Παραδόθηκε αντιεξουσιαστής για το όπλο που βρέθηκε στο σπίτι της 23χρονης

  • «Γνώριμος» της αστυνομίας ο αντιεξουσιαστής, φίλος του Νίκου Μαζιώτη και της Πόλας Ρούπα
  • Πρόκειται για τον ιδιοκτήτη του σπιτιού που διέμενε η 23χρονη που συνελήφθη για την επίθεση μαζί με έναν 26χρονο

Παραδόθηκε στην αστυνομία γνωστός αντιεξουσιαστής καθώς το σπίτι όπου έμενε η 23χρονη και βρέθηκε το όπλο είναι στο όνομά του. Ο άνδρας που παραδόθηκε, ηλικίας περίπου 50 ετών, θεωρείται από τους αναρχικούς της «παλιάς γενιάς» και είναι γνωστός στους αστυνομικούς.

Έπειτα από έρευνα της αστυνομίας, στο σπίτι της 23χρονης που συνελήφθη, μαζί με έναν 26χρονο, κατηγορούμενη για συμμετοχή στην επίθεση που σημειώθηκε, στην Ελληνοαμερικανική Ένωση, βρέθηκε και ένα πιστόλι. Σύμφωνα με την αστυνομία, εκτός από το πιστόλι, στο σπίτι της συλληφθείσας, στην περιοχή του Γκύζη, βρέθηκαν και 2 γεμιστήρες, 100 φυσίγγια των 9 mm, αλεξίσφαιρο γιλέκο, θήκη όπλου χειρός και 3 αντιασφυξιογόνες μάσκες.

Μάλιστα, για τα ευρήματα που έχουν μεταφερθεί στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., έχει ενημερωθεί και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία που ατύπως παρακολουθεί τις έρευνες.

Σύμφωνα με το eleftherostypos.gr, τόσο η 23χρονη όσο και ο 26χρονος που συνελήφθη μαζί της είναι παλιοί γνώριμοι των Αρχών και των ηγετικών μελών του «Επαναστατικού Αγώνα» (σ.σ. Νίκος Μαζιώτης, Πόλα Ρούπα), ενώ ο 26χρονος έχει καταθέσει ως μάρτυρας υπεράσπισης σε δίκη της τρομοκρατικής οργάνωσης. Ο ίδιος είχε συλληφθεί και τον Ιούλιο του 2016 στην περιοχή του Αμαρουσίου, για επεισόδια με στελέχη της Χρυσής Αυγής.

Ο 26χρονος κατηγορείται -μεταξύ άλλων- ότι κατά τη διάρκεια της καταδρομικής ενέργειας άρπαξε τσαντάκι από τον φύλακα των γραφείων. Έτσι, σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία και για ληστεία.

Πληροφορίες από eleftherostypow.gr


Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook