Διεξήχθησαν σήμερα οι φοιτητικές εκλογές στο Πάντειο – Δεν συμμετείχε η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ

Διεξήχθησαν σήμερα Τρίτη (16/4) οι φοιτητικές εκλογές στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, με την παράταξη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ να μη συμμετέχει στη διαδικασία.

Σε ανακοίνωσή της, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ κάνει λόγο για «παρωδία εκλογών», τονίζοντας ότι δεν υπήρχε απόφαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής αναφορικά με τον ορισμό νέας ημερομηνίας εκλογών.

«Οι σημερινές εξελίξεις στο Πανεπιστήμιό μας έρχονται να προστεθούν στη μαύρη σελίδα που ξεκίνησε να γράφεται την προηγούμενη Τετάρτη, όταν ομάδα τραμπούκων διέλυσε τη διεξαγωγή των φοιτητικών εκλογών στη σχολή μας», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

«Ενώ δεν υπήρχε ούτε η απαιτούμενη απόφαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής αναφορικά με τον ορισμό νέας ημερομηνίας εκλογών, ούτε η Σύγκλητος είχε παραχωρήσει τους απαραίτητους χώρους, οι νεολαίες του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, του ΚΚΕ και της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, με τη βοήθεια των κουκουλοφόρων που εισέβαλαν στο Πάντειο πριν από έξι μέρες, προέβησαν σε κατάληψη του Πανεπιστημίου μας, ώστε να στήσουν μια παρωδία εκλογών η οποία προσβάλλει την κοινή λογική, τις δημοκρατικές διαδικασίες και το κύρος της φοιτητικής κοινότητας», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

«Η μαζική συμμετοχή των φοιτητών αποδεικνύει ότι δεν ισχύουν τα όσα διατείνεται η ΔΑΠ περί μη δημοκρατικής διαδικασίας», τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ εκπρόσωπος της ΠΚΣ και σημείωσε ότι η διαδικασία ολοκληρώνεται ομαλά.

Υπενθυμίζεται ότι οι φοιτητικές εκλογές -που διεξήχθησαν στις 10 Απριλίου- στο Πάντειο είχαν αναβληθεί, καθώς ομάδα ατόμων είχε εισέλθει στο χώρο με καδρόνια με αποτέλεσμα να αποχωρήσουν οι φοιτητικές παρατάξεις.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)


Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook