Εφάπαξ 400 ευρώ σε ανέργους 18-24 ετών ανακοίνωσε η Αχτσιόγλου (video)

  • Επίδομα σε νεαρούς μέχρι 24 ετών από την κυβέρνηση
  • Το λαμβάνουν όσοι ήταν εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ τον Οκτώβριο και δεν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας
  • Θα τους πιστωθεί το ποσό στον τραπεζικό τους λογαριασμό

Εφάπαξ επίδομα «νεανικής αλληλεγγύης» σε κάθε άνεργο ηλικίας από 18 έως 24 ετών, ύψους 400 ευρώ, θα χορηγήσει τις επόμενες μέρες το υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Όπως ανακοίνωσε η υπoυργός Έφη Αχτσιόγλου σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ, το επίδομα θα λάβουν όσοι νέοι ήταν εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ τον μήνα Οκτώβριο και δεν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας. Οι δικαιούχοι θα πρέπει να υποβάλουν τη σχετική αίτηση στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr), όπου θα συμπληρώσουν τον αριθμό τραπεζικού λογαριασμού, στον οποίο θα πιστωθεί το ποσό.

Η προθεσμία για την αίτηση είναι έως την προσεχή Τετάρτη, ενώ όπως είπε η υπουργός το επίδομα θα καταβληθεί έως το τέλος του έτους και το συνολικό ποσό της παρέμβασης υπερβαίνει τα 20 εκατ. ευρώ.

Η καταβολή του επιδόματος γίνεται διότι οι περισσότεροι άνεργοι αυτής της ηλικιακής ομάδας δεν έχουν εργασιακή εμπειρία ώστε να λαμβάνουν το επίδομα ανεργίας, ανέφερε η κ. Αχτσιόγλου.

Υπερθεματίζει ο Πρωθυπουργός

Πράξη ευαισθησίας και κοινωνικής δικαιοσύνης, θεωρεί το κοινωνικό μέρισμα ο πρωθυπουργός, ενώ αναφερόμενος και στο επίδομα νεανικής αλληλεγγύης έγραψε χαρακτηριστικά στο facebook του ότι «οι νέοι μας είναι πιο ευάλωτοι στις πιέσεις της οικονομικής κρίσης αλλά είναι κι η ελπίδα μας για το μέλλον. Το επίδομα αλληλεγγύης σε εγγεγραμμένους νέους του ΟΑΕΔ μαζί με τα προγράμματα αντιμετώπισης της ανεργίας των νέων που εξήγγειλε σήμερα η Υπουργός Εργασίας δηλώνουν την πρόθεση μας να επενδύσουμε σε αυτή την ελπίδα, να τη φέρουμε στο προσκήνιο. Ο δυναμισμός των νέων μας θα αλλάξει τη χώρα».