Εκδικάστηκε η αγωγή της Taxibeat κατά του Λυμπερόπουλου – Στο πλευρό των οδηγών ταξί ο Σπίρτζης

Εκδικάστηκε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο η αγωγή της εταιρίας Taxibeat σε βάρος του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταξί Αγοραίων (ΠΟΕΙΤΑ), Θύμιου Λυμπερόπουλου, για συκοφαντική δυσφήμιση.

Η εταιρία κατηγορεί τον κ. Λυμπερόπουλο ότι με δημόσιες τοποθετήσεις του «έχει προχωρήσει σε προσβλητικούς χαρακτηρισμούς και αναληθείς ειδήσεις, που αμαύρωσαν τη φήμη της εταιρίας, θέτοντας σε κίνδυνο την εμπορική πίστη, την επαγγελματική υπόσταση και το εμπορικό μας μέλλον, εν γνώσει του Θύμιου Λυμπερόπουλου ότι τα από μέρους του διαδοθέντα είναι πλήρως αναληθή», διεκδικώντας αποζημίωση ύψους 260.000 ευρώ.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν αναφορές του γνωστού συνδικαλιστή πως η εταιρεία έχει βρει τρόπους να μην πληρώνει φόρους στην Ελλάδα.

Παρόντες στη διαδικασία ήταν δεκάδες αυτοκινητιστές, αλλά και ο ιδρυτής της Taxibeat, Νίκος Δανδράκης, ενώ κατέθεσε και ο υπουργός Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος τάχθηκε υπέρ των θέσεων του κ. Λυμπερόπουλου. «Είναι καθήκον του να υπερασπιστεί τον κλάδο σε θεσμικό πλαίσιο. Σε αυτό το μέτρο κινήθηκε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

«Ένα εξάμηνο πριν την ψήφιση του νέου νόμου, το Μάρτιο του 2018, υπήρξαν ανώνυμες αναφορές στο υπουργείο σε σχέση με τον τρόπο πληρωμής της εταιρίας. Καταγγελλόταν πως οι οδηγοί λάμβαναν χρήματα με εμβάσματα από το εξωτερικό, άρα χρήματα έφευγαν από τη χώρα», υπογράμμισε στην κατάθεση του ο υπουργός, διευκρινίζοντας ωστόσο πως δεν γνωρίζει αν έχουν υπάρξει έλεγχοι των αρμόδιων αρχών. Ο κ. Σπίρτζης ανέφερε πως πριν την ψήφιση του σχετικού Νόμου (4530/2018) «υπήρχε νομική αταξία, κενό νόμου και παράβαση νόμου, καθώς σε ορισμένα επαγγέλματα είχαμε καταστρατήγηση τιμής».

Από την πλευρά της, η οικονομική διευθύντρια της Taxibeat, καταθέτοντας στο δικαστήριο, έστρεψε τα πυρά της στον κ. Λυμπερόπουλο τον οποίο κατηγόρησε ότι «ακολουθεί αναχρονιστικά πρότυπα». «Δεν αγκαλιάζει την καινοτομία που φέρνουμε, δεν την αναγνωρίζει. Θέλει να αφήσει τον κλάδο όπως ήταν πριν 20 χρόνια» υποστήριξε και έκανε λόγο για αναληθή δημοσιεύματα που μιλούσαν για φοροδιαφυγή και φορολογικούς παραδείσους.

«Τα δημοσιεύματα μας έπληξαν και αναγκαστήκαμε να κινηθούμε δικαστικά. Το τελευταίο τρίμηνο του έτους, λόγω εποχικότητας, είναι το καλύτερο τρίμηνο με 40% αύξηση. Τα αναληθή δημοσιεύματα και ο δημόσιος λόγος του Θ. Λυμπερόπουλου που εντάθηκε τον Σεπτέμβριο του 2017 είχε σαν αντίκτυπο να μην υπάρξει η αναμενόμενη αύξηση. Χρειάστηκαν πρόσθετες ενέργειες όπως η πρόσληψη συμβούλων διαχείρισης και διαφημιστικής καμπάνιας, ύψους 270.000 ευρώ», ανέφερε η μάρτυρας, η οποία τόνισε πως η εταιρία ελέγχεται τακτικά από τις φορολογικές αρχές, ενώ δεν καταβάλει φόρο εισοδήματος καθώς είναι ελλειμματική.

Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφαση του το επόμενο διάστημα.


Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook