Η επίτευξη των στόχων της συμφωνίας του Παρισιού αποτελεί μονόδρομο, επισημαίνει η ΔΕΗ σε ανακοίνωση για την Ημέρα Περιβάλλοντος, με αφορμή και τον θόρυβο που δημιουργήθηκε ύστερα από σχετική ανακοίνωση της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ στην οποία χαρακτήριζε την κλιματολογική αλλαγή «καλοστημένη μηχανή».

Η επιχείρηση προτάσσει την επίτευξη διπλού στόχου, που είναι αφενός η προστασία του περιβάλλοντος και αφετέρου το χαμηλό κόστος της ενέργειας, τονίζοντας αφενός ότι «έχει ενσωματώσει την προστασία του περιβάλλοντος στην επιχειρησιακή της στρατηγική και υπηρετεί με συνέπεια τους στόχους της ενεργειακής και περιβαλλοντικής πολιτικής της Ελλάδας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της παγκόσμιας κοινότητας». Επίσης, δηλώνει ότι «μελετά και προτείνει μέτρα και σχεδιασμό για την ασφάλεια του ενεργειακού εφοδιασμού της χώρας και τη διατήρηση της δυνατότητας πρόσβασης όλων των πολιτών σε χαμηλού κόστους ηλεκτρική ενέργεια για την αντιμετώπιση της ενεργειακής ένδειας – εξίσου σημαντικούς πυλώνες της ευρωπαϊκής πολιτικής».

Η ΔΕΗ τονίζει, επιπλέον, ότι με τη στρατηγική που ακολουθείται, υπάρχουν συγκεκριμένα και μετρήσιμα αποτελέσματα που περιλαμβάνουν:

− περιορισμό των εκπομπών CO2, με υπερκάλυψη των στόχων μείωσης που έχουν τεθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την ηλεκτροπαραγωγή (με βάση το 2005, ο ευρωπαϊκός στόχος μείωσης ρύπων του 43% για το 2030 θα υπερκαλυφθεί, με τις προβλέψεις να αναφέρουν ποσοστό μείωσης της τάξεως του 51%),

− δραστική μείωση εκπομπών συμβατικών ατμοσφαιρικών ρύπων και στερεών-υγρών αποβλήτων,

− εξοικονόμηση ενέργειας και αποδοτικότερη χρήση πρώτων υλών,

− μαζική ανακύκλωση υλικών, περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση του προσωπικού, συνεργατών και πελατών,

− πιστοποίηση των συστημάτων περιβαλλοντολογικής διαχείρισης των σταθμών και ορυχείων κατά ISO 14001.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
To altsantiri.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις εφόσον εντοπίζονται θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Αφήστε το σχόλιό σας