εγκληματική ομάδα δέκα ατόμων θρυμμάτισε υαλοστάσια, πυρπόλησε κάδους απορριμμάτων και επιτέθηκε σε φύλακα της Πανεπιστημιούπολης με τέσσερις μαχαιριές στην πλάτη, τραυματίζοντας τον σοβαρά”, τονίζει ο κ. Λέκκας.

Και συνεχίζει: “Η σημερινή επιδρομή πολυμελούς ομάδας εγκληματικών στοιχείων στο Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος, στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου, με τον σοβαρό τραυματισμό υπαλλήλου και την καταστροφή εγκαταστάσεων μας προκαλούν θλίψη και αποτροπιασμό.

Αποτελεί ένα ακόμα κρίκο στην αλυσίδα των προσβολών της έννοιας του Ακαδημαϊκού Ασύλου που καταστρατηγεί τις Ακαδημαϊκές Ελευθερίες.

Θα προασπίσουμε με κάθε μέσο την ασφάλεια των φοιτητών, των στελεχών και των καθηγητών, την εκπαιδευτική διαδικασία και την διεξαγωγή της έρευνας σύμφωνα με το ήθος, τις παραδόσεις και την ιστορία του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών».


Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook