Διπλή εισαγγελική έρευνα για την αιματηρή συμπλοκή στις φυλακές Κορυδαλλού

  • Την εντολή για διπλή έρευνα έδωσε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου
  • Θα εξεταστούν οι μετέχοντες στη συμπλοκή και θα ελεγχθεί στους κρατούμενους για το αν είχαν πάρει ναρκωτικές ουσίες
  • Έχει δοθεί εντολή επίσης να ερευνηθούν όλες οι διαδικασίες για την μεταγωγή των κρατουμένων στο Ψυχιατρείο
  • Θα ελεγχθούν ακόμα όλα τα ιατρικά πιστοποιητικά των ασθενών κρατουμένων

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου διέταξε διπλή έρευνα για τα σχετικά με την αιματηρή συμπλοκή στο Ψυχιατρείο των φυλακών του Κορυδαλλού προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες που οδήγησαν σε τραυματισμό πολλών κρατουμένων και στον θάνατο ενός.

Σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου, με την παραγγελία από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου θα εξεταστούν οι μετέχοντες στη συμπλοκή και θα ελεγχθεί στους κρατούμενους για το αν είχαν πάρει ναρκωτικές ουσίες και παράλληλα έχει δοθεί εντολή να ερευνηθούν όλες οι διαδικασίες για την μεταγωγή των κρατουμένων στο Ψυχιατρείο. Δηλαδή υπό ποιες προϋποθέσεις (νόμιμες ή μη) μετήχθησαν στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού, γιατί και ποιος γιατρός τους παρακολουθούσε είτε ιδιώτης γιατρός είτε του Δημοσίου, ενώ θα ελεγχθούν όλα τα ιατρικά πιστοποιητικά των ασθενών κρατουμένων.

Παράλληλα, θα διερευνηθούν και όλα τα επισκεπτήρια που δέχθηκαν οι κρατούμενοι στο ψυχιατρείο το τελευταίο διάστημα είτε αυτά ήταν από συγγενείς είτε από γιατρούς. Ακόμη, ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου αναφέρθηκε εκτενώς στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για τη βελτίωση των φυλακών και των συνθηκών κράτησης των κρατουμένων, αναφερόμενος τόσο σε προσλήψεις, όσο και σε μέτρα ανακούφισης της ζωής των κρατουμένων, όπως τη δημιουργία επτά σχολείων στις φυλακές, αγροτικής φυλακής για γυναίκες και πολλά.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης υπερασπίστηκε το κυβερνητικό έργο και αναφέρθηκε στις προσπάθειες επί των ημερών του να αντιμετωπιστούν και ποινικά οι δράσεις συμμοριών στις φυλακές, αναφέροντας την πρόσφατη δίωξη για εκτεταμένη εγκληματική δράση κρατουμένων μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού, που βρίσκεται ήδη σε ανάκριση. Τέλος, ο Μιχάλης Καλογήρου τόνισε ότι είναι οπαδός της κοινής προσπάθειας για αντιμετώπιση των προβλημάτων και επισήμανε με έμφαση «δεν αντιδικούμε με κανέναν» για να προσθέσει ότι οι «δημόσιες καταγγελίες πρέπει να διερευνώνται και διερευνώνται αλλά πέραν των καταγγελιών πρέπει να υπάρχουν και προτάσεις».

Το χρονικό της αιματηρής συμπλοκής

Η αιματηρή συμπλοκή σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης  στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού μεταξύ κρατουμένων κράτησε πέντε λεπτά και είχε ως κατάληξη να χάσει τη ζωή του ένας έλληνας ομογενής κρατούμενος  και να τραυματιστούν άλλοι οκτώ.

Ενας από τους τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση. Η συμπλοκή έγινε μεταξύ ρωσόφωνων και αλβανών κρατουμένων και συμμετείχε μεγάλος αριθμός κρατουμένων του Ψυχιατρείου, οι οποίοι είχαν αυτοσχέδια μαχαίρια. Μεταξύ των τραυματιών είναι και ένας δεσμοφύλακας.


Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook