Ποινή κάθειρξης 20 ετών ο Στεφανάκης – 30 μήνες με αναστολή η αδερφή της Φαίης Μπλάχα

  • Ομόφωνα ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση ο Βαγγέλης Στεφανάκης
  • Ένοχη και η αδελφή της αδικοχαμένης Φαίης, Μαριαλένα Μπλάχα
  • Το χρονικό της υπόθεσης

Ένοχος για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κρίθηκε ομόφωνα από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας, ο Βαγγέλης Στεφανάκης, ο βασικός κατηγορούμενος στη δίκη για την υπόθεση του «ερωτικού τριγώνου της Νέας Μάκρης».

Ειδικότερα, ο Βαγγέλης Στεφανάκης κρίθηκε ένοχος από δικαστές και ενόρκους, όπως και πρωτόδικα. Ακόμα, κρίθηκε ένοχη τη Μαριαλένα Μπλάχα, αδελφή της αδικοχαμένης Φαίης, για τα αδικήματα της ψευδορκίας και της υπόθαλψης εγκληματία.

Η Δικαιοσύνη επέβαλε  ποινή κάθειρξης 20 ετών στον Στεφανάκη και φυλάκιση 2 ετών και έξι μηνών με αναστολή στην Μαριαλένα Μπλάχα.

Η αναγνώριση ελαφρυντικού, παρά την αντίθετη γνώμη της εισαγγελέως, ήταν αυτή που ουσιαστικά “έσπασε” την πρωτόδικη ποινή της ισόβιας κάθειρξης που είχε επιβληθεί στον 29χρονο.

Συγκεκριμένα, η εισαγγελέας της έδρας είχε απορρίψει το αίτημα της υπεράσπισης για να αναγνωριστούν στον κατηγορούμενο τα ελαφρυντικά του προτέρου εντίμου βίου, της καλής συμπεριφοράς μέσα στη φυλακή, αλλά και το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη, καθώς προσπάθησε να άρει τις συνέπειες της πράξης του, μεταφέροντας μετά τον ξυλοδαρμό τη Φαίη στο νοσοκομείο.

Το ιστορικό

Όλα ξεκίνησαν τον Απρίλιο του 2013. Τότε η 23χρονη, Φαίη Μπλάχα, κατέληξε  στο νοσοκομείο έπειτα από άγριο ξυλοδαρμό της από τον ερωτικό της σύντροφο Βαγγέλη Στεφανάκη.

Ο Στεφανάκης εκτός από τον ερωτικό δεσμό που διατηρούσε με την 23χρονη Φαίη, είχε συνάψει ερωτική σχέση και με την κατά εννέα χρόνια μεγαλύτερη αδελφή της, Μαριαλένα.

Η νεαρή κοπέλα, σύμφωνα με την εισαγγελέα, αμέσως μετά τα χτυπήματα του Στεφανάκη είχε πέσει σε βαθύ κώμα και η κατάσταση της υγείας της δεν θα άλλαζε ακόμη και αν είχε εισαχθεί από την πρώτη στιγμή σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Κατά την εισαγγελέα μάλιστα, τα χτυπήματα του κατηγορούμενου στη Φαίη ήταν επαγγελματικά καθώς ο Βαγγέλης Στεφανάκης γνώριζε πολεμικές τέχνες και για αυτό το λόγο γνώριζε επίσης, σύμφωνα με την εισαγγελική λειτουργό, τις συνέπειες που αυτά θα είχαν για την 23χρονη.

Ο καταδικασθείς υποστηρίζει ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει την 23χρονη και ότι τη χαστούκισε όταν εκείνη του επιτέθηκε πρώτη με αποτέλεσμα η Φαίη να χάσει την ισορροπία της και πέφτοντας να χτυπήσει το κεφάλι της στον προφυλακτήρα του αυτοκινήτου.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο 29χρονος και η αδελφή του θύματος κατόπιν συνεννόησης που είχαν, απέκρυψαν την αλήθεια και εμφάνισαν την 23χρονη ως θύμα χτυπήματος από αυτοκίνητο, υποστηρίζοντας πως η κοπέλα είχε βρεθεί πεσμένη σε δρόμο της Νέας Μάκρης.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Βαγγέλης Στεφανάκης στις 8 Ιουνίου 2017 καταδικάστηκε ερήμην με ποινή φυλάκισης 37 μηνών για επικίνδυνη σωματική βλάβη, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία για την επίθεση χρυσαυγιτών με σιδερογροθιά στο προεκλογικό περίπτερο του ΚΚΕ στην πλατεία της Αγ. Παρασκευής στις 12/6/2012. Η επίθεση στο εκλογικό περίπτερο του ΚΚΕ αναμένεται να εξεταστεί στην δίκη της Χρυσής Αυγής τις επόμενες μέρες καθώς συμπεριλαμβάνεται στις σχετιζόμενες υποθέσεις