Μια ψηφιακή βιβλιοθήκη με πλούσιο περιεχόμενο σε θέματα οικονομίας, ανάπτυξης, έρευνας και καινοτομίας, είναι πλέον διαθέσιμη στον χώρο της Βιβλιοθήκης του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ) του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών. Πρόκειται για την Ψηφιακή Βιβλιοθήκη iLibrary του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), η οποία είναι πλέον προσβάσιμη στα μέλη της ελληνικής επιστημονικής, ερευνητικής και επιχειρηματικής κοινότητας, που επιθυμούν να ενημερωθούν και να χρησιμοποιήσουν όλες τις πρόσφατες εκδόσεις και δεδομένα που δημοσιοποιεί ο ΟΟΣΑ.

Το ΕΚΤ εξασφάλισε τη σχετική συνδρομή και πρόσβαση στην iLibrary στο πλαίσιο της συνεργασίας του με τον ΟΟΣΑ σε θέματα Έρευνας και Καινοτομίας. Οι χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση στην iLibrary του ΟΟΣΑ μέσα από τον χώρο της Βιβλιοθήκης του ΕΚΤ στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, από το Ηλεκτρονικό Αναγνωστήριο ή συνδεόμενοι ασύρματα μέσω δωρεάν WiFi από φορητό υπολογιστή.

Η συμφωνία του ΕΚΤ με τον ΟΟΣΑ προβλέπει την απεριόριστη πρόσβαση σε όλο το περιεχόμενο της iLibrary, χωρίς περιορισμό στον αριθμό των ταυτόχρονων χρηστών. Η iLibrary περιλαμβάνει βιβλία, άρθρα, αριθμητικά στοιχεία και αναλύσεις που δημοσιεύονται από το 1998 από τον ΟΟΣΑ, μαζί με μια τεράστια συλλογή στατιστικών στοιχείων, με δεδομένα που χρονολογούνται από τις αρχές της δεκαετίας του 1960.

Η βιβλιοθήκη καλύπτει μια ευρεία θεματολογία, από την οικονομία, την ανάπτυξη και το περιβάλλον μέχρι την εκπαίδευση, την έρευνα και την καινοτομία. Ενημερώνεται συνεχώς με νέα στοιχεία, αναλύσεις και προβλέψεις για περισσότερες από 80 χώρες και 17 θεματικές κατηγορίες.

Το περιεχόμενο της iLibrary είναι διαθέσιμο σε πάνω από 2.000 ιδρύματα-συνδρομητές σε όλο τον κόσμο, παρέχοντας πρόσβαση στις δημοσιεύσεις του ΟΟΣΑ σε 25 εκατομμύρια χρήστες σε περισσότερες από 100 χώρες. Παρέχεται δυνατότητα αναζήτησης, πλοήγησης στο περιεχόμενο και «κατεβάσμτος» των πλήρων κειμένων.

Περιλαμβάνονται, επίσης, εκδόσεις και στατιστικά στοιχεία από άλλες οργανώσεις, όπως ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (International Energy Agency -ΙΕΑ), ο Οργανισμός Πυρηνικής Ενέργειας (Nuclear Energy Agency-NEA), το Κέντρο Ανάπτυξης του ΟΟΣΑ, το Πρόγραμμα Διεθνούς Αξιολόγησης Σπουδαστών (Programme for International Student Assessment- PISA) και το Διεθνές Φόρουμ Μεταφορών (International Transport Forum -ITF).

Η Ψηφιακή Βιβλιοθήκη Επιστήμης Τεχνολογίας και Πολιτισμού του ΕΚΤ (http://library.ekt.gr) προσφέρει σε όλους τους χρήστες αναζήτηση και πρόσβαση στις συλλογές και τις υπηρεσίες του ΕΚΤ:

-Από τον χώρο της Βιβλιοθήκης, στο Ηλεκτρονικό Αναγνωστήριο ή συνδεόμενοι ασύρματα από φορητό υπολογιστή, οι χρήστες έχουν πρόσβαση στο σύνολο των πληροφοριακών πηγών και συλλογών (εντύπων και ηλεκτρονικών συνδρομητικών),

-Απομακρυσμένα, μέσω Διαδικτύου, υπάρχει η δυνατότητα αναζήτησης σε ελεύθερης πρόσβασης περιοδικά και πηγές στο Διαδίκτυο, καθώς και χρήσης των ηλεκτρονικών υπηρεσιών.

SHARE


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
To altsantiri.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις εφόσον εντοπίζονται θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Αφήστε το σχόλιό σας