Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Ο ηθικός αυτουργός ίσως βρισκόταν έξω από το γραφείο

  • Νέα στοιχεία για την υπόθεση έδωσε ο συνεργάτης του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου
  • Ο ένας δράστης βγήκε από το κτίριο για λίγα λεπτά ενώ είχε αρχίσει ήδη το ραντεβού
  • Οι υποθέσεις για τις οποίες άνοιξαν συζήτηση οι δολοφόνοι με το θύμα τους ήταν προσχηματικές

Συνάντηση με τον ηθικό αυτουργό της δολοφονίας φέρεται να είχε ένας από τους εκτελεστές του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου και πλέον οι αρχές εξετάζουν αν ήταν αυτός ο λόγος που βγήκε για λίγα λεπτά από το κτίριο της οδού Ασκληπιού, ενώ είχε αρχίσει ήδη το ραντεβού που είχαν ζητήσει.

Η αποχώρηση του δράστη από το γραφείο που προκαλεί ερωτηματικά

Ο συνεργάτης του άτυχου ποινικολόγου και μάρτυρας του εγκλήματος κατέθεσε ότι στην αρχή της συνάντησης, ο ένας από τους δύο άνδρες βγήκε από τη δικηγορική εταιρεία και επέστρεψε μερικά λεπτά αργότερα.

Στη συνάντηση, που διήρκεσε περίπου 20 λεπτά, υπήρξαν 3-4 μετακινήσεις των δραστών, όπως και του θύματος και του συνεργάτη του μέσα στο χώρο του γραφείου για διάφορους λόγους.

Η αστυνομία ερευνά το ενδεχόμενο ο δράστης να βγήκε από το γραφείο για να έχει επικοινωνία με κάποιον, ο οποίος πιθανότατα να να βρισκόταν σε κοντινή απόσταση.

Εάν υπήρχε τρίτο πρόσωπο σε κοντινή απόσταση από το γραφείο, τότε το άτομο αυτό κατείχε ηγετική θέση στο σχέδιο δολοφονίας.

Στο «μικροσκόπιο» της αστυνομίας βρίσκονται πλέον όλα αυτά τα ενδεχόμενα

Τα νέα στοιχεία από την κατάθεση του συνεργάτη του Ζαφειρόπουλου

Η συμπληρωματική κατάθεση του συνεργάτη του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου έδωσε νέα διάσταση στην υπόθεση, καθώς ο 32χρονος αποκάλυψε στους αστυνομικούς ότι κάποια στιγμή, όταν είχε βγει για λίγο από το γραφείο του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου και πήγε στο δικό του, ένας από τους δράστες τον ακολούθησε και αφού του έβγαλε όπλο του είπε να μείνει στο γραφείο του και να μην πάει ξανά στο γραφείο του δικηγόρου, στο οποίο είχε μείνει ο άλλος δράστης, επίσης με όπλο.

Δείτε επίσης: Η περιγραφή των δολοφόνων του Ζαφειρόπουλου σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ

Δείτε επίσης: Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Ενός λεπτού σιγή από την Ολομέλεια του ΣτΕ

Οι αστυνομικοί υποστηρίζουν ότι αυτό έγινε για να μιλήσει στο θύμα για τον πραγματικό λόγο που πήγαν στο δικηγορικό γραφείο, χωρίς να υπάρχει ο μάρτυρας-συνεργάτης μπροστά. Άρα, οι Αρχές γνωρίζουν από αυτό το στιγμιότυπο, το ποιος από τους δυο δράστες ήταν αυτός που πυροβόλησε και σκότωσε τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο.

Δείτε επίσης: Κοντά στην ταυτοποίηση των δολοφόνων Ζαφειρόπουλου η ΕΛ.ΑΣ. – Τα πέντε κρίσιμα λεπτά

Οι αστυνομικοί, που ερευνούν την υπόθεση, υποστηρίζουν ότι οι υποθέσεις για τις οποίες άνοιξαν συζήτηση οι δολοφόνοι ήταν προσχηματικές καθώς δεν θα μπορούσαν – λένε οι αστυνομικοί – να άφηναν πίσω τους μάρτυρες για τον πραγματικό λόγο που ήθελαν να εκφοβίσουν τον δικηγόρο.

Τα αποτυπώματα που βρέθηκαν στον χώρο

Την ίδια στιγμή, από τα αποτυπώματα που έχουν βρεθεί στον χώρο, οι αστυνομικές αρχές αρχικά θα ξεχωρίσουν όσα δικαιολογημένα εντοπίστηκαν εκεί και μετά θα προχωρήσουν στην έρευνα για τα «αδικαιολόγητα».

Αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. που συμμετέχει στις έρευνες υποστηρίζει πως: «Δεν ήταν αποφασισμένοι και αδίστακτοι, πόσο μάλλον επαγγελματίες. Είναι κακοποιοί, που πήγαιναν να πιέσουν, να εκβιάσουν ή να εκφοβίσουν και για άγνωστους ακόμη λόγους έφθασαν στο έγκλημα».