Δείτε πώς πειράζουν ορισμένοι επιτήδειοι τις ταμειακές μηχανές στα ταξί (video)

Μπαράζ παραβάσεων διαπίστωσε η αστυνομία σε ταξί, κατά τη διάρκεια ελέγχων που πραγματοποίησε στο κέντρο της Αθήνας αλλά και σε σημεία προορισμούς όπως το λιμάνι του Πειραιά και το αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος”.

Η ΕΛ.ΑΣ. έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο που αποτυπώνει ακριβώς τον τρόπο που μπορεί να επέμβει ένας οδηγός στο ταξίμετρο και στην ταμειακή μηχανή, προκειμένου να μην εκδίδει αποδείξεις.

Συνολικά, διαπιστώθηκαν 47 παραβάσεις σε συνολικά 148 ελέγχους σε ταξί.

Ωστόσο, πρώτη κατηγορία στις παραβάσεις είναι η επιλογή πελατών από τους οδηγούς, ενώ έπεται η παραβίαση της σειράς στις πιάτσες ταξί.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της αστυνομίας

«Στο πλαίσιο διενέργειας στοχευμένης δράσης και εξειδικευμένων τροχονομικών ελέγχων σε Ε.Δ.Χ. αυτοκίνητα (ταξί), που πραγματοποιήθηκαν στις 10 και 11.07.2018, από αστυνομικούς των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου των Αθηνών (Ακρόπολη, Σύνταγμα, Ομόνοια, Σταθμούς Υπεραστικών Λεωφορείων, Σταθμό Λαρίσης, καθώς και σε σημεία με προορισμούς από και προς Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών και Λιμένα Πειραιώς), ελέγχθηκαν συνολικά -148- οδηγοί ταξί και βεβαιώθηκαν συνολικά -47- πειθαρχικές παραβάσεις του Κανονισμού Λειτουργίας των ΤΑΞΙ.

Ειδικότερα βεβαιώθηκαν:

Είκοσι πέντε (25) παραβάσεις για επιλογή επιβατών
Δώδεκα (12) παραβάσεις για παραβίαση σειράς σε καθορισμένο χώρο στάθμευσης (πιάτσα) ταξί
Εννέα (9) παραβάσεις για είσπραξη υπερβολικού κομίστρου σε αλλοδαπούς τουρίστες
Μία (1) παράβαση για άρνηση μίσθωσης
Για τις ανωτέρω παραβάσεις, ενημερώθηκε το αρμόδιο Πειθαρχικό Συμβούλιο οδηγών ταξί για την επιβολή των προβλεπόμενων ποινών, ενώ παράλληλα επιβλήθηκαν διοικητικές κυρώσεις και αφαιρέθηκαν:

Είκοσι δυο (22) άδειες κυκλοφορίας και ταυτάριθμα ζεύγη κρατικών πινακίδων κυκλοφορίας,
Είκοσι δυο (22) ειδικές άδειες οδήγησης ταξί.
Περαιτέρω και στο πλαίσιο της ανωτέρω εξόρμησης, συνελήφθη ένας (1) ημεδαπός οδηγός Ε.Δ.Χ. (ταξί).

Ειδικότερα, διαπιστώθηκε ότι, ο ανωτέρω οδηγός του Ε.Δ.Χ. (ταξί) οχήματος είχε προβεί σε σκόπιμη επέμβαση στην ταμειακή μηχανή του οχήματος, με ειδική συνδεσμολογία και κρυφό διακόπτη (on-off), με τον οποίο μπλόκαρε την λειτουργία της, με συνέπεια την μη έκδοση φορολογικών αποδείξεων, αν και το ταξίμετρο ήταν κανονικά σε λειτουργία.

Ο ανωτέρω συλληφθείς οδηγήθηκε με τη διαδικασία του αυτοφώρου στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Παρόμοιες ειδικές εξορμήσεις θα προγραμματισθούν και θα πραγματοποιηθούν και στο μέλλον σε όλο το οδικό δίκτυο της Αττικής».