Εκδήλωση για τα τρία χρόνια από την έναρξη της δίκης της Χρυσής Αυγής

Εκδήλωση – συζήτηση με αφορμή την επερχόμενη συμπλήρωση τριών ετών από την έναρξη της δίκης της Χρυσής Αυγής διοργανώνεται αύριο Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου στις 8 μ.μ. στο κτίριο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων (Ερμού 134, Κεραμεικός).

Η εκδήλωση, που έχει γενικό τίτλο «3 Χρόνια Δίκη Χρυσής Αυγής – Τι έχουμε δει και τι άλλο θα δούμε», πρόκειται να εστιάσει στο περιεχόμενο των καταθέσεων σημαντικών μαρτύρων για τη δράση της Χρυσής Αυγής, στα στοιχεία της δικογραφίας για την εγκληματική οργάνωση, στον ρόλο της αστυνομίας στις πολύκροτες επιθέσεις, στο πώς έχει εξελιχθεί μέχρι στιγμής η δίκη, αλλά και στη σημασία της σε σχέση με το κύμα φασισμού και ρατσισμού που πλήττει τις κοινωνίες μας.

Στην εκδήλωση πρόκειται να μιλήσουν οι: Κώστας Παπαδάκης, δικηγόρος της Πολιτικής Αγωγής για την υπόθεση των αιγύπτιων αλιεργατών, Ελευθερία Τομπατζόγλου, δικηγόρος της Πολιτικής Αγωγής εκ μέρους της οικογένειας του Παύλου Φύσσα και Ελευθερία Κουμάντου, δημοσιογράφος εκ μέρους του GoldenDawnWatch. Την εκδήλωση θα συντονίσει το @ypopto_mousi.

Επίσης θα προβληθεί η βραβευμένη αντιφασιστική ταινία Red Hulk της Ασημίνας Προέδρου την οποία θα προλογίσει η δημοσιογράφος Ελεωνόρα Ορφανίδου.

Η είσοδος στην εκδήλωση θα είναι ελεύθερη. Παράλληλα, θα υπάρχει κουτί οικονομικής ενίσχυσης των δικαστικών εξόδων της Πολιτικής Αγωγής, ενώ όλα τα έσοδα από το μπαρ θα διατεθούν στην ομάδα μαγειρικής Mano Aperta που εδώ και δύο χρόνια προσφέρει δωρεάν γεύματα σε πρόσφυγες, άστεγους και άπορους σε Αθήνα και Πειραιά.

Πηγή: The Three Mooges, efsyn.gr

Διαβάζονται ΤΩΡΑ