«Έφοδος» του Βασίλη Κικίλια και στο «Λαϊκό»
Ο Βασίλης Κικίλιας συνεχίζει τις «εφόδους» στα νοσοκομεία. Μετά τον «Ευαγγελισμό» νέα νυχτερινή «επίσκεψη» στο «Λαΐκό» εν ώρα εφημερίας.

Αυτή ήταν η δεύτερη αιφνιδιαστική επίσκεψη του Υπουργού Υγείας σε νοσοκομείο, τα τελευταία 24ωρα. Υπενθυμίζεται ότι ο Βασίλης Κικίλιας είχε κάνει νυχτερινή «έφοδο» στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας, τον «Ευαγγελισμό», στις 11/06.

Ο υπουργός Υγείας σκοπεύει να συνεχίσει τις επισκέψεις του σε Μονάδες Υγείας. Στόχος του, να διαπιστώσει από κοντά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τόσο οι εργαζόμενοι σε νοσοκομεία, όσο και οι ασθενείς, προκειμένου να προχωρήσει στη στη χάραξη μιας ανθρωποκεντρικής πολιτικής.

Πήγε και στο ΕΚΑΒ ο Υπουργός

Ο Βασίλης Κικίλιας βρέθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (12/07) και στις κεντρικές εγκαταστάσεις του ΕΚΑΒ, όπου είναι και παρκαρισμένα όλα τα ασθενοφόρα.

Ο Υπουργός Υγείας, που έχει δηλώσει ότι θα επισκεφθεί όλες τις Μονάδες Υγείας της χώρας αλλά και τους φορείς το επόμενο διάστημα, συνομίλησε με εργαζόμενους και τη Διοίκηση του ΕΚΑΒ ώστε να διαπιστώσεις ιδίοις όμμασι τι συμβαίνει στον φορέα. Άλλωστε, οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ εδώ και καιρό διαμαρτύρονται για χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος.

Γιατρός, ασθενοφόρο και νοσηλευτές στην Ακρόπολη

Μέτρα παίρνει το Υπουργείο Υγείας και για την Ακρόπολη, όπου εκτός από γιατρό, νοσηλευτές θα υπάρχει και ασθενοφόρο. Συγκεκριμένα, τον υποστράτηγο ε/α δρα Αντώνιο Αυγερινό, πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ξενάγησε την Πέμπτη (11/07) στον συγκεκριμένο αρχαιολογικό χώρο η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλεως Αθηνών Ελένη Μπάνου.

Σκοπός της επίσκεψης του κ. Αυγερινού στον Ιερό Βράχο ήταν ο εντοπισμός, από κοινού με την κα Μπάνου, σημείων όπου είναι δυνατή η εγκατάσταση νοσηλευτριών του ΕΕΣ. Ο κ. Αυγερινός ανταποκρίθηκε αμέσως στο αίτημα της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη για αποστολή νοσηλευτών, ώστε να συνεπικουρούν τον γιατρό- οπλίτη στην επί τόπου περίθαλψη ασθενών.

Όπως αποφασίστηκε, ένας νοσηλευτής θα βρίσκεται στο Πληροφοριακό Κέντρο, επί του πεζοδρόμου της Δ. Αρεοπαγίτου, όπου και η είσοδος για το Διονυσιακό Θέατρο και τη Νότια Κλιττύ, ενώ ο δεύτερος θα εγκατασταθεί σε αίθουσα του παλαιού μουσείου Ακροπόλεως. Ο εξοπλισμός, προσφέρεται επίσης από τον ΕΕΣ.

Επίσης, ο κ. Αυγερινός ανέφερε πως ποδηλάτες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού με ειδικό εξοπλισμό, που ήδη περιπολούν τα Σαββατοκύριακα στον πεζόδρομο της Δ. Αρεοπαγίτου θα κάνουν διαδρομές και κατά τις ημέρες Τρίτη και Πέμπτη. Αυτό ζήτησε η κα Μπάνου, διότι τις συγκεκριμένες ημέρες η Ακρόπολη έχει μεγάλη επισκεψιμότητα. Οι ποδηλάτες μοιράζουν στον κόσμο εμφιαλωμένα νερά και δίνουν τις πρώτες βοήθειες εφόσον συμβεί κάποιο περιστατικό λιποθυμίας.

Υπενθυμίζεται πως εστάλη γιατρός- οπλίτης στον χώρο της Ιματιοθήκης στην κεντρική είσοδο της Ακρόπολης, κατόπιν αιτήματος που έθεσε η Λίνα Μενδώνη στον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο και στον υφυπουργό και επίτιμο Α/ΓΕΣ, στρατηγό ε.α. Αλκιβιάδη Στεφανή.
Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας ανταποκρίθηκε αμέσως αποστέλλοντας έναν γιατρό από το νοσοκομείο 251 της Αεροπορίας και έναν νοσηλευτή από το στρατιωτικό νοσοκομείο 401, που αμφότεροι υπηρετούν τη θητεία τους. Οι στρατευμένοι θα εναλλάσσονται ως πρόσωπα, όμως η παρουσία γιατρού και νοσηλευτή στο συγκεκριμένο σημείο θα είναι μόνιμη.

Η υπουργός Πολιτισμού ευχαριστεί θερμά τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο, τον υφυπουργό Αλκιβιάδη Στεφανή, καθώς και τον πρόεδρο του Ε.Ε.Σ. κ. Αντώνιο Αυγερινό για την άμεση και θερμή ανταπόκρισή τους στο αίτημα.

Υπενθυμίζεται ότι εκτός από γιατρό, όπως αποφάσισε η υπουργός Πολιτισμού, κ. Μενδώνη, στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης θα υπάρχει και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Αυτή τη φορά, με απόφαση του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, ένα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ βρίσκεται στον αρχαιολογικό χώρο Ακροπόλεως.

Το σκεπτικό του υπουργείου Υγείας είναι ότι το πλήρωμα του ΕΚΑΒ θα συνδράμει στην αντιμετώπιση εκτάκτων περιστατικών και να καλύψει τις ανάγκες τουριστών, πολιτών και εργαζομένων.

(πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook