Δεμένα τα πλοία την Πρωτομαγιά – Τι ανακοίνωσε η ΠΝΟ

Δυσκολίες θα αντιμετωπίσουν όσοι σχεδίαζαν μια… διευρυμένη απόδραση για τις μέρες του Πάσχα με επιστροφή την Πρωτομαγιά, καθώς την Τρίτη 16 Απριλίου η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία κήρυξε 24ωρη απεργία για όλες τις κατηγορίες πλοίων  για την 1η Μαΐου.

Η απεργία θα διαρκέσει όλη τη μέρα, από  από τις 00:01  το βράδυ της Τρίτης, 30 Απριλίου μέχρι και τις 24:00 τα μεσάνυχτα της Τετάρτης.

Το συνδικάτο ζητά τη συμμετοχή όλων των εργαζόμενων στην κινητοποίηση, ενώ την ίδια στιγμή καλεί κυβέρνηση και εργοδοσία να σκύψουν πάνω στα προβλήματα του κλάδου. 

«Παρά τις συνεχείς πιέσεις και διαμαρτυρίες και τις αντίστοιχες υποσχέσεις των αρμοδίων, τα προβλήματα όχι μόνον δεν επιλύονται, αλλά εξακολουθούν να συσσωρεύονται καθημερινά, με αποκορύφωμα την εξακολούθηση εφαρμογής του νόμου για τις μειωμένες και ειδικές συνθέσεις στα επιβατικά μεσογειακά και ακτοπλοϊκά πλοία, τις συντάξεις, το ασφαλιστικό και τη συνεχιζόμενη παραβίαση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας σε ό,τι αφορά τις ώρες απασχόλησης», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία.


Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook