Λυκουρέζος για Ζαφειρόπουλο: Ζήτησα 200.000 ευρώ στο πλαίσιο της δικηγορικής αμοιβής μου
  • Ο γνωστός δικηγόρος είπε ότι το ποσό των 200.000 ευρώ που ζήτησε από τον Φλώρο μέσω του Ζαφειρόπουλου ήταν «δικηγορική αμοιβή»
  • Ο κ. Λυκουρέζος διέψευσε κατηγορηματικά άλλα ποσά στα οποία είχαν αναφερθεί προηγούμενοι μάρτυρες

Κάτω από δρακόντεια μέτρα προστασίας συνεχίζεται ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας η δίκη για τη δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Στο βήμα του μάρτυρα βρέθηκε σήμερα ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος, ο οποίος υπερασπίζεται τον προφυλακισμένο συνάδελφό του για την υπόθεση της «μαφίας των φυλακών», Γιώργο Αντωνόπουλο.

Ο γνωστός δικηγόρος, που αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους μετά την απολογία του στον ανακριτή για το αποκαλούμενο «κύκλωμα των φυλακών Κορυδαλλού», υποστήριξε ότι το ποσό των 200.000 ευρώ που ζήτησε από τον Άρη Φλωρο μέσω του συνηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου ήταν «δικηγορική αμοιβή στο πλαίσιο μιας γενικής διευθέτησης της αντιδικίας Φλωρου-Αντωνοπουλου».

Μάλιστα, ανέφερε ότι γινόταν μια προσπάθεια «να υπάρξει μια διευθέτηση και να δοθούν αμοιβαίες εξηγησεις μεταξύ Φλωρου και Αντωνόπουλου» στην υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος του Αντωνόπουλου έξω από το σπίτι στου στην Πεντέλη το 2014, στην οποία ο Άρης Φλώρος ήταν κατηγορούμενος ως ηθικός αυτουργός, καθώς έκτοτε «ήταν μόνιμος ο φόβος ότι κινδυνεύει η ζωή του».

«Αυτό που υπήρξε πράγματι και το ομολογώ, ήταν ότι στο τέλος του Αυγούστου 2017 ζήτησα πράγματι μια αμοιβή των 200.000 στο πλαίσιο της διευθέτησης προκειμένου είτε να μην παρασταθούμε είτε να υπάρξει μια ήπια πολιτική αγωγή» ανέφερε χαρακτηριστικά. «Για τον Αντωνόπουλο δεν είχε παρέλθει ο φόβος παρότι είχαν περάσει 2-3 χρόνια από το περιστατικό. Ήθελε μεν να τιμωρηθεί ο ένοχος αλλά ταυτόχρονα φοβόταν» είπε σχετικά με τον μέχρι πρότινος εντολέα του, σε μια προσπάθεια να εξηγήσει γιατί ο Γιώργος Αντωνόπουλος αμφιταλαντευόταν αναφορικά με το αν θα παρασταθεί ως πολιτικώς ενάγων στην υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονιας σε βαρος του.

Αναφερόμενος στις συναντήσεις με τον συνήγορο του Αριστείδη Φλωρου, ο κ. Λυκουρέζος διέψευσε κατηγορηματικά άλλα ποσά στα οποία είχαν αναφερθεί προηγούμενοι μάρτυρες, ενώ αρνήθηκε οποιαδήποτε συζήτηση αναφορικά με αλλαγή καταθέσεων μαρτύρων.

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook