Συνελήφθη ο «φτερωτός Μαραντόνα», ο δεύτερος δολοφόνος του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου
  • Συνελήφθη και ο δεύτερος δολοφόνος του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου
  • Ο δράστης συνελήφθη στην Αλβανία
  • Ήταν γνωστός στις αρχές και ως «Φτερωτός Μαραντόνα»

Τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας 27 Μαΐου, στην Αλβανία, συνελήφθη ο  32χρονος Αλεξάντερ Μάτα, ο δεύτερος ύποπτος για τη δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Ο ύποπτος, αποκαλούμενος και  «φτερωτός Μαραντόνα», αναζητούνταν από τις αρχές εδώ και μήνες.

Ο 32χρονος καταζητούμενος τραυματίστηκε έπειτα από ανταλλαγή πυροβολισμών με αλβανούς κακοποιούς, ενώ στη συνέχεια έπεσε στα χέρια της αλβανικής αστυνομίας.

Για τον 32χρονο, ο οποίος νοσηλεύεται φρουρούμενος στα Τίρανα, έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από τις ελληνικές Αρχές.

To χρονικό της υπόθεσης

Για τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου είχαν συλλάβει τον έναν από τους δύο δράστες. Οι αρχές είχαν εκδώσει διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Αλεξάντερ Μάτα, τον φερόμενο ως δεύτερο δολοφόνο του δικηγόρου, εκτιμώντας ότι είχε φύγει για την Αλβανία, ύστερα από ληστεία που διέπραξε πριν από περίπου τρεις μήνες σε κοσμηματοπωλείο στην περιοχή των Αμπελοκήπων.

Λίγες ημέρες πριν από τη ληστεία στο κοσμηματοπωλείο, ο Αλβανός κακοποιός είχε ληστέψει υποκατάστημα τράπεζας στη Μεσσήνη, αρπάζοντας το ποσό των 2.700 ευρώ.

Μάλιστα, ο Αλβανός κακοποιός όταν είχε ληστέψει το κοσμηματοπωλείο είχε αφήσει σημείωμα, στο οποίο ανέφερε ότι δεν ήθελε να σκοτώσει τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο και ότι είναι απλά ένας ληστής τραπεζών.

«Στην υπόθεση του κ. Ζαφειρόπουλου είμαστε και οι δύο θύματα. Αυτό σας το γράφω, επειδή ξέρω να παίρνω την ευθύνη μου. Αν σε περίπτωση γνώριζα ότι θα γίνονταν έτσι όπως έγινε, δεν τον ήξερα, μου την έφερε. Ναι, κάνω ληστείες, αλλά δεν είμαι εκτελεστής. Δεν παίρνω μέρος σε τέτοια πράγματα», έγραφε στο σημείωμα.

(Με πληροφορίες από news247.gr)

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook