Ένταση στη μαθητική παρέλαση στο Σύνταγμα – Προσαγωγές από την ΕΛ.ΑΣ

  • Δύο προσαγωγές στη μαθητική παρέλαση στο Σύνταγμα
  • Έντονα τα μέτρα ασφαλείας σε όλη τη χώρα υπό το φόβο παρεμβάσεων
  • Η ΕΛ.ΑΣ δεν θέλει να συμβούν απρόοπτα στον εορτασμό της 25ης Μαρτίου

Ένταση παραλίγο να προκληθεί το πρωί της Κυριακής 24 Μαρτίου, στο πλαίσιο της μαθητικής παρέλασης στο Σύνταγμα, όταν ομάδα περίπου 10 ατόμων προσπάθησε να παρέμβει στην παρέλαση με συνθήματα κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Τα ΜΑΤ τότε παρενέβησαν και τους απώθησαν ,ενώ έγιναν και δύο προσαγωγές.

Την ίδια ώρα είναι έντονα τα μέτρα ασφαλείας στην πρωτεύουσα, υπό το φόβο ακροδεξιών παρεμβάσεων. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι Αρχές έχουν εξετάσει όλα τα ενδεχόμενο, προκειμένου να αποφευχθούν τα επεισόδια τόσο στη μαθητική παρέλαση της Αθήνας όσο και στη στρατιωτική παρέλαση που θα γίνει στην πρωτεύουσα στις 25 Μαρτίου.

Τα μέτρα

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί έχουν εξετάσει ακόμη και το ενδεχόμενο κάποιοι να προσπαθήσουν να αποτρέψουν τους 21 κανονιοβολισμούς που ρίχνονται κάθε τέτοια ημέρα στον Λυκαβηττό.

Επιπλέον έχει ήδη δημιουργηθεί λίστα  με φωτογραφίες για μεμονωμένα άτομα ή ομάδες που είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στις κινητοποιήσεις για το ζήτημα της ονομασίας της Βόρειας Μακεδονίας. Η ΕΛ.ΑΣ δεν θέλει να συμβούν απρόοπτα στον εορτασμό της 25ης Μαρτίου. Οι αστυνομικοί έχουν εντολή με κάθε μικρή αφορμή να επέμβουν, κάτι που έγινε ήδη με τις δύο πρώτες προσαγωγές από την πλατεία Συντάγματος, ώστε να μην προκληθούν εκτεταμένα επεισόδια.

(Με πληροφορίες από ethnos.gr)


Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook