Δεκαετής κάθειρξη σε 82χρονη για «Κωσταλέξι» στην Καλλιθέα

Στη φυλακή οδηγήθηκε μια 82χρονη για υπόθεση «Κωσταλέξι» στην Καλλιθέα. Τέσσερα χρόνια μετά την αποκάλυψη της σοκαριστικής ιστορίας της, έπεσε και η αυλαία της δίκης για την πολύκροτη υπόθεση, που διεξαγόταν σε δεύτερο βαθμό στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας.

Η ετυμηγορία δικαστών και ενόρκων σαφής… Μετέτρεψαν την κατηγορία από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε έκθεση ζωής σε κίνδυνο, κρίνοντας ότι η 82χρονη πρέπει να οδηγηθεί στη φυλακή. Η Μαρία σώθηκε χάρη σε μία γειτόνισσα της, η οποία μόλις αντιλήφθηκε τι συνέβαινε, έκανε τα αδύνατα δυνατά για να την βοηθήσει.

Η Μαρία έμεινε ανάπηρη όταν μετά το θάνατο της γιαγιάς της θέλησε να βάλει τέλος στη ζωή της πηδώντας από το μπαλκόνι. Σύμφωνα με την μαρτυρία της γειτόνισσας-σωτήρα, η μητέρα της τότε αποφάσισε να πάρει μία γυναίκα για να βοηθάει την Μαρία.. Όλοι πίστευαν πως είχε τη φροντίδα που έπρεπε, όταν το 2014 η Μαρία βρέθηκε στο μπαλκόνι του σπιτιού της. «Δεν μπορούσα να δω γιατί ήταν καλυμμένη με σεντόνια και κουρτίνες μπάνιου. Παρακαλούσε για νερό και φαγητό. Της μιλούσαν άσχημα. Κάποια στιγμή που αντιλήφθηκα ότι έλειπε η κατηγορούμενη, χτύπησα την πόρτα και άνοιξε ο συγγενής της. Βγήκα στο μπαλόνι. Είδα ένα σκελετό. Τα μαλλιά κουρεμένα ασύμμετρα. Γεμάτη πληγές. Σκασμένα χέρια και δόντια σάπια. Έμεινα… Μούδιασα. Μου είπε: «δεν είμαι πολύ καλά με χτυπάει η Όλγα. Θέλω να αλλάξω γυναίκα. Να φύγουν αυτοί» είπε η γυναίκα, περιγράφοντας στη συνέχεια τον αγώνα που έδωσε για να σωθεί η Μαρία.

Ο εισαγγελέας εμφανίστηκε βέβαιος πως πρόθεση της 82χρονης και άνδρα που κατηγορείται μαζί της, ήταν αφαιρέσουν τη ζωή της Μαρίας και στη συνέχεια να καρπωθούν  το διαμέρισμα της. «Υπήρχε ισχυρό κίνητρο αφαίρεσης της ζωής της παθούσας. Δρομολογήθηκε με έναν επιμελημένο τρόπο και διαδοχικές ενέργειες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο εισαγγελικός λειτουργός.

Το δικαστήριο μετέτρεψε την κατηγορία από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε έκθεση ζωής σε κίνδυνο και καταδίκασε την 82χρονη σε κάθειρξη 10 ετών δείχνοντας της τον δρόμο για τη φυλακή. Ο συγγενής, συγκατηγορούμενος της, καταδικάστηκε σε 5 έτη για απλή συνέργεια και η ποινή του είναι εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ ημερησίως.

 «Αυτό που είδα με συγκλόνισε ως άνθρωπο. Αποστεωμένος άνθρωπος, σαν παιδί στην Αφρική. Υπήρχε και οσμή σηψαιμία. Τότε κινητοποιηθήκαμε πόρτα πόρτα. Μετρούσαν τα λεπτά για να σωθεί το κορίτσι», ανέφερε μια άλλη γειτόνισσα καταθέτοντας στο δικαστήριο ενώ στην συνέχεια αναφέρθηκε στη σημερινή κατάσταση της Μαρίας: «Πρέπει να την δείτε σήμερα! Άλλος άνθρωπος! Έχει πάρει βάρος, είναι χαρούμενη και γελάει».


Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook