Έκρηξη σε υποσταθμό στη ΔΕΗ στο Ηράκλειο – Έσβησε η φωτιά, μάχη για την επαναφορά της ηλεκτροδότησης
  • Ξέσπασε μεγάλη πυρκαγιά μετά την έκρηξη, η οποία έχει πλέον σβήσει
  • Προκλήθηκε γενικό μπλακ άουτ στην Κρήτη, με την ηλεκτροδότηση να επανέρχεται σταδιακά
  • Την ώρα της έκρηξης οι εργαζόμενοι είχαν διάλειμμα, οπότε δεν τραυματίστηκε κανείς

Συναγερμός σήμανε στις αρχές μετά από έκρηξη που σημειώθηκε σε  υποσταθμό της ΔΕΗ στα Λινοπεράματα του Ηρακλείου, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να ξεσπάσει μεγάλη φωτιά. Λόγω του περιστατικού προκλήθηκε γενικό μπλακ άουτ στην Κρήτη, για το οποίο γίνεται αγώνας δρόμου προκειμένου η ηλεκτροδότηση να επανέλθει.

Η φωτιά που ξέσπασε έχει πλέον σβήσει, ενώ πλέον γίνεται έρευνα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες προκλήθηκε η έκρηξη. Πάντως, υπογραμμίζεται, ότι την ώρα που σημειώθηκε η έκρηξη οι εργαζόμενοι είχαν διάλειμμα, οπότε δεν τραυματίστηκε κανείς.

Όπως ανακοίνωσε η ΔΕΥΑΗ, λόγω της βλάβης, ίσως προκύψουν προβλήματα στην υδροδότηση.

Σύμφωνα με το ΕΚΑΒ Κρήτης, από τη διακοπή της ηλεκτροδότησης δεν αναφέρθηκαν προβλήματα με πολίτες που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας. Ωστόσο, μονάδες του ΕΚΑΒ βρίσκονται σε ετοιμότητα προκειμένου αν χρειαστεί να παράσχουν κάθε βοήθεια κυρίως σε ασθενείς που χρειάζονται μηχανική υποστήριξη.

Επανέρχεται σταδιακά το ρεύμα

Στα Χανιά η ηλεκτροδότηση άρχισε να επανέρχεται σταδιακά από τη μία μετά το μεσημέρι, καθώς μέσω της μονάδας στην Ξυλοκαμάρα δόθηκε ρεύμα, αρχικά, στα κεντρικά σημεία της πόλης.

Σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη, Πελαγία Πετράκη, η ηλεκτροδότηση επανέρχεται σταδιακά και στο Λασίθι.

Λόγω της διακοπής της ηλεκτροδότησης προκλήθηκαν προβλήματα στην κυκλοφορία της πόλης, ενώ πολίτες εγκλωβίστηκαν σε ανελκυστήρες με αποτέλεσμα να χρειαστεί η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Η σταδιακή αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στα Χανιά γίνεται μέσω του σταθμού παραγωγής στην Ξυλοκαμάρα.

Παράλληλα, αποκαθίσταται σταδιακά η παροχή ρεύματος και στον νομό Ρεθύμνου, με πρώτες παροχές την πόλη και τον Δήμο Ρεθύμνης, χωρίς μέχρι αυτή την ώρα να έχουν αναφερθεί ζημιές ή σοβαρά προβλήματα από τη διακοπή του ρεύματος λόγω του γενικού μπλακ άουτ.

Σύμφωνα με ενημέρωση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, αμέσως μετά την πλήρη ηλεκτροδότηση θα ελεγχθούν αντλιοστάσια και μηχανισμοί που βοηθούν στην καθημερινότητα των πολιτών και τη λειτουργία του νομού, ενώ από πλευράς του ΕΚΑΒ δεν έχουν αναφερθεί προβλήματα με πολίτες οι οποίοι να χρειάζονται μηχανήματα υποστήριξης, όπως για παράδειγμα οξυγόνο και βηματοδότες.
(cretalive.gr)

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook