Ενέκρινε η Περιφέρεια Αττικής την κατασκευή κέντρου διαβίωσης αυτιστικών παιδιών

Δύο σημαντικά έργα για την Ανατολική Αττική, συνολικού προϋπολογισμού 1.700.000 ευρώ, χρηματοδοτούμενα από ίδιους πόρους της Περιφέρειας, ενέκρινε το περιφερειακό συμβούλιο, κατόπιν εισήγησης του αντιπεριφερειάρχη, Πέτρου Φιλίππου.

Το πρώτο αφορά την προγραμματική σύμβαση της Περιφέρειας με την Αρχιεπισκοπή Αθηνών, για εκπόνηση μελέτης για την κατασκευή του Κέντρου Αυτόνομης Διαβίωσης και Εκπαίδευσης Αυτιστικών Παιδιών (ΚΑΔΕΑΠ).

Το Κέντρο, όπως υπογράμμισε ο κ. Φιλίππου «θα αποτελεί ένα ιδανικό περιβάλλον για την εκπαίδευση και τη διαβίωση των παιδιών με το φάσμα του αυτισμού» και θα ανεγερθεί στην πρώην Κοινότητα Βαρνάβα Αττικής, του Δήμου Μαραθώνα.

Το δεύτερο έργο αφορά την οδοποιία οδών εντός σχεδίου, κατά το 2017, στην περιοχή της Παλλήνης, με συνολικό προϋπολογισμό 1.499.033 ευρώ.

Οι προβλεπόμενες εργασίες περιλαμβάνουν: χάραξη, διάνοιξη, διαμόρφωση και ασφαλτόστρωση επιλεγμένων οδών, καθώς επίσης και εκσκαφές που θα απαιτηθούν για την κατασκευή ή μεταφορά τμημάτων του δικτύου ύδρευσης.

(ΑΠΕ – ΜΠΕ)