Εκλογικός αντιπρόσωπος της Χρυσής Αυγής στις ευρωεκλογές του 2014 o δολοφόνος του εργάτη στην Κέρκυρα
  • Επώνυμη καταγγελία για το περιστατικό έκανε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Παυλίδης
  • Προηγουμένως είχε υπάρξει καταγγελία και από την Πρωτοβουλία Αγώνα και Αλληλεγγύης για τη Λευκίμμη
  • Το χρονικό του ρατσιστικού εγκλήματος

Εκλογικός αντιπρόσωπος της Χρυσής Αυγής στις ευρωεκλογές του 2014 ήταν ο δράστης της δολοφονίας του αλβανού εργάτη γης στην Κέρκυρα, σύμφωνα με επώνυμη καταγγελία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Κώστα Παυλίδη.

«Ο δράστης είναι γνωστός στους κύκλους της Χρυσής Αυγής, μιας και υπήρξε εκλογικός αντιπρόσωπός της στις τελευταίες εκλογές στη Λευκίμμη και πολλές φορές μέλος της συνοδείας και του κλιμακίου της ΧΑ στη Λευκίμμη», είχε καταγγείλει σε ανακοίνωσή της και η Πρωτοβουλία Αγώνα και Αλληλεγγύης για τη Λευκίμμη.

Το χρονικό του ρατσιστικού εγκλήματος

Πριν το έγκλημα οι δυο τους είχαν τσακωθεί στο καφενείο του χωριού. Αντάλλαξαν ύβρεις και ρατσιστικά σχόλια. Αρκετό καιρό πριν τη δολοφονία, σύμφωνα με πληροφορίες, είχαν τσακωθεί και για το θέμα του Κατσίφα.

Την ημέρα της δολοφονίας ο 44χρονος κινούνταν με το αυτοκίνητό του στον αγροτικό δρόμο Δραγωτινών-Σπαρτερών στη νότια Κέρκυρα, όπου υπό καταρρακτώδη βροχή είδε τον 63χρονο να του κάνει οτοστοπ. Είχε προηγηθεί ο καυγάς στο καφενείο. Ο δράστης, ο οποίος ήταν μεθυσμένος, φέρεται να είπε στον 63χρονο: «Έχεις το θράσος να μου κάνεις και οτοστοπ». Ακολούθησε νέος τσακωμός στο σημείο.

Στη συνέχεια, ο 44χρονος πήγε στο σπίτι του, πήρε το κυνηγητικό του όπλο και πυροβόλησε δύο φορές το θύμα στην περιοχή του τραχήλου και της δεξιάς κλείδας, αφαιρώντας του τη ζωή. «Περίμενε να του επιτεθεί σε απόμερο σημείο. Δεν υπήρχαν μάρτυρες, ενώ η βροχή εξαφάνισε όλα τα στοιχεία από το χώρο του εγκλήματος», εξηγεί αστυνομική πηγή.

Η σορός του 63χρονου, αλβανικής υπηκοότητας, βρέθηκε την επόμενη μέρα της δολοφονίας του από κάτοικο της περιοχής. Αρχικά ο δράστης είπε ψέματα στην Αστυνομία ότι πέταξε το όπλο στη θάλασσα στο λιμάνι. Παρότι οι δύτες σάρωσαν το βυθό, βγάζοντας τόνους από φύκια, δεν βρέθηκε εκεί το όπλο.

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook