Τον Ιανουάριο θα βγει «στον αέρα» το νέο πρόγραμμα του υπουργείου Εργασίας και του ΟΑΕΔ που προσφέρει δουλειά σε 26.000 ανέργους, για τουλάχιστον έξι μήνες σε εταιρείες. Θα αφορά τουριστικές ειδικότητες, τεχνίτες, επιχειρηματικά στελέχη αλλά και υπαλλήλους πληροφορικής.

Το αναθεωρημένο πρόγραμμα επιταγής κατάρτισης και απασχόλησης Voucher 29-64, συνολικού προϋπολογισμού 112 εκατ. ευρώ, απευθύνεται σε 26.000 ανέργους, ηλικίας 29 έως 64 ετών, με εγγυημένη απασχόληση έξι μηνών σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα.

Το πρόγραμμα ανασχεδιάστηκε από την Αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλουκαι πλέον, διατηρώντας τον ίδιο προϋπολογισμό, απευθύνεται σε 10.000 επιπλέον δικαιούχους. Στο εξής, όλοι οι ωφελούμενοι θα λαμβάνουν υψηλότερες αποδοχές και θα τους παρέχεται εγγυημένη απασχόληση για έξι μήνες, σε αντίθεση με τον αρχικό σχεδιασμό του προγράμματος που περιλάμβανε εγγυημένη απασχόληση μόνον για το ένα τέταρτο των ωφελουμένων.

Η ηγεσία του υπουργείου αναμόρφωσε το αρχικό πρόγραμμα, βελτιώνοντας προς όφελος των ανέργων την αναλογία της κατανομής των κονδυλίων. Συγκεκριμένα, στο νέο πρόγραμμα το 80% του προϋπολογισμού κατευθύνεται στους δικαιούχους και μόλις το 20% στους φορείς κατάρτισης. Ο αρχικός σχεδιασμός του προγράμματος διέθετε το 75% του προϋπολογισμού στους φορείς κατάρτισης και πρακτικής κατάρτισης και μόλις το υπόλοιπο 25% στους ανέργους.

Πλέον ο κάθε άνεργος θα λαμβάνει -μαζί με την εργοδοτική συμμετοχή- 5.500 ευρώ, ενώ στο παρελθόν λάμβανε μόλις 1.600 ευρώ καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος.

Ποιους κλαδους αφορά

Το αναθεωρημένο πρόγραμμα αφορά σε οκτώ κλάδους της ελληνικής οικονομίας και σε 43 ειδικότητες.

– Εμπόριο (ειδικότητες όπως στέλεχος εξαγωγικού εμπορίου).

– Logistics (ειδικότητες όπως στέλεχος διαχείρισης εφοδιαστικής αλυσίδας).

– Έργα υποδομής και τεχνικά επαγγέλματα (ειδικότητες όπως τεχνικός συγκολλήσεων και κοπής μετάλλων , τεχνίτης ελασματουργός)

– Ενέργεια (ειδικότητες όπως τεχνίτης φυσικού αερίου)

– Τουρισμός (ειδικότητες όπως υπάλληλος κρατήσεων ξενοδοχείου)

– Τεχνολογίες πληροφορικής επικοινωνιών (ειδικότητες όπως τεχνικός ηλεκτρονικών υπολογιστών και δικτύων, τεχνικός ασφάλειας συστημάτων πληροφορικής)

– Τρόφιμα- Ποτά (ειδικότητες όπως στέλεχος διαχείρισης και εμπορίας βιολογικών προϊόντων)

– Περιβάλλον Διαχείριση Στερεών και υγρών αποβλήτων (ειδικότητες όπως τεχνικός λειτουργίας και ελαφριάς συντήρησης συστημάτων επεξεργασίας λυμάτων και βιολογικών καθαρισμών).

ΠΗΓΗ: insider.gr

SHARE


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
To altsantiri.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις εφόσον εντοπίζονται θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Αφήστε το σχόλιό σας