Δυνατότητα μηνιαίας καταβολής τελών κυκλοφορίας σε ειδικές περιπτώσεις

Φορολογικές δηλώσεις φυσικών προσώπων έως τις 30 Ιουνίου και μηνιαία καταβολή τελών κυκλοφορίας προβλέπει μεταξύ άλλων τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση στο νομοσχέδιο για τους δασικούς χάρτες που ψηφίζεται σήμερα από την Ολομέλεια της Βουλής.

Με την τροπολογία:

-καθιερώνεται ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής φορολογικής δήλωσης των φυσικών προσώπων η 30η Ιουνίου )(αντί της 30ης Απριλίου).

-μειώνεται σε 6 (από 8) ο αριθμός των μηναίων δόσεων καταβολής του φόρου. Η πρώτη δόση δεν θα καταβάλλεται με την υποβολή της δήλωσης αλλά την τελευταία εργάσιμη ημέρα του επόμενου μην από την καταληκτική ημερομηνία υποβολής της δήλωσης και οι υπόλοιπες 5 δόσεις έως την τελευταία εργάσιμη ημέρα των πέντε επόμενων μηνών.

-οι αλλαγές ισχύουν από το φορολογικό έτος 2016 και μετά.

-τίθεται μεταβατικές διατάξεις για το ειδικό καθεστώς ΦΠΑ των αγροτών. Συγκεκριμένα οι δηλώσεις θα υποβάλλονται έως 12 Μαΐου 2017 (αντί για 30 Ιανουαρίου 2017). Διαγράφονται ή επιστρέφονται τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί γι’ αυτό το λόγο. Ειδικά για το φορολογικό έτος 2017 στον προσδιορισμό του ορίου των 5.000 ευρώ από επιδοτήσεις λαμβάνονται υπόψη τα ποσά των επιδοτήσεων που έχουν ληφθεί μόνο το 2016.

-παρέχεται και για το 2017 η κατ’ εξαίρεση δυνατότητα άρσης της ακινησίας οχημάτων με μερική καταβολή των τελών κυκλοφορίας ανάλογα με τους μήνες για τους οποίους γίνεται η άρση.

Πηγή: left.gr