Εισαγγελική παρέμβαση για τον θάνατο 63χρονου σε οίκο ευγηρίας στη Θεσσαλονίκη – Λειτουργούσε χωρίς άδεια
Στο «μικροσκόπιο» των εισαγγελικών αρχών βρίσκονται οι συνθήκες θανάτου ενός ηλικιωμένου σε κέντρο ευγηρίας που λειτουργούσε στη Θεσσαλονίκη χωρίς να διαθέτει άδεια, όπως τουλάχιστον καταγγέλλεται.

Ο λόγος για έναν 93χρονο που έχασε τη ζωή μετά από πτώση από ύψος δύο μέτρων, η σορός του οποίου εντοπίστηκε από το προσωπικό του κέντρου όταν ήταν ήδη νεκρός.

Φως στα αίτια αναμένεται να ρίξει η ιατροδικαστική εξέταση, η οποία θα ξεκαθαρίσει αν η πτώση ήταν ή όχι αποτέλεσμα ανακοπή καρδιάς, ενώ θα διεξαχθεί έρευνα για την ιατροφαρμακευτική του αγωγή, αλλά και το ενδεχόμενο να χρειαζόταν μεγαλύτερη εποπτεία.

Ο θάνατος του 93χρονου σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης σε οίκο ευγηρίας που βρίσκεται στη Θέρμη. Οι αστυνομικές αρχές διαπίστωσαν ότι το κέντρο λειτουργούσε χωρίς νόμιμη άδεια, κάτι για το οποίο ενημέρωσαν την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ώστε να προχωρήσει στις προβλεπόμενες κυρώσεις.

Η εισαγγελέας πρωτοδικών Γεσθημανή Χατζηπαρασίδου έχει ήδη παραγγείλει να διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση, ώστε να αποδοθούν οι τυχόν ποινικές ευθύνες τους υπεύθυνους του κέντρου, ενώ σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, ερευνάται το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια από υπόχρεο.

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook